|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:14 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: чушкопек
Амчи нъл баш за туй говорим - една огнеупорна тръба в която влиза само една чушка и як нагревател около нея. Скоростта е отчайваща, разхода на ток е колосален.
|
| Нед Сеп 11, 2011 10:13 am |
|
 |
|
plameniv
|
Е може и на газ да се нагрява?
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Сеп 11, 2011 2:59 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е какво ще разликата - пак ще се пече само една чушка в него. Да ти дам два-три чувала чушки да печеш в такова нещо и ще те питам след два три часа как се чувстваш 
|
| Нед Сеп 11, 2011 4:23 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Поточна линия си трябва, най-добре с ролки които да въртят чушката надлъжно и други които да я предвижват напред, няколко по яки реотана, от еднат астрана влизат от другата излизат
|
| Нед Сеп 11, 2011 4:38 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Ти вярно се отвя по "безумни идеи"! Мятай ги на тенекията, то ако имаше по-лесен/евтин начин мислиш ли, че нашия селянин нямаше вече да го е приложил, та ще чака гениалната инженерна мисъл?! Вариант Б) практикуван у градо за малки количества е да включиш всичките котлони (ако са класическите плочи) и мяташ отгоре, събират се поне по 10-ина на три стандартни плочи (малка, по-голяма, най-голяма - баси и точното описание) и за няколко часа ще ги оправиш....
|
| Нед Сеп 11, 2011 6:52 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
И аз съм за поточна линия. Инак кво интересно има в едни тъпи шушки И IR камера следяща температурите в различни точки от поточната линия. Ако се слага и някаква добавка при печенето, аз съм за метода на противоток. Може да кандисам и на правоток де, стига да има добавка в крайна сметка щото май няма ами просто ги пекат чушките... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Сеп 11, 2011 8:22 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
К'ва поточна линия ви е патила, бе! Пускат се в една инфрачервена печка за SMD запояване и готово! И температурата му се регулира фино, и профила, за оператора остава само на сол да ги улучи.
|
| Нед Сеп 11, 2011 8:42 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Сетих се за едно друго изобретение на моя приятел това лято.... Значи ние по традиция белим доматите като ги потапяме за 10-на секунди във вряща вода. По-лесно, по-качествено и по-бързо става от разните му там машинки. Та моят приятел усъвършенствал технологията с... пароструйка трябва да пробвам дали ще стане за пипер, макар че и да се белят няма ли пушек или жар няма да си струва...
|
| Нед Сеп 11, 2011 9:12 pm |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
И Pick&Place да ги реди  . супер....
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Нед Сеп 11, 2011 10:32 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Fail ...
|
| Нед Сеп 11, 2011 11:02 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Я да не плюете чушкопека! Много хубав уред си беше ама за салатка или манджа, не за в консервната промишленост. А е български патент по простата причина, че само в БГ кухнята се използват толкова много пиперки.
Това с пароструйката е зависи: питах жената (професионалист) и тя каза, че няма нищо общо между люспата на домата и пипера. Значи трябва пароструйка-парен котел с поне 200 градуса...
Иначе на газовото барбекю (със заоблен капак и лава-камъни отдолу) по-често пека зеленчуци или баници и пици на горния етаж - направо фурна си е, отколкото месо. Но пак е далеко по производителност и запазване на вътрешността от ламарината и горелката.
|
| Нед Сеп 11, 2011 11:50 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Yahoo!! Е това е върховият вариант  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Сеп 11, 2011 11:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, просто ми стана интересно колко точно национални кухни познаваш  ? Я виж тук тоя нюйоркчанин как той си мисли, че е изобретил чушкопека : http://www.jimspepperroaster.net 
|
| Пон Сеп 12, 2011 1:06 am |
|
 |
|
plameniv
|
Абе Димитре там да няма малък чернобил с тези чушки Аз и тук съм виждал големи ама тоя ме уби  Ей за тва нещо говорех, ама ако са като тея мутанти на американеца трудно ще навреш повече от 1: http://mikimak.com/?function=detail&id=11210
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Сеп 12, 2011 1:35 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Горкия човечец... Даже не мога да си представя колко безвкусна ще е тази чушка. Класическия чушкопек (като на снимката горе) е продукт на късния соц, когато тока беше 2ст дневна/1ст нощна. На народа не му пукаше много, че ще изхарчи двайсетина киловата ток за един чувал. Пък и печени чушки по магазините нямаше (то и сега няма - в метро продават македонски). Тъй че реално хората се самозодоволяваха Варианта с ламарината отпада, поне при мен. Дори на вилата нямам условия. Ако мога да консолидирам мненията до тук: - тунелна пещ на газ, без течение (противоток) tgi преглага да има такъв, ама не му схващам ползата. би имало смисъл, ако трябва да се овкуси или намже с мазнина, но аз искам проста печена чушка. горелките в пещта са като тези на гриловете за пилета без комин липсва ми познание какъв е продукта при изгарянето на пропан-бутана. очевидно ще има много въглероден двуокис, но той не пречи. чудя се какви други гадости ще има. не искам да има вентилация, за да се запаси висок КПД на пещта. - чушко-транспортьор. дали ще е лента или шишове е техническо решение. не мисля, че е кой знае какъв проблем точно тази част. - устройство за преобразуване "чувал-транспортьор" махането на дръжките на един чувал чушки също е досадна работа. ---- в резюме: май ще си извадим пак чушкопеците, и тази есен 
|
| Пон Сеп 12, 2011 8:54 am |
|
|