|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
С това съм напълно съгласен, безполезното възмутено кудкудякане само вдига нивото и времетраенето на шума.
Е ако живея на такова място няма дълго да мога да оставя нещата, дали ще ми гърмят
с камбани или с колони по нощите да ме будят ми е все тая. Предполагам бих спретнал
някакъв саботаж, ако ме хванат сигурно ще вляза в новините.
Не бих си хабил времето в празни разправии с тъпанарите биещи камбаните и/или говорителите де,
такива ако имат мозъка да има смисъл да се говори с тях не биха почнали да вдигат шума
като за начало.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Май 22, 2011 8:04 am |
|
 |
|
sthx
|
Може и чудно да изглежда на някои, но етническия състав на населението в България не се е променил много от Освобождението насам. Единствено след като ни сполетя демокрацията процентът на циганите се е увеличил, но това може да се обясни с миграцията. Те по-късно я започнаха- едва сега. Но и рябва да се има предвид, че те са чергарско племе и процентът на възвръщаемост ще е много нисък при тях. А пък и циганите са със смесена религиозност - има мюсюлмани , има и християни, а най-често никакви.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0% ... 0%B8%D1%8F
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Май 22, 2011 8:49 am |
|
 |
|
goto
Ранг: Минаващ
|
Аз казвам, че циганите са поне около 1млн, ама това никой няма да го признае, защото ще трябва да сменяме името на държавата.
Близо до нас има църква и никога не ми е пречело. Атеист съм, но предпочитам християнството пред мюсюлманство. От историческа гледна точка, то (християнството) е една от причините да издържим 5 века, като народ, докато сме били убивани и бесени.
|
| Нед Май 22, 2011 10:32 am |
|
 |
|
zaphod
|
и аз съм атеист, но определено християнството го намирам за твърде овча религия, ако ти ударят едната буза обърни и другата, как ли пък не. ако се окаже че не става с атеизъм, исляма е явно по-добрия избор.
|
| Нед Май 22, 2011 11:14 am |
|
 |
|
sthx
|
Глупости! То ако се ровиш и корана , сигурно ще намериш и там подобни сентенции. Кръстоносните походи как се връзват с подобни мисли? Светът е завладян от християните, пък и сега повечето войни ги водят те.
Християнското общество е прогресирало, защото е отделило по някое време светския живот от религиозния, докато ислямът проповядва точно обратното - волята на аллах да се претвори в живота. Забраните , които налага коранът за ежедневния живот са безумно много и са тъпи: какво да ядеш или не ядеш, как да се обличаш, да не говорим колко пъти на ден трябва да клечиш и да се молиш обърнат по правилната посока. Това да се будиш в 3 и 5 часа да се молиш не е ли извратено?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Май 22, 2011 12:13 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Малка корекция на фразеологията - тия, които се обявяват за атеисти (май не само Зейфод беше)
навярно биха предпочели "нерелигиозен" (което аз казвам за себе си).
Атеизмът е религия, смятаща, че няма бог - без доказателствата.
Нерелигиозен в тоя контекст значи "ми отде да знам" и толкова. Не че намирам много вероятно
да се покаже дядото от небето де, колкото всички други и аз, става дума само за правилния
израз. Пък и да се осигурим срещу изненадата ако утре почнат отвсякъде да пикират
херувимчета 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Май 22, 2011 1:40 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Агностик.
Нещо като Carnivores, Herbivores и Omnivores.
|
| Нед Май 22, 2011 3:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Нещо си се объркал, темата с вицовете е малко по-нагоре  .
|
| Нед Май 22, 2011 6:23 pm |
|
 |
|
3aek
|
|
| Нед Май 22, 2011 7:18 pm |
|
 |
|
zaphod
|
зе ми го от пръстите. забележката на тги е правилна, но повечето хора не знаят какво е агностик, и затова казвам атеист.
|
| Нед Май 22, 2011 8:21 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ами то за това е прогресирало християнството, щото белите са лицемерни и не са претворявали много от християнското милосърдие в делата си, но ето че последните десетилетия зеха да го вземат на сериозно и работата се осра тежко.
|
| Нед Май 22, 2011 8:35 pm |
|
 |
|
velio
|
Абре Димитре, сопри се малко бе.
