Отговори на тема  [ 81 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
"всички касови апарати да имат онлайн връзка с НАП" 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
velio написа:
....
Не блокират. Поне не веднага.
....

По дефиниция трябва да блокират, ако няма връзка!

Е па така е, ама си има условия за да стане. Както казах, не става веднага. Можеш да си работиш известно време и без връзка...

Вто Юни 21, 2011 5:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
velio написа:
Lupus написа:
velio написа:
....
....

Е па така е, ама си има условия за да стане. Както казах, не става веднага. Можеш да си работиш известно време и без връзка...

След третия дневен отчет блокира, ако не може да бъде предаден.

Вто Юни 21, 2011 6:28 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Мдаа трети пети, тия хора акъл нямат, като знам какви специалисти ги мислят тия работи хич не ме учудва, лошо няма, като спре апарата ще продават без бележки, и това е далавера. Но от друга страна е добре, можеше и като SMS да се предават отчетите ..

Вто Юни 21, 2011 9:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
relsys написа:
velio написа:
Lupus написа:
velio написа:
....
....

След третия дневен отчет блокира, ако не може да бъде предаден.

Мдаам, в някои каси е така, само дето по принцип не е така.
Проверява се връзката с мобилния оператор, ако лиспва след три дневни отчета - тогаз блокира.
Това че не може да прати отчета не е причина за блокиране! Не е коректно според наредбата.
Не помня числа, но данъчния терминал има памет за огромен брой отчети според изискванията, така че може да си работи без проблем и да не прати нито един отчет до дерегистрацията на устройството. Тогава се пращат всички неизпратени до момента.

Сря Юни 22, 2011 3:12 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
Касата блокира ако има 3 непредадени отчета след Z задачата, която при регистрация е 30 дни, т.е. 33 отчета (дни) непрекъснати без връзка с НАП. Поне при Тремол е така, а и не само. Вече при бензиностанците е малко поо кофти с външните терминали. Освен това тая задача може да се променя от НАП чрез смс

Пет Юни 24, 2011 3:34 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цитат:
д) след отпечатване на дневен финансов отчет с нулиране задължително се проверява изправността на комуникацията с мобилния оператор. Резултатът от теста да се индицира. При констатирана неизправност на връзката в три поредни финансови отчета работата на ФУ се блокира.

Това е наредбата... След Z отчет се проверява "връзката" като под проверка не се изисква никакво конкретно пращане, само дали се регистрира и евентуално да се отвори сокет към НАП (ама май не беше задължително - има го обяснено де).

Пет Юни 24, 2011 4:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
Цитат:
д) след отпечатване на дневен финансов отчет с нулиране задължително се проверява изправността на комуникацията с мобилния оператор. Резултатът от теста да се индицира. При констатирана неизправност на връзката в три поредни финансови отчета работата на ФУ се блокира.

Това е наредбата... След Z отчет се проверява "връзката" като под проверка не се изисква никакво конкретно пращане, само дали се регистрира и евентуално да се отвори сокет към НАП (ама май не беше задължително - има го обяснено де).

+1

Пет Юни 24, 2011 5:07 pm
Профил

Мнение 
едно е наредбата, а друго е какво са се разбрали производителите и съответно какво са одобрили в метрологията. При всяка марка е различно. Все пак работя в сервиз за фискални устройства

Пон Юни 27, 2011 9:51 am
Профил ICQ

Мнение Re: "всички касови апарати да имат онлайн връзка с НАП"
Цитат:
Комисията образува производството в края на 2009 г., в отговор на сигнал и публикации в медиите относно едновременното поскъпване през същата година на всички модели касови апарати, предлагани от български производители.

http://dnes.dir.bg/news/kzk-monopol-kas ... 74049?nt=6

Сря Апр 18, 2012 7:33 pm
Профил

в момента се подготвя поредното изменение на наредбата... ще вързват вендинг машини и КЛАТУШКИ (кончета, змейчета, влакчета...)

А вие вързахте ли си клатушките към НАП ?

Пет Апр 20, 2012 11:01 am
Профил

miro_atc написа:
в момента се подготвя поредното изменение на наредбата... ще вързват вендинг машини и КЛАТУШКИ (кончета, змейчета, влакчета...)

А вие вързахте ли си клатушките към НАП ?

Е, то това с вендинг автоматите и КЛАТУШКИТЕ ( :D ) си е една мини черна дупка за пари - иди докажи колко кафета са продадени или колко деца са се клатили нейде. Сигурно лесно се изгърбва брояча на желаната стойност. Парите у джеба и декларираш 5 лв на ден. Обаче ми е чудно, тия от НАП нямат ли си кой с –пари– да дерат, ами тръгват за такива глупости да искат отчети - какво ли толкова ще изкарат... Циркове да има, то тука е така :finga:

Пет Апр 20, 2012 11:54 am
Профил WWW
Аватар

всяко чудо за 3 дни, аз съм сигурен че след месец ще има апарати които са с променен фирмуеър да отчитат само 1/3 от оборота :D

Пет Апр 20, 2012 1:48 pm
Профил

На мен лично ми писна на х*я от тия малоумници с техните "наредби" през 4-5 години да се пълнят гушите на Датекс и тям подобни... 2 пъти сменях каса и баста - бракувах последната и само по банков път... да ме фанат за.. :finga: лошото е, че не всички могат да го направят тоя номер... :axe:

Пет Апр 20, 2012 1:55 pm
Профил ICQ

Абе време е да ни заврът по един фискален терминал у гъза, хем ще мерят колко замърсяваме, хем ще хващат кога клатим . ами може пари да вземаме без да декларираме, и по GPS, ако клатиш у вас, иженати е на същите координати данък само за затопляне на климата, ако обаче жената не е наоколо данък и за секс услуги ...

Баницата е сладка, тия дето ги правяттия терминали са хванали дявола за ... уж рогата, ще доят до де могат, и на чешмичките в парка може да сложат ... до де не се окаже че то не били рога а х*й ама .... да им е сладка баницата, който може яде.

Пет Апр 20, 2012 5:07 pm
Профил

3aek написа:
всяко чудо за 3 дни, аз съм сигурен че след месец ще има апарати които са с променен фирмуеър да отчитат само 1/3 от оборота :D

Идеята на тая система е да те глобяват повече... не ги интересуват подробностите, дали си с шапка, или без шапка като вица за зайчето ;-)

Просто ти пускат през 5мин да праща отчети, по някое време ти правят и засечка на клиентите... Ако има разминаване - гориш.
Честно казано не съм запознат с размера на глобите и не знам как е "по-добре" да изгориш, дали за това че не си чукал бележки, дали че апарата ти е магарен... Ама все си си мисля, че е по-добре да не изгаряш изобщо ;-)

Пет Апр 20, 2012 7:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 81 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща