|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:10 am
Най-изгодно изпращане на пари от чужбина (Италия) ?
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това е общата тарифа: http://www.fibank.bg/uploads/Docs_download/Tariff.pdf
Както си посочил таксата за часни лица е:
7.20 лева на година за разплащателни сметки.
3.60 лева на година за сметки към карти.
12.00 лева за съвместни разплащателни сметки.
По пощата безплатно извлечение никога не са ми пращали. Но отидох до банката да си искам извлечение за 1 година на зад за да си проверя движението по картата, исках да видя кой за какво ме таксува. 120 лева струва удоволствието, ако щеш. Това за карта с която пазарувам по интернет и имам 3 покупки за тези 12 месеца. Може и безплатно по интернет, ама трябва да минеш първо през процедурата по удостоверяване на е@мейла.
Сравнително до скоро нямаше такси за водене на сметка и като си поискаш разпечатка с усмивка ти я дават напълно безплатно.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Юли 19, 2011 2:13 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами нормално е това, ПИБ остана последната банка, която не начисляваше тия кретенски такси за щяло и нещяло. И в една нормална държава, всички клиенти щяха да се прехвърлят при тях. Да ама в БГ, явно на народа тия такси не му пречат, плаща си ги и си мълчи. И съответно ПИБ да не са по-балами от останалите??? Аре скуби. Макар, че все още са банката с най-ниски такси, вече не са онова, което бяха.
Когато някой те ебе, а ти си мълчиш, се приема за мълчаливо съгласие.  Основен принцип в секса 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 19, 2011 2:30 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Айде да не трябва да печелят банките от инвестиции, че видяхме до къде ни докараха въпросните инвестиции  .
Цецо, сега като спомена за тия годишни такси и си проверих сметките в ПИБ и всичките са на червено  .
Трябва ли да ги закривам като не ги ползвам или те ще ми ги закрият автоматично?
|
| Вто Юли 19, 2011 5:19 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ще ги изчакат още малко, то наказателните лихви си вървят. После ще ти продадът дълга на едни момченца, дето любезно, но твърдо ще те помолят да си платиш и ако им кажеш да си ебат майката, ще дойдат у вас със съдия изпълнител за да си харесат това-унова от у вас. Ако не ги ползваш просто ги закрий.
Едно време, който питаше за свясна банка за пазаруване по интернет препращах към ПИБ, от както минаха под дъгата препоръчвам ЦКБ. ПИБ остава вариянт само, ако очакваш преводи от чубжина.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Юли 19, 2011 7:08 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
 От кога е това нещо бре?Към март месец си вадих такава справка,ама за 6 месеца на зад и ми взеха по 20 стотинки на разпечатана страничка.Скоро усещам,че пак някои хора ще се правят на интересни и пак ще трябва да вадя...Това го гледам и не мога да приема,че е истина?![/quote]
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Вто Юли 19, 2011 7:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами сметките са ми с по около 4-5 лв. на минус. Т.е. за 2 сметки около 10 лв. та незнам за такива пари кой ще ходи у нас да си харесват това-онова. Да не споменавам пък, че това "у нас" е в Чикаго, та малко ще им е невъзможно да ми цъфнат тук със съдия изпълнител  . Ама наистина догодина като си идвам в БГ-то май ще е добре да мина през ПИБ и ОББ и да закрия всички сметки  .
|
| Вто Юли 19, 2011 7:34 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ако не ги ползваш по-добре ги закрий. Автоматично не закриват сметки. Даже има такса за закриване. Около 10 лв. И годишните такси си вървят, а и ПИБ(и аз съм там) имат навика да си ги теглят от сметката. Та виж тия 4-5 лв. да не са станали 40-50 или 140-150.
