Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
ACORN микро ядро за AVR ATMega MCU in Assembler 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Асемблера не те спира да ползваш структори и класове и функции и макроси. Всъщност на някой хора мислят точно, като процесорите и разбиват проблема на множество елементарни стъпки и за тях асемблера е най-естествения им език, разбира се има и хора които се кефят на функционалното програмиране, нещо което аз не мога и отказвам да възприема. Още един аспект на езиците от високо ниво е това, как е реализиран предпроцесора/компилатора. Понякога имат бъгове и независимо, че си написал програма, която е абсолютно без нито една грешка и е оптимална и е доказана, че работи(от информационна гледна точка) и така на татък, не е гаранция, че екзето което ще получш въобще ще тръгне или ще дава правилни резултати. Който е програмирал на Делфи знае за какво точно говоря.

Съб Юни 25, 2011 7:40 pm
Профил

Мнение 
Това, че някои хора не могат да мислят абстрактно не прави асемблера по-добър език ;-)
Както и бъговете, отдавна вече има голям избор от надеждни компилатори.

Въпросът обаче беше в някакво превъзходство на асемблера или недостатъци във всички останали езици...
Риторичен въпрос естествено, тъй като такова не може да бъде доказано по никакъв начин. И това не е просто лично мнение.

Съб Юни 25, 2011 8:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ike написа:
Асемблера не те спира да ползваш структори и класове и функции и макроси. Всъщност на някой хора мислят точно, като процесорите и разбиват проблема на множество елементарни стъпки и за тях асемблера е най-естествения им език,
...

Така е, човек решава задачите винаги разбивайки ги на достатъчно малки, решими подзадачи.

Запомнените решения не е нужно да се търсят всеки път, затова съчиняваме за тях - в програмирането - неща
като функции, процедури, обекти и техните "методи" и т.н. Естествено ако владеем езика, на който
тези неща се конструират, сме по-гъвкави, както и ти спомена.

----------

До останалите четящи (може и да има такива, дето не са отдавна във форума):
Да обясняваш каквото и да е на човек перчещ се с дипломата си близо 20 години след получаването и
си е чиста загуба на време, жалка история. Спрях да му отговарям още преди време, когато
прекали с просташки нападки и обиди по мой адрес, така и ще си остане.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юни 25, 2011 9:24 pm
Профил WWW

Мнение 
Димитре, Димитре.... далеко съм от мисълта да се перча. Пробвай се да намериш някъде да съм твърдял че съм по-кадърен от някой тук. За разлика от теб дето няма тема да не се изцепиш как си 100 пъти по-добър.

Колкото до обидите.. няма за какво да се обиждаш. И да имаш и да нямаш медицински проблем и в двата случая не е обидно. Същият или по-голям проблем може да се случи на всеки от нас, аз ни най-малко съм застрахован. Мисля не сме в детската градина да се обиждаме или подиграваме с такива неща.

Съб Юни 25, 2011 10:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
Освен ако не се опитваш да ме убеждаваш, че една голяма програма няма нужда да се структурира и ти е по-удобно да изпляскаш всичко в един огромен файл без процедури, без структури.. Ако е така, аз наистина няма какво да ти кажа...

Ако сега някой ми обясни как да го обясня това на някой колеги?!? Щото се мъчих как ли не, и стигнах и аз до: "Нямам какво повече да кажа." И им забраних да говорят с мен за програмиране.
То лошо няма, да си джуркат бозите, ама ме карат и аз да чопля по такива кодове...

Съб Юни 25, 2011 10:57 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Не знам аз с колеги не съм имал проблеми досега, не и на тая тема ;-)
Дано и те да могат да кажат същото, щото аз съм си чепат характер... Но поне нямам бивш колега дето сега да не сме в добри отношения. Късмет, все съм попадал на хора дето търпят много :D

Нед Юни 26, 2011 9:58 am
Профил
Аватар

Мнение 
Напоследък много взехте да се отнасяте в некви лични препирни, ще взема да почвам да заключвам такива теми.

Пон Юни 27, 2011 11:05 am
Профил

Мнение 
Рек, няма да е зле да почистиш поне тая тема - авторът й с нищо не е заслужил спама.

Пон Юни 27, 2011 11:14 am
Профил

Мнение 
Няма да е лошо да има две отделни теми например - Процесорни архитектури и Езици за програмиране, че в повечето случаи се стига до обсъждане на едно от двете. Така поне като се стигне до въпроса за "краставицата" да не е на неподходящото място.

Пон Юни 27, 2011 12:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Напоследък много взехте да се отнасяте в некви лични препирни, ще взема да почвам да заключвам такива теми.

Ами аз нямам нищо против. Както си забелязал не отговарям на тоя с препирните от месеци ако не са станали и
години, не че е схванал откога и защо (ако и да е очевдно за всеки човек с елементарно
възпитание).
Не че ми пречи нещо и така както е де, това да са ми проблемите
:D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Юни 27, 2011 4:32 pm
Профил WWW

Мнение 
Ок, провалих се напълно. По-пълно от това няма накъде... вместо да накарам човека да види реалността, той почва да си строи защитни стени.

Интересно племе сме това програмистите, уж работата ни е да вникваме в проблемите и да ги решаваме по най-добрия начин, а понякога се проваляме с толкова елементарни проблеми.

От всяка професия може да получат проблеми. В нашата първо са проблеми с очите, някои се оплакват от китки, но по-лошото е като се стигне до проблеми с концентрацията и накрая разните там разстройства.
Това колеги, може да се случи с всеки от нас! Ако не искате да си чупите краката не ставайте футболисти ;-) А който все пак е бил или още е футболист и си е чупил краката заслужава уважение. Друг е въпросът какво трябва да правим ако той само си излага травмите вместо да ги лекува. Човъркането в раната явно не дава добър резултат, за което вече съжалявам...

p.s.

Димитре, няма да те тровя повече! Не го приемай като извинение, няма да те лъжа... каквото съм казал по твой адрес го мисля. И ти винаги може да говориш по мой адрес каквото мислиш. Предпочитам да го чуя от теб, отколкото от някой анонимник ;-)

Вто Юни 28, 2011 12:29 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4