|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:15 am
Ще престанат ли някога безумията на мтел...
| Автор |
Съобщение |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Ще престанат ли някога безумията на мтел...
От декември 2010 до май 2011 мтел се почесваха и не ми издаваха фактури за това което съм говорил. През това време поне по два пъти на месец (като мина през някой техен офис) съм питал за фактури. Отговора - няма издадени.
В началото на май се появи някава за около 60лв - заплатих я.
В събота(2.юли) реших да попитам отново при което се оказа, че имам няколко фактури на около 60лв и една от 125лв. Платих една фактура на стойност 60лв, и си заминах(толкова пари носих в момента).
В понеделник(4 юли) получавам смс, че на 6 юли ще ми бъде спрян телефона, днес отивам в офис на мтел, и се започва...
Обесняват ми как най ранната фактура е от март месец и срока и е изтекъл за плащане и как те давали голям срок за плащане - 60 дни, но аз и него съм бил просрочил.
Питам ги как така и откъде са се появили фактури издадени март месец, след като до началото на май ми се обесняваше, че нямам издадени фактури...
Отговора беше: ми тук пише, че първата фактура е издадена март.
На въпроса защо не бях уведомен за тази фактура въпреки многобройните ми питания по въпроса в техни офиси - отговора беше:
Няма начин да не са ви казали.
Беше ми обяснено, че телефоните ми бъдат спрени...
След това попитах каква е тази фактура от 125лв при положение, че останалите са около 60лв? Отговора беше много сте говорили, аз контрирах - много сте надписвали и си тръгнах от офиса им...
Няколко часа по късно в разговор с *88 разбирам, че въпросната фактура от 125лв е станала на 61лв... Явно възмущението ми в офиса им е имало все пак някъкъв ефект...
След което при разговорите ми с *88 се стига до извод, като ми спрат телефона да им се обадя за да ми го пуснат. Щото те са си решили да го спират, и дори да платя пак ще го спрат, и за да го пуснат трябвало да им се обадя на *88 за да направели проверка дали съм си платил...
Заявих им на смешниците, че искам да прекратя всякакви договори с тях (на мое име са 3 карти) и да ми освободят номерата за да ходя при друг оператор. Отговора беше може но в началото на 2012. Ако съм искал по-рано трябвало да им плащам обещетение, защото сме били имали договор...
Като ги попитах те какво обещетение ще ми платят за целия този цирк, ми беше отговорено - че нали сме дали отсрочка в плащанията какво повече искате....
Това, че ще пусна жалба до КЗП (комисията за защита на потребителите) е ясно. Въпроса е как да се отърва по скоропостижно от тях без да им плащам допълнително за това?
|
| Вто Юли 05, 2011 3:15 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
> На въпроса защо не бях уведомен за тази фактура въпреки многобройните ми питания по въпроса в техни офиси - отговора беше:
> Няма начин да не са ви казали.
Аз в подобни ситуации пращам съобщения. Архивирам си изходящата и входящата поща
от всякакви близу-та и подобно (с мтел почти нямам отношения, една прима карта
държа колкото да ми поддържа номера).
Естествено, че ако им дадеш шанса да излъжат, че не си питал просто ще го направят.
> Това, че ще пусна жалба до КЗП (комисията за защита на потребителите) е ясно.
Това ще е любопитно като резултат, не очаквам много ама знае ли човек, току виж
арменският поп се размърдал.
> Въпроса е как да се отърва по скоропостижно от тях без да им плащам допълнително за това?
Аз в такава ситуация - ако смятам, че мога да докажа пред съда, че съм питал и искал
да платя - бих ги уведомил с едно съобщение, че поради едностранно прекратяване на
услугата от тяхна страна считам договара за приключен и толкова. Ако искат да ме съдят те.
Едва ли биха се опитали да докажат противното, то беше публично известна масова
тяхна практика да "не им работи системата" и хората да не получават фактури
(жената е на договор с тях и беше същата работа, май без спирането). Навярно биха
се опитали да те сплашат със съд на принципа ако хване (работи учудващо
нашироко в БГ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Юли 05, 2011 3:32 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
И аз го ядох подобен, само че в края на 2010... изсипаха ми за плащане на куп 5 фактури... Някой беше ровил и се оказва, че с неиздаването на фактурите в срок те са нарушили клауза от общите условия по договора, който е подписан и на това основание можело да се заведе дело и да се прекрати договора едностранно без последствия.. За съжаление, не съм юрист та да мога да кажа точно как да стане, но определено не ми се занимава със съдилища... При мен работа свърши един як скандал на *88 с който си изпросих да ми "опростят" месечните такси за Декември, като си платих само разговорите... 60 кинта.. ама кой ти ги дава... моя договор изтича края на септември та ще видя после кво ще правя... щото то и при "конкуренцията" им е същата измамна работа, ако не и по-голяма.. 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Юли 05, 2011 4:00 pm |
|
 |
|
tgi
|
Какво дело ще завеждаш за спиране на договора бе, човек.
Ако имаш основанията спираш да плащаш и толкова, те да завеждат дела ако
искат.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Юли 05, 2011 4:15 pm |
|
 |
|
relsys
|
Добре де, 2010-2011 не е ли малко късно да разберете, че в Бг Вивател е оператора.
По цена, по качество, по квото искате ги сравнете.... ама при положение, че е на пазара от 2005...
|
| Вто Юли 05, 2011 4:51 pm |
|
 |
|
tgi
|
Стига бе, добре че имаш статистиката да направиш разлика.
