Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Microchip забравиха България 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Защо не пишете на Майкрочип, а пишете тук където никой няма да ви отговори и нищо няма да се промени...
а и ако спешно се нуждаете от мостра - обадете им се по телефона - пращат и в БГ

Нед Май 22, 2011 12:01 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Мнение 
TheWizard написа:
Защо не пишете на Майкрочип, а пишете тук където никой няма да ви отговори и нищо няма да се промени...
а и ако спешно се нуждаете от мостра - обадете им се по телефона - пращат и в БГ

Днеска ще им напиша, дано да си прав! :D

Нед Май 22, 2011 12:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
....Преди 3 седмици поръчах по 3 мостри от Microchip на няколко процесора. Вместо по 3бр. дойдоха по 9бр. от процесор, изпратени в 3 различни колета, по трима различни куриера директно от фабриката в Тайланд. И така беше с всеки модел. Т.е., 6 модела процесора по 3 пакета или общо 18 колета с 54 процесора. Поръчката я направих в един ден наведнъж, а часа и датата на изпращане от Тайланд беше различна за всеки колет. Колегата предложи вместо да купуваме от Digikey/Mouser да си поръчваме безплатно от фабриката на Microchip в Тайланд Досега не ми се беше случвало да ме засипят с толкова много мостри.

Цитат:
....Трябва да ти кажа, че тук това си е масова практика. С едни токови сензори на Maxim се зареждахме почти 2г. безплатно, и то по 20-30 броя за тестове. Поръчвал съм дори гумени уплътнения като мостри. Като стане въпрос за нови чипове, едно от първите неща, за което питат е можем ли да поръчаме мостри. Та не си мисли, че трябва да си беден студент, че да си поръчаш мостри.

Безплатните мостри са вид реклама, при това много евтина. И като всяка реклама си има коефициенти на възвращаемост, вложил си 100лв. в реклама и гледаш накрая на годината какво увеличение имаш в продажбите, ако няма, значи не си струва да продължаваш в рекламирането в този сегмент. Какви баби, какви дядовци и ризки, какви 5лв ? С колегата се сцепихме да поръчваме мостри, но понеже Хамерика е голяма страна не се забелязва особена разлика в разхода/прихода от рекламата. Пък в България ще похарчиш $20к за мостри и ще се усети веднага. Преди няколко седмици един ирландец си разчистваше бюрото, цели кашони с мостри изхвърли, прибрах само процесорите, и няколко развойни платки, чисто новички, никога не разпечатвани. А, и интересни дискове, като например Microsoft Office 2.0 :lol:

Варианта с директно писмо до Microchip не е за пренебрегване, описвате подробно проекта, удебелявате че е с учебна цел и се надявате да Ви обърнат внимание. Пък ако искате да извадят и Румъния от списъка, отваряйте си всеки един по един мейл и поръчвайте на адреси в Румъния :P

П.П. Видях в друга тема, че от TI изпращали до България, можете да вметнете в писмото до Microchip, че се замисляте да се ориентирате към TI, понеже те изпращат до БГ :)

Нед Май 22, 2011 2:27 pm
Профил WWW

Мнение 
Написах им. Интересно ми е какво ще кажат. Обясних, че съм бил доволен от тях (което не е лъжа), но съм останал разочарован, че не изпращат мостри, а например TI го правят. Казах и примерни проекти и че мострите ми трябват да обучение.

Сега чакам отговор. :D

Нед Май 22, 2011 5:07 pm
Профил

Мнение 
Май наистина са ни забравили!
Писах на OnlineSampleOrderSupport@microchip.com . Отговоря ми paolo.torroba@microchip.com - Вашето писмо беше прочетено. :D и от тогава ни стон, ни вест. :D

Пон Май 23, 2011 2:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Едва ли е забравяне. Просто вече са зарибили каквото е имало за зарибяване
за 20-ина години.
На тях хоби пазарът им е основно перо, няма да го оставят току така.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Май 23, 2011 4:12 pm
Профил WWW

Мнение 
Ако до няколко дена не ми отговорят, тогава ще пусна пак писмо. Ще настоявам, докато не кажат. Не, че ми е за едната безплатна бройка, а искам да знам защо до Киргизстан пращат, а до България - не.

Пон Май 23, 2011 4:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
goto написа:
Ако до няколко дена не ми отговорят, тогава ще пусна пак писмо. Ще настоявам, докато не кажат. Не, че ми е за едната безплатна бройка, а искам да знам защо до Киргизстан пращат, а до България - не.

Щото в Киргизстан овчарите на стадата в степта все още не са чували за микропроцесори :P

Пон Май 23, 2011 6:05 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2