|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:14 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
добра BT слушалка за телефон
| Автор |
Съобщение |
|
woody
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
 добра BT слушалка за телефон
Неща в които хич ме няма, та затова да питам:
Заболява ме главата от мобилен телефон. Преди ползвах жична слушалка, ама е много неудобно и се уплита в джоба и е трудно да се извади овреме (това, както знаем е опасно), отделно зле ме чуват. После взех някаква Nokia BT и тя ми хващаше говора толкова зле, че повечето се отказаха да ми звънят.  Та бях решил проблема, макар и нетрадиционно, но като краен ефект почти не водех разговори. Обаче и батерията и заминава за около ден-два, и хич не предупреждава - светва червено и до минути се самоизключва. Въобще ... Нокия. Или Нокия брандирала китаеца с най-евтина оферта.
Та, кое в момента е най-добро по отношение на:
- качество на звука
- живот на батерията
- надеждност на връзката
|
| Чет Юни 23, 2011 1:05 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Две чашки с пробити дупки на дъното и през дупките опъната една корда.
Сори ама е факт - щом с нокиата не е добре, значи с другите ще е още по зле. И проблема не е че не ти хваща добре галса, ами блутута във времето почва да се сговнява връзката му с талафона и от там идват проблемите с това дето не те разбират.
Мога да ти допълня списъка с марки дето да не си купуваш : Sony Ericson, LG, Samsung. Сонито и LG-то аз съм ги пробвал (по един и същи начин сговняват връзката), а Samsung-а на една позната и съм "чувал" от отсрещната страна какво е усещането... Иначе пък LG-то ми държи 10-тина дена ако не говоря много.
|
| Чет Юни 23, 2011 1:16 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз ползвам Plantronic и Jabra. И двете работят горе долу. Горе - щото все пак има чуваемост, долу - щото ако има някакъв околен шум е изключено да ме разберат отсреща.
Но иначе тия две марки са най-доброто което съм открил до сега. Щото както сам си установил, другите даже и не работят. Тия поне се опитват.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 23, 2011 1:36 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
 Re: добра BT слушалка за телефон
 |  |  |  | woody написа: Неща в които хич ме няма, та затова да питам: Заболява ме главата от мобилен телефон. Преди ползвах жична слушалка, ама е много неудобно и се уплита в джоба и е трудно да се извади овреме (това, както знаем е опасно), отделно зле ме чуват. После взех някаква Nokia BT и тя ми хващаше говора толкова зле, че повечето се отказаха да ми звънят.  Та бях решил проблема, макар и нетрадиционно, но като краен ефект почти не водех разговори. Обаче и батерията и заминава за около ден-два, и хич не предупреждава - светва червено и до минути се самоизключва. Въобще ... Нокия. Или Нокия брандирала китаеца с най-евтина оферта. Та, кое в момента е най-добро по отношение на: - качество на звука - живот на батерията - надеждност на връзката |  |  |  |  |
Woody, сори ако ти се стува тъп въпроса ми ама не си ли пробвал просто да си намериш телефон с вградено добро хендс-фри (тука му викат спикърфон, не знам как е популярното име в България)? Аз имах същия като тебе проблем - главата боли от мобилните, обаче БТ не помогна изобщо. То и то си е една микровълнова на 2.4ГХз през цялото време до ухото ти. Обаче като си намерих добър спикърфон всичко ми заспа. Важното е само да може да се включва/изключва лесно в движение (т.е. при разговор) и да има приличен звук и готово.
|
| Чет Юни 23, 2011 2:06 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Скапването на BT връзката е отделен проблем, ако им местя позициите. Ама все пак е зле като звукоотнемане, и въобще като продукт. Миналото лято ми подаряваха някаква Jabra, аз обаче отказах. Тогава още не подозирах че ще трябва да се включа в BT безумието. Ще мина да видя някъде Plantronics M100 ако има да пробвам, все пак е насока. И без това имам да те черпя бира.
Ползвам го когато съм сам в стая примерно. В останалите случаи не върви.
Истината е че мразя че ми се налага да мъкна мобилен телефон. Сещам се за поне един почетен член тук, който има далеч по-правилно отношение ...
|
| Чет Юни 23, 2011 6:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе за слушалка не знам, аз такива не понасям, ама ползвам една жаба дето е с високоговорител, не работи ниакак зле, стига да работи .. има лоши навик да се дисконектва точно когато говоря което ми къса нервите и в резултат не само че говоря по телефона ами първо хвърлям жабата а после я търся .. това всичко естествено докато карам.
|
| Чет Юни 23, 2011 10:43 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Да се изцепя и аз
Мии откакто с купих китайчето с двата СИМ-а съм много доволен: единият номер го знае само жената, там съм турил недразнеща мелодия ама на силно. Другият дето го знаят всички е с чуваща се мелодия ама слабичко, спокойно мога да тегля една майна когато момента е неподходящ. Ако се наложи да го вдигна почвам да викам "К'во каза?" и главата още не ме е заболявала
Едит: забравих да кажа, че китайчето е с голяма батерия и фенерче - основното му приложение вече след будилника 
|
| Пет Юни 24, 2011 12:24 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
И защо ти трябва два сим-а за да имаш мелодии според номера на повикващия ???
По принцип Parror правят добри неща, но са по-скоро автомобилни (car-kit).
http://reviews.cnet.com/best-bluetooth-headsets/
http://thetravelinsider.info/roadwarriorcontent/bluetoothheadsetreviews.htm
Мисля си, че проблемите им идват от малкия корпус - микрофона е много далеко от устата на човека. Затова ми се струва, че моделите с удължение на микрофона (например моторола hs850) имат предпоставката да работят по-добре.
|
| Пет Юни 24, 2011 9:09 am |
|
 |
|
Цецо
|
 Re: Да се изцепя и аз
edit - clear.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Пет Юни 24, 2011 10:31 am, променена общо 2 пъти
|
| Пет Юни 24, 2011 9:53 am |
|
 |
|
Цецо
|
 Re: Да се изцепя и аз
Е да бе той човека пита за блутут, ти му обясняваш какви мелодийки си сложил като ти звъни жената. А краставицата съдържа 98% вода :)
|
| Пет Юни 24, 2011 9:54 am |
|
 |
|
Stoimen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 3:18 pm Мнения: 363 Местоположение: Varna
|
Ползвам ето това http://www.plantronics.com/us/product/explorer-390.
Чуват ме добре и батерията му издържа поне 2 дена интензивно говорене. Недостатък за мен е това, че има само един бутон (по-трудно става отказване на повикване).
|
| Пет Юни 24, 2011 10:02 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Човекът пита за блутут щото го боляла главата. Освен ако не е някой екстрасенс главата го боли само защото някои други хора много обичат да приказват
А номерът с двата СИМ-а е далеч по-лесен и гъвкав от настройване на мелодийки особено ако имаш стотина записани номера, пък и където отидеш все те питат за телефон за връзка  Нали си имате имейл за спам и имейл за работа...
|
| Пет Юни 24, 2011 10:04 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|