От всички дотук споменати най-много неработене - на стационарен телефон - съм
видял именно от БТК (вивател или както там им викат тая седмица). И най-голямо
нахалство, очакваха да ходя да им нося кошнички с плодове на място за всякакви
проблеми, които _те_ трябваше да адресират.
|
| Вто Юли 05, 2011 5:46 pm |
|
 |
|
sthx
|
И аз не мога да разбера какво се вайкат. И преносимост на номерата има вече.
На Вивател фактурата ми я пращат по пощата. Ако закъснее , дрънкам им по тутурутката и ми я пращат на електронната поща. Ако се загуби - пращат ми дупликат. Случвало се е да забравя да платя - никакви последствия.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Юли 05, 2011 7:08 pm |
|
 |
|
relsys
|
@tgi:
Говорим за БЕЗжични комуникации, не за жични... 
|
| Вто Юли 05, 2011 7:35 pm |
|
 |
|
tgi
|
А аз говоря за БГ комуникационни фирми като цяло. Дотук ми предстои да открия
някоя различна от другите в смисъла, в който на тебе ти се ще да видиш в добрия си
късмет с БТК. Не че съм се затичал толкова, справям се и така но ми е писнало
да се обаждам за неработещо това или онова, и на БТК (докато имах отношения с тях),
и на близу, и на тия с тоците че като спрат и комуникациите спират в голямата си
част.
|
| Вто Юли 05, 2011 7:44 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
 Re: Ще престанат ли някога безумията на мтел...
На един колега жена му работи в М-Тел, та от него знам, че системата им и към момента не работи и фактурите се пишат едно към гьоторе. Горе-долу гледат да съвпадат по цена с досегашните. Всяко възмущение или скандал, в момента, води до корекция на фактурата. И моя позната имаше фактура за 250 лв и след скандал --> 125лв., още един скандал --> 61 лв. и даже я питали дали е добре тая цена. Загледай се в цените и потърси съвпадение. Делят на две докато спреш да бучиш.
|
| Вто Юли 05, 2011 9:21 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Ще престанат ли някога безумията на мтел...
Значи системата им поне частично работи - дели на 2. 
|
| Вто Юли 05, 2011 9:36 pm |
|
 |
|
relsys
|
Ами какво да ти кажа.... Май най - подходящо ще е : "Прост народ - калпави комуникации."
Що да дават на някой специалист 2-3 клева, като може някой за 500 кинта да връзва UTP с клещи, запалка и мазни пръсти....
|
| Вто Юли 05, 2011 10:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Хе хе .... това ако те притеснява .... какво да кажа аз :
06 - 338
05 - 152
04 - 348
04 - 376
03 - 755
03 - 427
Предните платени бяха нещо от сорта 650;550 и 600 ..... честито на печелившите. Вече спират и телефони, говорих аз с тоя за моя акаунт викам тия фактури трябва да ги коментираме, добре вика той, аз отивам в US казвам, да не спрете телефона, а няма страшно няма, Неделя в 9 часа BG време, първия ми ден в US телефона спира ..... връщам се аз тази неделя право в сити център при мтел напсувах ги, платих тия сумички по горе, питам абе как така за месеци в които не съм в роуминг имам роуминг ... аааа казаха те, то роуминга може да позакъснее до 45 дни след като е говорен ... аз дори до преди малко не бях забелязал че има две фактури от 4-ти и две от 3-ти месец, само да ми остане малко време и ще ходя да се карам, може и да се бием и ще ме накарат да ги зарежа, абонат съм от времето на Цитрон но вече много ме изнервиха, в другата фирма за 30 глобулски карти плащаме горе долу таквиа пари, нормалната ми сметка до преди Септември беше около 200 лв. пак доста пресилено според мен, ама им бях свикнал и не ми правеше впечатление.
|
| Вто Юли 05, 2011 10:45 pm |
|
 |
|
relsys
|
Абе Тони, аз не знам това физически дали е възможно. Аз плащам около 100 лв. за 7 карти...
|
| Вто Юли 05, 2011 10:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Всичко е възможно, аз съм плащал и по 2000, не е там въпросът, когато съм в роуминг се върти доста, сметки от порядъка на 4-500 лв не са странни, обаче те малко се оливат, имам 600 лв роуминг за декември, верно бях в Индия, но нямам и 1 мин разговор, бях на почивка и нито съм звънял нито съм вдигал. Септември бях в US за 10-на дни, говорих и то много, локално, международно, сметката е 600 лв, да не говорим че след това бях и в Дубай и Кения където също говорих. Следвщаия месец бях за 7 дни в САЩ, и имам същата сметка, без почти да съм говорил. Януари си бях тук, пак има роуминг ... уж с епрхвърлял, ама от къде, декември няма, януари няма, а го има и в сметката за декември и за януари. Те такива неща, от януари досега излаит около 2500, верно бил съм в роуминг, ама чак пък толкова .. прекаляват.
Лошото е че няма как да докажеш колко си говорил и с кого, появяваат се номера които видиш ли били реални разговори но грешно записани като номер и други такива. масово връщат пари на фирмите, ама на фирмите с много телефони, аз няма много, нямам някаква статистика която да е влаидна щото ще кажат бил си в роуминг, бил съм истина е, и до там.
Иначе физически при 1.99 лв/мин 1000 лв са 500 мин, за 15 дни са по 30 мин на ден, напълно постижимо и реално. мен ми е по нерелано постоянната ми сметка от по 200-250 лв, имам една дата карта 20 лв на месец, 80 лв ми е плана който вклучва уж много минути, и все така имам още по 100-150 лв. Интеренсото е че толков аимах и едно време катоп лащах синя зона, но тогава е друго имам поне по 5-6 лв на ден, но вече не карам от 7 месеца и не плащам синя зона, ама сметката пак така ... че и доста по зле.
|
| Сря Юли 06, 2011 1:14 am |
|
|