Избяга надалеч и почна да ругаеш по нас как нищо не правим...
Може да правим, може и да не правим, ама сме тук.
То все едно аз да почна да ругая по гърците как не могат да си оправят държавата, като нямам нищо общо с тях.
Ти за нищо ли не се оплакваш там в щатите? Като те стегне чипика и от там ли ще избягаш?
|
| Сря Май 25, 2011 11:25 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Християнстовото е да искаш да приличаш по характер на Христос, да живееш като Него.
Кръстоносните походи са резултат от човешки доктрини и страсти. Господ Исус Христос няма нищо общо с тях.
Всъщност се отнася до всички сфери на човешкия живот. Проява на лицемерие е да си един в "религиозния" си живот и друг в "светския".
_________________ Хайде де!
|
| Сря Май 25, 2011 11:52 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Незнам що си мислите, че това е някакъв изолиран проблем и като избягате от БГ, ще се спасите
В Германия си имат турци, във Франция - араби (при това доста по страшни от нашите турци, вярвайте ми), в Швейцария и турци и араби, в Холандия и там, в Англия и там е пълно. В Америка пък има всякакви. И ако някой каже - да ама там има ред - да иде в някой по цветен квартал/град/щат и да се направи на отворен на месното народонаселение - ще го оглозгат до кокал за 15 минути.
Света е глобално село, налага се да се научим да живеем така. Както е тръгнало след 100 години, чистокръвните бели хора, ще са като евреите сега - затворено елитарно общество гъчкано от генетични болести. Национализма е бита карта. Всички тия партии като на нашия кукуригу са само за прости избиратели, дето им осигуряват достъп до софрата. Във всяка от изброените горе държави си има по един такъв с луд поглед и едно 3-15% процента които са готови да му се вържат на простотиите, според зависи от ситуацията.
В конкретния случай с боя, просто проследете хронологията: Влизаме е предизборна ситуация, Болен прави золуми в Батак, Доган казва "Ние ще определим президента на БГ", Сидеров прави золум в джамията. Сега е ред на Доган.....
И двамата имат електорална подкрепа от твърди ядра които искат мобилизация. Доган се бори за местните избори, на него президент не му се става. Болен Сидеров по принцип се бори за идентичност. Наясно е, че няма да стане президент, а и общинските съветници не го интересуват. Той иска просто да присъства в политиката и затова се бори.
Следващия елемент от пъзела е Алексей Петров кандидат за президент. И излъчването на никому познати кандидати от останалите партии. Крайна цел - магаре предложено от Герб печели с мнозинство.... Дали ще се казва - Цецо, Боко .... Искра Фидосова да предложат - пак ще спечели в тая конкуренция
Помните ли тоя филм? На миналите избори лошото ченге го игра Сидеров и това уреди на Гоце тотална победа... Сега "страшните" алтернативи са толкоз много, щото Герб доста се клатят на политическата сцена и им се налага другите да са много страшни, та техния да изглежда "по-малкото" зло 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 25, 2011 12:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Дреме ми на оная работа кой каква религия изповядва, да ако има джамия близо до мен хич няма да съм доволен, както и ако има камбанария, живял съм до невски и хем че не ги бият често пак е дразнещо, особенно събота сутрин, знам какво е и около джамия, нали съм си от делиормана  Едно време бях мноо против турците, в момента не мисля точно така, а от наблюднеията ми до момента съм останавил че това за съжаление са едни от малкото трудолюбиви и честни хора в нашата държавица. Не че в момента са ми любимци, но просто нямам някакви предубеждения и нагласи към тях, да изповядват каквато си искат религия, простотиите на болен хич и не ме вълнуват, не случайно привържениците му са масово под 30, ако бях на акъла който имах на 18 сигурно и аз щях да съм от тях, а и щеше да ми ходи и на бизнеса и заниманията които имах тогава, също килограмите и външния вид.
Въпроса е по скоро дали е редно, но аз доколкото си спомням ходжата пее в що годе нормлани часове, така че едва ли е много страшно.
|
| Пет Май 27, 2011 5:59 am |
|
|