|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:23 am
само на мен ли ми се струва така?
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Сделка с арапи си е цяло приключение  , преди година купувах два дивана, търсих много докато попадна на европейски модели, малки, стегнати, не разплути като за 150 килограмов абориген. Продавача се оказа иракчанин, а собственика йорданец, и двамата говореха малко турски, като им усетих боята почнах със салам алейкум, киф ахилях и т.н. , по едно време продавача се обърка и вместо $1675 написа на един лист $1475 и вика стискаме ли си ръцете ? викам, да, в този момент го извикаха, онзи се върна след 5 минути и аз диването му подавам ръка и викам айде, имаме алъш-вериша, онзи протегна ръка и му увисна във въздуха, а, вика нека да видим какъв е вериша, погледна цифрите, вика ама аз съм се объркал, не може $1475, викам му стамбулски султан локум ще ти донеса, кадаиф, баклава, ейни раки, и т.н. не ще и не ще, поглеждам часовника, ужас, 2 часа празни мухамебеди, викам тръгвам, ще отида в съседния магазин, там продаваха скандинавски мебели, европейски модели, цената резачка отвсякъде, но много готини. Онзи скочи като ужилен, сакън, нИдей, дай да сключваме сделката на $1575, жена ми вече не издържа и вика айде давай на мангала парите и да си ходим, че ми втръсна да го гледам.... викам айде, имаме алъш-вериша, обаче да знаеш няма ма салам на сбогуване, най-много тешекюр, арапина видимо си смени изражението и вика ей, отдавна не се бях пазарил така, като арапин с арапин, викам аз не съм арапин ве, а онзи а не си ве, сички от бившата османска империя сме се един дол дренки  Разправям после на колегите арапи, единия вика аз го познавам тоя, голям джумбиш пада да се пазариш с него, истински артист.
Оттогава съм влизал 2-3 пъти в този магазин, онзи ме запомнил и се ме пита са султан локума, кога ще му го занеса.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Май 20, 2011 4:16 pm |
|
 |
|
egasimus
Ранг: Ориентиран
|
[off] като стана приказка за мостри, има ли как да излъжа analog devices да ми пратят една-две бройки ad75019 аванта? щото гледам - май искат да си плащаш и мострите...
|
| Пет Май 20, 2011 5:01 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
rand()
Като решиш че е минало твърде много, отиваш и пишеш на форума. Ако го мерне някой от техните мъдоклатори там, може и да побутне нещо по стълбичката.
|
| Пет Май 20, 2011 5:33 pm |
|
 |
|
¶
|
Microchip наскоро смениха софтуера на форум, поддръжка и т.н., още преди месец предупредиха, че може да има сривове и закъснения. Ама надали ще да е от това. По добре питайте мен 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Май 20, 2011 7:44 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Не те знам сега къде работиш, ама вярно трябва да се пробваш при тях - поне един ще я върши някаква. За 4 дена тикета ми мина от "висящ"->"обработващ се". Съкън, да не вземат да отговорят преди края на месеца, ще съм мнооого учуден
Абе какви са им критериите на тия хора да им станеш съпорт?  То баш с конкурс са ги подбирали. И не мисля, че сайта им е виновен за нещо ...
|
| Пет Май 20, 2011 9:13 pm |
|
 |
|
¶
|
На няколко пъти ми предложиха, ама им отказах
Ми сигурно като навсякъде в западния свят. Съвсем нормално е да слушаш музика 2-3 часа по телефона, докато някой индийски гей от поддръжката го вдигне и реши да ти отговори. На, твоя случай е минал в графата обработващ се, а ти недоволен  Постни въпроса де, нИ сА стискай, може и да има решение.... Последно мисля ги питах преди година-две, след няколко часа ми отговориха. Ама пък и аз не питам много де, обикновено отговорите излизат след по внимателно прочитане на документацията.
|
| Пет Май 20, 2011 9:34 pm |
|
 |
|
zaphod
|
то май почти цялата азия е така. в китай не съм бил и не знам как е, но в юи азия се целя в 1/3 от това което ми оферират на старт, и почти винаги се добирам до тая цена. за арабско не знам дали тая константа 1/3 е същата, макар че там съм ходил даже повече , не съм пазарувал.
|
| Съб Май 21, 2011 7:33 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Май 21, 2011 1:05 pm |
|
 |
|
zaprqn
Ранг: Новодошъл
|
|
| Съб Май 21, 2011 1:45 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Клиента винаги е прав, и не е въпроса колко той иска да те прекара, а колкото по прав става толкова по да му го начукваш и той да се радва от това, аз съм свикнал да се занимавам с всякакви клиенти идиоти, принципно много ме дразнят и нервират, но те това не го разбират, винаги става каквото искат, и почти винаги си плащат прескъпо за капризите, и аз доволен и те доволни.
|
| Пет Май 27, 2011 5:50 am |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
 |  |  |  | Цитат: Отработала вот проект с одним заказчиком. Ну, с таким… Например, если бы этот заказчик был моим мужем, то наше бы общение выглядело так: — Дорогая, пожалуйста, аккуратно размешивай борщ в кастрюле. — Я его аккуратно размешиваю. — Да, иначе борщ может расплескаться и придется потратить время, чтобы вытирать его. Кроме того, ты можешь испортить борщом поверхность плиты. Если часто проливать на нее борщ, то придется часто вытирать. Поверхность не будет выглядеть новой. Надеюсь, ты это понимаешь? — Да. — Я бы хотел предварительно посмотреть, как ты порезала капусту. — Полосочками. — Я это понимаю, но мне необходимо видеть ширину полосочек. Не слишком ли широкие? — Пожалуйста, посмотри. — Ну что ж, этого стоило ожидать. Капуста порезана шире, чем я просил. На два миллиметра. — После варки этого не будет заметно и это не отразится на вкусе борща. — Я бы не был так уверен, мне не нравится твоя настойчивость и манера перечить. Сейчас мне нужно знать, сколько уйдет денег на новый кочан капусты, который ты порежешь верно. И если ситуация сложилась таким образом, то я бы хотел предварительно сделать тесты резки капусты. Прежде чем ты будешь резать новый кочан, лучше потренируйся на других овощах. Так мы сократим бюджет на покупку другого кочана капусты, ты не будешь портить новый образец, а станешь резать по отработанной схеме. Почему у тебя такое лицо, когда ты меня слушаешь? — У меня нормальное лицо. — Кстати, что касается твоего лица, то у меня есть еще одна просьба. Не могла бы ты сварить борщ в другой кастрюле. — Зачем? — Я очень не люблю, когда мне задают подобные вопросы. Свари, пожалуйста, борщ в другой кастрюле. — Хорошо, я сварю. — Когда ты сваришь борщ в другой кастрюле, то перелей его в ту, в которой ты варила борщ в первый раз. — Зачем? — Я еще раз повторяю, что не хочу слышать этих вопросов. Я плачу деньги за этот борщ, ты варишь его только потому, что я выделил на это средства. — Хорошо, я перелью. — Теперь что касается картофеля… |  |  |  |  |
|
| Пон Май 30, 2011 6:53 am |
|
|