Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Eclipse 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Eclipse
То не знам в кой раздел вече, ама викам да отворим една тема специално за проблеми с Еклипса...

Това което ме мъчи в момента е код анализа в новото Индиго. Хубавото е, че успя да намери няколко проблемчета дето не ги бях видял. Лошото обаче е, че бълва хиляди фалшиви грешки. Проектите ми направо "почервеняха"... И сега съм в дилема какво да го правя. Не мога да оставя фалшивите грешки, а и не виждам начин да ги махна. Мога да изключа анализа естествено, ама е тъпо...

Основният проблем е, че анализът не може да се ориентира правилно в сорсовете. Аз имам много дублирани хедъри и сорсове. А и не само аз, примерно и в lwIP стека си има IPv4 и IPv6 директории с едни и същи файлове, но в даден момент се ползва само единия набор. Но това не виждам как да го "обясня" на анализа. Той взема всичко каквото види и после стават хиляди конфликти и проблеми.

Те така, някой успял ли е по някакъв начин да конфигурира това животно? Питам щото при мен проектите са с мейкфайл (съответно Еклипс няма информация какво и кога се ползва). Чудя се дали ако беше менажиран проект анализа ще успее да се ориентира?

Чет Сеп 22, 2011 11:18 am
Профил

Мнение Re: Eclipse
Открих частично решение... ще го опиша говорейки си сам ;-)

Въпрос. Как се настройват Paths and Symbols?

Отговор
В опциите могат да се настройват пътищата за инклуд файлове и символи. Не знам дали тези настройки се ползват при компилация на менажирани проекти. При проекти с мейкфайл нямат никакво значения за самата компилация. Но така или иначе се ползват от "индексирането" и от "codan" (CODe ANalysis).
Индексирането се ползва при редакция, примерно като се натисне F3 върху даден сивмол се отива на дефиницията му (също и като се задържи мишката върху него). Код анализа (codan) също ползва тези настройки.
Пътищата и символите могат да бъдат откривани автоматично с т.н. discovery. Аз ползвах тази възможност досега, въпреки че не винаги работи перфектно. Проблемът е че хваща всякакви пътища без значение кога, как и къде се ползват. Така в крайна сметка "излавя" всички варианти, не само актуалния. Това даже беше полезно, защото като натиснеш F3 първо ти показва всички хедъри/сорсове където е дефиниран символ с такова име. И няма лошо да ги видиш всичките.
При код анализа това обаче създава проблем... той се сърди ако нещо е дефинирано многократно. Освен това се обърква от хедъри с едно и също име, абе става боза.
Та очевидно пътищата трябва да се настроят точно както е при компилация и да няма дублирания. Това обаче не става по толкова очевиден начин. Обърквацията при мен дойде от факта, че съм свикнал да гледам на пътищата като опции на проекта. А те не са такива. За всяка директория или файл може да се задават различни пътища (символи) с десния Options и т.н. Доста се лутах докато го открия....
Така се решават голяма част от проблемите на кодана. Примерно в lwIP където има две сорс директории (IPv4 и IPv6) и същата двойка инклуд директории трябва на IPv6 сорс директорията да се сложи път само към нейната инклуд директория. А пък ако проекта е за IPv4 може навсякъде другаде (глобално) да се сложи IPv4 инклуд директорията.

Сега имам други въпроси...

Въпрос Как да се направят настройките на Еклипс синхронизуеми?

Чет Сеп 22, 2011 1:29 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Здравей! във връзка с първия ти отговор, имаш в предвид като казваш "с десния Options и т.н." - В Меню "Project Explorer" десен бутон върху желана папка или файл, след което Properties->C/C++ General->Paths and Symbols - правилно ли съм те разбрал?

Чет Сеп 22, 2011 2:58 pm
Профил

fan написа:
правилно ли съм те разбрал?

съвсем правилно :-)

Чет Сеп 22, 2011 3:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]