Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Телевизори... 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Само не прави грешка за телевизор с интернет. Един приятел пуска телевизора (който му е включен в wireless мрежата в тях) и пише "Фърмуерът се ъпдейтва. Моля изчакайте..." и така 7-8 минути. Разбрах, че се ъпдейтвал поне веднъж месечно... Ако трябва и телевизора да го чакам да буутне, по-добре да си слагам тв тунер на компа...

Чет Май 19, 2011 3:25 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Не, не. Никакви интернети. Само и на телевизора остава да почнат да фейсбучат... Пък и повече от 1000 лв. ми се струва неоправдано за TV.

Чет Май 19, 2011 3:57 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
sv_shady написа:
Само не прави грешка за телевизор с интернет. Един приятел пуска телевизора (който му е включен в wireless мрежата в тях) и пише "Фърмуерът се ъпдейтва. Моля изчакайте..." и така 7-8 минути. Разбрах, че се ъпдейтвал поне веднъж месечно... Ако трябва и телевизора да го чакам да буутне, по-добре да си слагам тв тунер на компа...

Това 1. може да се прекъсне 2. може да се забрани и 3. по мое мнение ъпдейтва глезотиите от сорта на фейсбук, скайп и т.н.

Чет Май 19, 2011 4:30 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Ето нещо полезно за ентусиастите които искат да си човъркат из тв-то. Има разни сорсове на телевизори и други неща, не съм ги разглеждал обстойно.

http://opensource.samsung.com/

Какво ли не измислят за да си продават джаджите...

Чет Май 19, 2011 5:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Като допълнение за LED беклайта - евтините са с бели светодиоди. По-скъпите са с RGB беклайт и някакъв датчик за цевта му. Компенсират стареене на светодиодите, а може и промяната на спектъра им в зависимост от температурата.

Чет Май 19, 2011 5:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Не, не. Никакви интернети.

Никакви интернети в БГ - тук има Netflix и Blockbuster и през мрежата си гледаш он-лайн филми на воля.
Иначе това с ъпдейтването е само в началото. Обикновено след 2-3 ъпдейта вече фърмуера става финален и повече не се ъпдейтва. Пък и преди да го направи те пита и можеш да си избереш дали да го прави. Проблема е когато ъпдейта е калпав и взема та скапе джаджата. Аз имам такъв опит с домашното кино - ъпдейтна се и после ни картина, ни звук. Трябваше да го пращам чак на другия край на страната, за да му програмират ръчно стария фърмуер. Беше голям фън за Самсунг, защото масово всички техни блурей плеъри се бяха ъпдейтнали в рамките на няколко дена, докато се усетят какво става и да спрат ъпдейта :D .

Чет Май 19, 2011 5:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 

Най-добрият оптимум е G плазмата на Панасоник, G20 примерно.

Цитат:
И тея 600 Hz верни ли са? Щот всички други са на 100...

600Hz е subfield scan, то си го и пише, ама със звездичка и малки буквички нейде долу. И понеже subfield-овете май бяха 10, значи пак опираш на 60.

Чет Май 19, 2011 6:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами ако беше за CCTV има един панасоник с PCMCI. Не им знам моделите ама един приятел има такъв и е забол CCTV тунер в него. С Булсата малко малко Х работата, щото IRDETO ще го бъде още 4-5 месеца ( http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=1&t=13673 ).

Чет Май 19, 2011 6:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Както и да е. Оказа се, че всички панасоници от тоя модел са седели поне година по витрините. Вероятно и затова е такава цената. Взех една BRAVIA EX40.

Чет Май 19, 2011 10:00 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Аз доскоро бях изправен пред подобни дилеми (не само заради мен) и да си кажа изводите:

Правило #1: 42" с Full HD и удобно включване към комп. Добре е поне филмчетата да си гледаш през компа, най-добре всичко, а може се излегнеш и да си четеш книжка с музикален фон...

Плазмата е най-добра (вече в пъти поевтиня) ако не те притеснява консумация като на печка "Лъч" и сравнително краткия живот. За новите с LED подсветка има само добри думи за разлика от първите модели.

От марките най-добра е Панасоник ама е по-скъпа докато Сони напоследък е само по-скъпа. От по-евтините Самсунга за кратко би LG по качество но вече не е така. Другите - според зависи...

За мен най-важният показател е широкият ъгъл на гледане за да не псуваш после. Техническите характеристики не стават за сравняване, най-добре е на място в голям магазин.

Пет Май 20, 2011 10:12 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
MYXATA написа:
Abe az sum o4arovan ot LED-ovete na Samsung

Някои от тях имат едни от наи добрите матрици за времето си макар че много хора не го вярвят, също и видео проца си е на добро ниво. Осмата серия мисля че се прави в Унгария и Словения и е на ниво, имал съм достъп до няколко и съм ги няблюдавал обстоино. Единствено по добри смятам за накои Philips - и които имат някакъв филтър /има обяснения за него/ пред матрицата и прави цветовете на ледовете по пастелени - просто наистина са добри.

Пет Май 20, 2011 10:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами някой няма ли впечатления от тия Sharp-ове с 4 цвята дето ги рекламират?

Пет Май 20, 2011 11:19 pm
Профил ICQ

Мнение 
MYXATA написа:
Abe az sum o4arovan ot LED-ovete na Samsung
А някой опитвал ли се е да прочете въпросната марка на обратно? :twisted:

Пет Май 20, 2011 11:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
relsys написа:
Както и да е. Оказа се, че всички панасоници от тоя модел са седели поне година по витрините. Вероятно и затова е такава цената. Взех една BRAVIA EX40.

И аз се заглеждам по Sony Bravia, но 32" екран. Случайно попаднах на инфо, че използват Linux, http://www.handlewithlinux.com/televison-runs-linux , но не видях дали може да се ъпдейтва, докато при Samsung можело да се сменя фирмуера.

Пон Май 23, 2011 2:32 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
...но не видях дали може да се ъпдейтва, докато при Samsung можело да се сменя фирмуера.

Да, може. Даже има нова версия от 20 май. Теглиш firmware.upd (~34 MB) слагаш на флашка и к'вот стане ... :lol: :lol: :lol:
Ама все тая. 4:3 не става да се гледа на 16:9.... незнам на кой тъпак трябва да се обясни това нещо...?!?

Пон Май 23, 2011 8:41 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща