| Автор |
Съобщение |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
 Microchip забравиха България
От доста време чакам, да ни върнат в списъка за безплатни мостри, но май няма да се случи. Жалко.
|
| Съб Май 21, 2011 3:17 pm |
|
 |
|
goto
Ранг: Минаващ
|
Това гледах вчера и доста се разочаровах.
|
| Съб Май 21, 2011 3:40 pm |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Като спрете да си регистрирате даже и бабите за безплатни мостри, дето някои даже ги ползват и в "производството" си може и да ви върнат някой ден. Също като номера с безвизовия режим за щатите - докато остават тук хиляди нелегални българи ще има да чакаме някой да извади БГ от списъка с визи. Т.е. не са ви забравили американците, ами вие сте се самозабравили  .
|
| Съб Май 21, 2011 4:03 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
"Пази боже сляпо да прогледа"
Абе ти да не си се родил в Америката и с ризка?
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Съб Май 21, 2011 7:08 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не съм се родил в Америка и с ризка, но пък за сметка на това познавам много хора в БГ, които правят това, дето съм казал горе (или поне преди го правиха). Така че не се сърдете на Майкрочип. Те не са най-големите тъпаци на света да харчат пари за някой, дето му се свиди да похарчи малко от неговите  .
|
| Съб Май 21, 2011 9:51 pm |
|
 |
|
Zeus
|
Абе не ще да е само това. Румънците са в списъка, пък не вярвам и те да не се уливат. По ми намирисва, че ако някой отвън чете вестниците ни или гледа новините ни, сигурно си мисли, че тук е Кербала. Ама ние сме си виновни. Хората гледат да се похвалят на другите държави, даже и да преувеличават, а ние тъкмо обратно 
|
| Съб Май 21, 2011 10:59 pm |
|
 |
|
3aek
|
винаги съм се учудвал на малоумието наречено безплатни мостри.....
имам един кашон с такива мостри които са ми изпращали по повод и без повод
|
| Съб Май 21, 2011 11:03 pm |
|
 |
|
goto
|
Аз пък им се радвам. След като се изръсих за ПИК-кита всякакви контролери на Микрочип са добре дошли, с цел обучение.
Ученик съм - не се "само издържам", тъй че търся начини да намалявам разходите.
|
| Съб Май 21, 2011 11:07 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Защо не ги дадеш на някой техникум или ТУ. Те като стоят в кашона няма да вържат!
PS. @goto
Писали сме по едно и също време! 
|
| Съб Май 21, 2011 11:08 pm |
|
 |
|
zaphod
|
вестниците ни са на български, бъди сигурен че никой не ги чете, освен ако не е много в час. а чуждите новини за българия не се различават особено от тези за коя друга страна и са далеч по-приятни от тези за мексико и бразилия примерно. повечето хора по света изобщо не знаят къде е българия и ни мислят за руснаци, колкото и шокиращо да се струва това на българин, убеден че руския и българския акцент са напълно различни. за мострите можем само да гадаем, но предполагам техните маркетолози са махнали с ръка и са казали че тука пазара е дребен и продажбите не оправдават хабенето на време и ресурси за пращане на мостри. румъния е голяма и там сигурно има по-големи поръчки, това според мене е разликата, а не някакви лоши неща в печата ни.
|
| Нед Май 22, 2011 7:38 am |
|
 |
|
kiiid
|
Майкрочип са една от най-железните фирми що се отнася до продукт съпорт. За да махнат България от смисъка за мострите трябва да е имало някаква наистина сериозна причина за това...
|
| Нед Май 22, 2011 8:30 am |
|
 |
|
Lupus
|
Причината според мен е тази, която изтъква Зейфод:
И съвсем не е в това, че сме си поръчвали мостри и за бабите си! 
|
| Нед Май 22, 2011 9:02 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
вероятно има някакво съотношение поръчани мостри към поръчани бройки в последствие. това е най-елементарното, което трябва да следят 'маркетолозите'. и явно това съотношение е паднало под критичния минимум, като за еритрея примерно.
е, много хора поръчват мостри, верно е. аз поръчвам много рядко мостри, по много причини.
но като се стигне до производство, доста хора не поръчват по официалния канал, а търсят алтернативни доставки.
малко е странно, че майкрочип имат само един официален дилър, пък и той е далеч да държи на склад цялата им продукция. но явно сме забутана дестинация, защото никой от другите производители на силикон нямат дистрибутор и/или съпорт в БГ, така че на този фон майкрочип са трепач направо.
според мен вината е комплексна - малък пазар; голямо количество мостри, несъответно на вторичните поръчки за БГ; пасивен и вял дистрибутор.
|
| Нед Май 22, 2011 9:26 am |
|
 |
|
Zeus
|
Едно време, преди още да ни включат официално в списъка за мостри, на панаира в Пловдив се запознах с един техен представител - българин. Та човека (Господ да го поживи), ми предостави e-mail, с който се регистрирах и България се появи в списъка за доставки при регистрация. След това си ни включиха в списъка, и се регистрирах нормално с обикновен e-mail. Поръчвал съм си доста мостри, но с образователна цел. Почти няма някой да се повтарят. Общо взето, правя някоя платка с цокъл и въртя софта за различни процесори да видя кой как се държи. Въобще, това ми е хоби за разтоварване, така че освен един PicKit2 и 1-2 чипа, май от мен не са скярили нищо досега. А сигурно има доста като мен. За това не е за учудване, че все още не са ни върнали в списъка.
|
| Нед Май 22, 2011 10:27 am |
|
 |
|
goto
|
Ами да, оня ден бях във Физическия факултет на СУ и ми се стори твърде "мизерно" за най-добрият Български университет.  Разчита се масово на дарители, щото някой хора "ги боли" за учениците.
|
| Нед Май 22, 2011 12:01 pm |
|
|