Открих частично решение... ще го опиша говорейки си сам
Въпрос. Как се настройват Paths and Symbols?ОтговорВ опциите могат да се настройват пътищата за инклуд файлове и символи. Не знам дали тези настройки се ползват при компилация на менажирани проекти. При проекти с мейкфайл нямат никакво значения за самата компилация. Но така или иначе се ползват от "индексирането" и от "codan" (CODe ANalysis).
Индексирането се ползва при редакция, примерно като се натисне F3 върху даден сивмол се отива на дефиницията му (също и като се задържи мишката върху него). Код анализа (codan) също ползва тези настройки.
Пътищата и символите могат да бъдат откривани автоматично с т.н. discovery. Аз ползвах тази възможност досега, въпреки че не винаги работи перфектно. Проблемът е че хваща всякакви пътища без значение кога, как и къде се ползват. Така в крайна сметка "излавя" всички варианти, не само актуалния. Това даже беше полезно, защото като натиснеш F3 първо ти показва всички хедъри/сорсове където е дефиниран символ с такова име. И няма лошо да ги видиш всичките.
При код анализа това обаче създава проблем... той се сърди ако нещо е дефинирано многократно. Освен това се обърква от хедъри с едно и също име, абе става боза.
Та очевидно пътищата трябва да се настроят точно както е при компилация и да няма дублирания. Това обаче не става по толкова очевиден начин. Обърквацията при мен дойде от факта, че съм свикнал да гледам на пътищата като опции на проекта. А те не са такива. За всяка директория или файл може да се задават различни пътища (символи) с десния Options и т.н. Доста се лутах докато го открия....
Така се решават голяма част от проблемите на кодана. Примерно в lwIP където има две сорс директории (IPv4 и IPv6) и същата двойка инклуд директории трябва на IPv6 сорс директорията да се сложи път само към нейната инклуд директория. А пък ако проекта е за IPv4 може навсякъде другаде (глобално) да се сложи IPv4 инклуд директорията.
Сега имам други въпроси...
Въпрос Как да се направят настройките на Еклипс синхронизуеми?