Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Димитре, лошото в цялата история е че 1. Тия дето се молят, не го правят защото са вярващи - тука единствените вярващи мюсюлмани са ходжите и имамите. Другите само се преструват щото Орела така му харесва. 2. Историята е мъглява защото всички медии ги е страх да покажат кой е започнал боя. А именно един "молещ се". Аз доколкото схванах, хората на Воленчо са опънали едни колони и са си пуснали музика. "Вярващите" отсреща не им харесало и скочили на бой. Тва е... Иии зад цялата история седи един прекрасен сценарии Доган/Волен да си вдигнат акциите предизборно.
И се оказва, че звънът на камбани 5-6 пъти в годината е също толкова смущаващ колкото 5 киловата фалшиво пеене 6 пъти на ден ... Дълбоко се съмнявам че такова нещо е въобще възможно да се случи в Лондон например.

Съб Май 21, 2011 10:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
сидеров е лузър, ако получи повече власт, не само че няма да изчезнат говорителите от минаретата, ами и турско ще стане.

Съб Май 21, 2011 10:26 pm
Профил

Мнение 
Димитре... по-добре обяснявай на английски, защото на български никой няма да те разбере :D

Българите знаят само един начин на правене на демокрация - с краката! Всичко се свежда да се разтъпчеш до урните и след това имаш пълното право да плюеш управляващите, да се оправдаваш с дългата ръка на КГБ и да раздаваш собствено правосъдие....

Просто няма начин да обясниш, че демокрация се прави с главата, а не с краката... не и в България!

Съб Май 21, 2011 10:30 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Dimitar написа:
Някъде е забранено някой да пее от високоговорители ли :? ?

Никой не е длъжен да търпи тия "молитви". Те могат да се молят и тихо, освен ако Алах не е глух, което е по-вероятното защо не съществува.

Съб Май 21, 2011 10:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
аз живея до черква и наистина в събота е доста шумно като започнат да бият камбаните в 9 часа през другото време не ми прави впечатление защото ставам преди 8 и ме няма :D
предполагам същият тормоз има и за хората живеещи около тази джамия

както и да е цялата тази религиозна история не трябва ли да се изповядва БЕЗ да се пречи на околните?

лошото е че в България дори да има норми и закони за шума никой не контролира дали се спазват...а това си е поредната предизборна провокация
и предполагам ще има още доста

Съб Май 21, 2011 10:59 pm
Профил

Мнение 
Аз не само не бих търпял по-силният звук, ами и самият "говор". В България, доколкото знам, официалният език е Български, така че да го говорят него. Иначе откъде да сме сигурни, че не организират масовото си самовзривяване. Или не проповядват анти-Български щуротии?

Съб Май 21, 2011 11:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо, стига с тия тъпотии бе. За когото си гласувал. И кой от Станишев, Бойко, Костов, Мостов
или който друг познат от телевизията ти е избраникът би променил споменатото безобразие.
Кой от всичките досега е работил не за КГБ или е направил нещо рзлично от всички
останали (нямам предвид разликите между врежданите роднински кръгове, толкова
разлика има но тя не касае никого или почти никого тук).

Като почнеш да повтряш чутото вчера по телевизията щото е по-лесно чак да ти завиди човек
колко ти е широко около врата. Всъщност много добре знаеш, че това са глупости ама не ти
се ще да са и айде приказки, какви "сме" били.
Ми не "сме" такива, каквито искаш да "ни" изкараш, различни "сме".

Да го разправяш това на хора, които нищо не са направили през живота си разбирам,
ама тук доста хора сме направили не малко неща. И доста знаем много добре какво значи
"може" и какво значи "не може".

Да изгоним КГБ без огън и меч в рамките на едно-две поколения не може, точка.

Ако почнеш пак да разправяш как врагът не са те а сме си ние самите тук просто
ще значи, че ти изнася по някаква причина да са те на власт.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Май 21, 2011 11:18 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Можеш да бъдеш сигурен, че проповядват антибългарски щуротии. А и църквата е един път в събота и то с камбани. Джамията е всеки ден по 6 пъти крякане на език дето и пеещия не го разбира. Те поне да бяха като в арабския свят - там ония поне не пускат музикални инвалиди да пеят.

Съб Май 21, 2011 11:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
И се оказва, че звънът на камбани 5-6 пъти в годината е също толкова смущаващ

В Пловдив, точно до на жена ми на техните блока построиха преди години една църква. Камбаните бият по няколко пъти на ден, не 5-6 пъти в годината. Като сме в БГ и спим там направо ми идва да им извия вратовете като задрънкат в 7 часа сустринта. Така че не ми разправяйте как само джамиите пречат. На мен лично ми пречат абсолютно всички малоумни религии, само дето никога няма да тръгна да се бия с хора, които се молят. Трябва да си пълен идиот като последователите на Сидеров, за да го правиш :) .