В момента искат по 2 лв. за последния месец и по 10 лв. за всеки месец назад. През интернет са ти безплатни извлеченията. И регистрацията е безплатна, но те ти я правят(измисли си предварително ник, че слагат каквото се сетят).
|
| Вто Юли 19, 2011 8:41 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Е аз току що ги проверих де  .
|
| Вто Юли 19, 2011 9:00 pm |
|
 |
|
741
|
 |  |  |  | Цецо написа: Ами нормално е това, ПИБ остана последната банка, която не начисляваше тия кретенски такси за щяло и нещяло. И в една нормална държава, всички клиенти щяха да се прехвърлят при тях. Да ама в БГ, явно на народа тия такси не му пречат, плаща си ги и си мълчи. И съответно ПИБ да не са по-балами от останалите??? Аре скуби. Макар, че все още са банката с най-ниски такси, вече не са онова, което бяха. Когато някой те ебе, а ти си мълчиш, се приема за мълчаливо съгласие.  Основен принцип в секса  |  |  |  |  |
Цецо, приказваш като фен, не като клиент  Това просто няма как да бъде - една банка супер евтина и всички клиенти при нея, другите държат високи цени и стоят празни. При нормален пазар близки по качество услуги рано или късно си изравняват цените. Ако има отклонение, то е или временна промоция, или е за сметка на нещо друго.
А че все още ПИБ била с най-ниски цени - може и да е така, ама много умело го крият
Сега погледнах - фирмена сметка с електронно банкиране в ПИБ ще ми струва 72 лева годишно, в Райфайзен плащам 55. Левов превод в ПИБ е 1.10, в Райфайзен е 0.80. Вярно, нямат такса при получаване на превод в евро, обаче курс "купува" им е с 0.1 ст по-нисък от РБ, при превод от няколко хиляди евро спестената такса ще си я взимат през курса. Ама това е без значение. Както писах вече, цените са близки и не може те да са определящи. На мен по ми е важно да мога да изчета общите условия и договора, без да се нервя прекалено. И да не ми образуват после нерви за глупости.
|
| Сря Юли 20, 2011 8:20 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ами както казах - то ПИБ вече не са това което бяха. Преди година и такса превод беше 80 ст и фирмените сметки бяха наполовина, аз за физически лица нямаше никакви такси за почти нищо. Сега и те нацвъкаха всевъзможни такси за всевъзможни неща.
Според мен банката не трябва да печели нито от инвестиции, нито от такси. Трябва да печели от лихварство - демек взима мойте пари на ниска лихва и ги дава на който има нужда на висока. Това трябва да прави банката.
Не съм фен на Цековата банка, фен съм на мадамите дето работят там  :):)
Много хора се оплакват от обслужването там, аз пък никога не съм имал проблем (освен докато си сменяха платформата за електронно банкиране). Отиваш, усмихват ти се, стават нещата много по бързо от другите банки и без никакви излишни въпроси и формалности. Пък и зад бюрото седят едни готини мадами, а не намръщени змии като в ДСК или Пощенска.
@741 курсовете, които гледаш са за дребни суми. За суми над 1000 евра си има други курсове, които са значително по изгодни, но се получават на място при сделка.
@Dimitar - абе закрии ги тия сметки. Знаеш че с банка неуредени отношения не е добре да имаш. Не се знае какви ядове може да ти сътвори в бъдеще.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 20, 2011 10:23 am |
|
 |
|
relsys
|
За една поръчка ми изпратиха това:
Да съм ги преведял, ама се чудя как без IBAN? И колко ще ми струва?
|
| Сря Юли 20, 2011 3:12 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
пусни ги на мен, ще ти дам Е-BAN 
|
| Сря Юли 20, 2011 4:50 pm |
|
 |
|
relsys
|
Абе Дедо, за 180 Е ли... Ела, ще ги изпием.
То аз я погледнах тая Татра..., явно е нещо като PayPal, ама пък не разбрах как да се регистрирам...
|
| Сря Юли 20, 2011 5:07 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
ТАКСА ЗА ВХОДЯЩ ПРЕВОД SWIFT 20110726............ КОМИСИОНИ - 11.73лв. Това е за 2000 евро в ДСК.
|
| Сря Юли 27, 2011 8:36 am |
|
 |
|
Цецо
|
не че са много пари, ама шибана история е това.
И на мен вчера в Булбанк ми взеха 30 лв. защото вкарах в тяхна сметка 10к лева на тяхна каса. ДА МУ ЕБА МАЙКАТА - ТИ ХЛЯБА В РЪЦЕТЕ НА ГОТОВО МУ ДАВАШ, ТО ТАКСИ ЗА ТОВА ТИ НАЧИСЛЯВА.
Извинявайте за нецензурното избухване, ама гнусно племе са това банкерите.
|
| Сря Юли 27, 2011 12:39 pm |
|
|