|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:22 pm
Триончета за лъкче - отде?
| Автор |
Съобщение |
|
mk912
Ранг: Новодошъл
|
 Re: Триончета за лъкче - отде?
На първо място - читав фрезист (от тия дето могат и знаят щото съм се наслушал на "Ами ний толкоз можем, ходи някъде другаде да ти го напраят туй сложното нещо"). На второ място триончето. На последното правата шлифовалка - наистина много лесно се прецакват нещата. Вярно че не съм работил с такъв на марката дремел а на китайски производни но според мен не е професионален инструмент. Случвало ми се е да ми откажат да ми отрежат дебел алуминий (40мм) на лазер щото отразявал много и прецаквал оптиката та съм рязал и на фреза с вода.
|
| Пет Авг 05, 2011 9:05 pm |
|
 |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Не е като да няма технологии за подобна обработка - щанцоващо или щанцоогъващо CNC, водосртуйно рязане, CNC с плазма... Всяка си има своите предимства и недостатъци.
|
| Съб Авг 06, 2011 12:53 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Още един чалъм за кълцане - със зеге . За канон 25 - 2 дупки в края с Ф10 - Ф12 . Ножчета за метал . Ако се реже в права линия , с 2 стяги се закрепя някоя летва за водач на зегето.
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Съб Авг 06, 2011 2:52 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
бул. “Пенчо Славейков” 39 има магазин продават оргинални немски Brinko и други много са добри ползвам такива триончета от години. http://www.stankovi.com/bg/Katalog_komp ... _72dpi.pdf на стрница 26 Тва за зегата е много добра идея само трябва машината да има регулиране на оборотите. С летва за водач не става пробвано е .
|
| Съб Авг 06, 2011 11:31 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Не става - ако е дебел матриала криви във вертикална посока ножчето и сряза съответно става под ъгъл.
|
| Нед Авг 07, 2011 12:39 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Имах преди Блек&Декер , добре си режеше с "летва" (ама го краднаха). Сега с Енхел (регулатор на обороти , ножа се движи по нЯква регулираща се крива ,уж екстра / ножа пък може ъгъл спрямо плоскостта да му регулираш...) , е не става с летвата ... 
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Нед Авг 07, 2011 10:02 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе с дремел става, но трябват здравинерви и ръце, лесно стават грешки. С диска проблем няма, там по не се греши, като със шлайфа, но ако вземеш да довършваш с малки фрезички или абразив. Свиква се, много е важно детайла да е здраво закрепен, иначе става като гризано  Тъкмо сега оборудвам с такива колите, но не електрически а пневматични, по високооборотни и доста по мощни, при доста по малък размер, ще се позлват основно за оформяне на отвори в метал 1.5-2 мм но им купувам и механични ножовки де, онтово пневмо с къси ножове. За тия конектори, абе с кръгъл трион е по кофти, не става ли много криволичещо? Аз предпочитам плоските листове, ама и аз от там купувам, не съм ги видял другаде, в интерес на истината понеже днес цял ден се знаимавам с това, да избирам инструменти, видях някъде едни малки ножовки, но не ми се видяха читави ... сега забравих къде беше, мислех да мина да ги видя наживо, та там. Ето тия имат, но не знам дали в наличност : http://draper.co.uk/catalogue/index.html 14132 и 13947 са новожката и кордата, тия ги внасят Нитех. Коя беше обаче другата фирма която гледах вече не помня, то днес 170 позиции съм описал. Иначе може да провериш Ташев Галвинг, имат доста неща, някои даже са им хубави 
|
| Съб Авг 20, 2011 7:55 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
С кръгло трионче става по-криволичещо ако не си свикнал, отделен навик е да режеш право с него (не те води триона, ти го водиш него). Но става съвсем право като свикнеш (преди много години играейки си на моделизъм и с това съм свиквал  ). Вчера си купих триончета от Практикер. Някаква немска марка са, "schneider + klein" пише на тях. Имаше няколко номера, 0, 1, 3 и 5 май. 12 броя снопче за 4.99, все пак около два пъти по-евтино от Бриколаж. Взех 3-ти номер да видя нагоре ли надолу ли ще искам да ги сменям, но няма да е тия дни пробата. А, прави са, кръгли не видях да има. Не видях и никакви евтини ерзац-дремели с каквито беше пълно преди година-две, само баш "дремел" марка дето така и не се напънах да разбера за сто и кусур лева кутия като вземеш каква част от нужното купуваш, тия няма да ми продадат нещо скоро  . То и много други работи не видях дето по-рано ги виждах де, май са се отказали да продават евтини неща, явно се целят в клиенти дето имат излишни пари и ги хвърлят в строителство - това е ново, не бяха така до преди година-две.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Авг 20, 2011 10:14 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Хм, те по принцип п;овечето неща не са много читави, и според мен са скъпи. Скоро там не съм пазарувал, може би щото купувма основно от вносители цените там по принцип не ми харесват, ама тия ножовки не им намерих вносителя. И едни чукове имаха преди, гумени, на black & decker, така пишеше де, кой го зане какъв е, ама е хубав, не мога да намеря ткаъв та пак там ще търся. Иначе за дремел, виж в ташев галвинг, също и в Euromarket, имат шоу рум в младост. А евтин дремел има и конрад, но като цяло тия 12 В не стават за сериозна работа, нямат мощност, аз си взех някакъв електрически преди много време и съм доволен, но е 220 В, а пък пневматичния съвсем друга работа. Иначе за кръглото ножче, абе и аз съм рязал на времето но някак си по зор става право, най-вероятно много ми треперят ръцете.
|
| Съб Авг 20, 2011 10:23 pm |
|
|