Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Нови контролерчета 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Нови контролерчета
Викам да направим една клюкарска рубрика за нови контролерчета...

Примерно още чакам отзиви от Dimitar за новите кинтеси ;-)

Тия дни гледам реклами за LPC4300, харесаха ми доста от идеите - за универсално PIO (sgpio), възможността да се вързва сериен флаш директно в адресното пространство и т.н.

На хартия изглеждат добре, ама нямам време да задълбавам... Знам че тук има хора дето бачкат с NXP, та мисълта ми е кво става с тая компания? Ша я бъде ли? Аз ги бях отписал, ама те явно дерзаят... гледам вече имат над 250 армчета. Някакви реклами за деветки по 2$, само реклама ли е или има и капка истина?

Нед Юни 12, 2011 10:01 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Примерно още чакам отзиви от Dimitar за новите кинтеси

Има да си отчакаш - толкова съм заринат в момента с работа, че с кинтексите ще се захвана евентуално след около година. Дано да не остареят до тогава :D . Иначе имам няколко кита вече и то доста сериозни като възможности, ама както казах нямам време да се занимавам с тях в момента :) . С един кинтекс бях решил и нещо в къщи да правя, ама се отказах и минах на OMAP с ембедед линукс (или андроид по-нататък).

Нед Юни 12, 2011 5:10 pm
Профил

Мнение 
ъх... то и аз не съм казал, че ми трябват отзивите за утре ;-)

Просто се налага да си сменяме чорапите от време на време... Почнах с Атмел, нямам забележки освен че са много мудни и бедни от към разнообразие. Луминари са много по-недомислени ама пък имаха точно каквото ни трябваше и на сносни цени. След като ги купиха каубойците тръгнаха да им оправят бакиите, само дето след всеки бъг се появява нов. Освен това няма никакво развитие, а на мен почват да ми "отесняват"...

Тъй че май ще трябва да се ослушвам за алтернативи...

Но темата не е слагам само за моите нужди... Викам принципно да събираме клюки за по-интересните решения. Аз примерно много ме кефят и Energy micro и си ги следя, просто ей така. Нямам никакви проекти като за тях.

А пък NXP ги бях отсвирил тотално, даже и не ги следях, едва сега тия LPC4300 привлякоха вниманието ми.

Нед Юни 12, 2011 8:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Миро, имал си причини да ги отсвириш - отсвирил си ги... Не знам какво става с NXP, но закъсняват с някои от обещанията си. Закъсняват и то много. Например вече трета година чакаме да излезе pin to pin и по периферия съвместима Cortex-M3 версия на LPC214x.
Иначе впечатленията ми са само от техните ARM7/LPC2xxx и са много добри. Ако погледнеш ератите ще разбереш за какво иде реч.
Изкараха сравнително бързо Cortex-M0, но за тези LPC43xx не се знае кога ще стигнат до нас и ще ги бъде ли.
Опитвал ли си да вземеш семпли от LPC43xx?

Аз сега съм хвърлил око на STM32F2xx. Има ги в digikey ;)

Нед Юни 12, 2011 11:15 pm
Профил

Мнение 
Zdrav, не съм стигнал до мостри.... просто попаднах случайно на рекламата и ми се сториха интересни.

Пон Юни 13, 2011 7:37 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]