Съб Май 21, 2011 11:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
В България, доколкото знам, официалният език е Български, така че да го говорят него. Иначе откъде да сме сигурни, че не организират масовото си самовзривяване.

Ти добре ли си бе :? ?

Съб Май 21, 2011 11:35 pm
Профил

Мнение 
Dimitar-e, риташ срещу ръжена. Аз може и да си хвана парцалите и да видя широкия свят - не знам, може и да не го направя. Но докато съм тук - бих искал да живея нормално. И не ми се струва редно, като си избягал на другия край на света да казваш на хората де що всеки ден се сблъскваме с тукашната реалност - кое е правилно, кое не - ни за религия, ни за КГБ, Костов, Болен и т.н. Ние им сърбаме попарата, що сме "форумин герои", де що сме редови работници. Недей, като си дойдеш тук и се жалваш от църквата - сети се, че си турист тук, не си живеещ постоянно. Имаме проблем, той е видим, лошо е, че както казва tgi - само огъня ги оправя тия. Ама не може, демокрация ...
Не знам деца имаш ли, но ако някой ден ги доведеш тук на разходка и те питат "Тате, ти в тая цигания ли си живял?!", защото тогава ще е такава и по-страшна от сега - не знам с какво сърце ще им речеш "Не, тате избяга далече, щото тате знаеше много за тукашното бъдеще. Ама тате им каза, че са мрънкачи с наведени глави и големи претенции. За т'ва тате им дава акъл от Анерика, да се поучат." Не се сърди на това, ама си е факт - говориш от там за тук. А не си тук.
Зарежи, съжалявам, че се обадих в тоя "спор" - не ми се прави на много знаещ пред преуспели хора. Само дето преуспелите не са избрали да се борят тук. Аз живея тук - и други се намират дето се напъват пряко веригата на врата, не съм единствения луд с право на избор :)

Нед Май 22, 2011 1:04 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
Само дето преуспелите не са избрали да се борят тук

Аз по принцип уважавам избора на всеки, тръгнал си-тръгнал си, останал-останал. Обаче от одеве те питам ти лично как се бориш там и ти все ми отговаряш с някакви общи приказки-клишета. Давай по точки - правя това и това, онова и онова и т.н. Супер съм любопитен да разбера как точно ти самия се бориш с ислямизацията на страната, дето била се осъществявала по твоите думи :? ?

Нед Май 22, 2011 1:33 am
Профил

Мнение 
zaphod ще ме подкрепи. Ние просто изгубихме войната. Ние имахме по 1-2 деца, а циганите и турците по 10-20. Ние сме си виновни за дереджето. Сега и да седнем да ги колим, и по 10 на кълпак да изколим, пак сме я загубили войната. Единственото, което ни остава е да направим, като Dimitar да ходим по света бежанци и да разправяме на децата си колко са ни били големи и колко убаво е било едно време в българия.

Нед Май 22, 2011 1:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
Първо, я обясни за коя война точно става дума и второ - никога не съм и няма да разправям на сина ми колко хубаво е било в България. Първо, че него въобще не го интерисува и второ той не е бил толкова малък, като сме тръгвали, за да няма никакви спомени - беше на 10 г. За него в момента България е едно място, където като отиде и 20-30 дена не се спират с братовчедите му от купони, скитания и дискотеки и никой не го пита има ли навършени 21 г.. Така че ако го питаш него, той ще ти каже че България е най-яката страна на света, но само за ваканцията (както е за тукашните студенти Мексико по време на пролетната ваканция) и че никога няма да се върне да живее там.

Нед Май 22, 2011 1:39 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Единственото, което ни остава е да направим, като Dimitar да ходим по света бежанци и да разправяме на децата си колко са ни били големи и колко убаво е било едно време в българия.

за тая част с бягането по света няма да те подкрепя, ние изгубихме войната, но в българия последствията ще са доста по-слаби отколкото в западния свят, и особено в америка. нашите турци все пак са атеисти (демек сме една религия с тях), имат същия начин на живот като нас, в джамията май турци не е имало, а само чужденци мюсюлмани. иначе аз не харесвам никой който прави шум, нито мотористите, нито купонджиите, нито ходжата. но не ходя да им вдигам скандали и да се проявявам като глупак, тия неща трябва да се режат издълбоко, а не да правим като разни лелки дето вдигат скандал на инкасаторката минаваща да провери водомерите.

Нед Май 22, 2011 7:23 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща