Отговори на тема  [ 105 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Бунта в Катуница - началото? 

Одобрявате ли бунта в Катуница срещу циганските безчинства?
Анкетата свършва на Сря Окт 05, 2011 10:55 am
Да, напълно - писна ми! 93%  93%  [ 50 ]
Не, нещата трябва да се решават на политическо ниво. 2%  2%  [ 1 ]
Не, това е работа на правоохранителните органи. 4%  4%  [ 2 ]
Не ме интересува. 2%  2%  [ 1 ]
Общо гласове : 54

Бунта в Катуница - началото? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Бунта в Катуница - началото?
Най-после българина започна да се пробужда и макар и стихийно да се опита да вземе нещата в свои ръце. Очевидно, чашата на търпението срещу циганските безобразия през последните 20г и безнаказаността на деянията им започва да прелива. Показателна е подкрепата на младите хора от Пловдив, на които явно също им е дошло до гуша от обитателите на Шекер махала и Столипиново. Мисля, че опитите на властите да представят за пореден път нещата като чисто криминални и хулигански прояви този път няма да успеят.
Но защо мълчат политиците - Сидеров, Расате, Каракачанов? Няма ли организирана сила в България, която да организира протестите и в други села и градове, които страдат години от циганските набези? Само една вълна от протести може да накара политиците ни да излязат от позицията на щрауси, заровили си главите в пясъка.
Трябва да се чуе думата и на българската интелигенция! Тя не бива отново да е след събитията. И макар да не очаквам някакъв нов Гео Милев да напише поема "Септември", все пак си имаме хора като Румен Леонидов и млади журналисти с остро перо и гражданска съвест. Трябва тези хора да опишат откровено проблема и да предложат решенията!
Какво мислите по въпроса?
PS. Пуснах анкета. Тя дава възможност да се види най-добре мнението на част от българската техническа интелигенция, която пише тук.

Последна промяна Lupus на Нед Сеп 25, 2011 10:55 am, променена общо 1 път

Нед Сеп 25, 2011 9:53 am
Профил WWW

Мнение Re: Бунта в Катуница - началото?
Абе лошото е че както се казва всяко чудо за три дни, за циганите има едно решение системно и масово да бъдат изтребвани, кой каквото да ми говори, циганина си е циганин и не може да бъде по-различен, много жалко че хитлер не ги е изтребил поне тия от европа.

Нед Сеп 25, 2011 10:14 am
Профил
Аватар

анкета се прави с 'нова тема', погледни по-надолу: въпрос за анкетата и отговори.

"народа" обръгна, lupus. вече може да поеме всичко - от калинки, през министърки на 30г, семейни ориятелки, самоконтролиращи се контрольори, МВР министър - шеф на изборен щаб на управляваща паратия, Мишо Бирата, ваньо ЕГН-то и свършим с ... ленторез-трепач. всичко това се знае, написано е от "острите пера" и какво? нищо...

да, имаме някаква форма на свобода на словото, поне засега. в мрачна перспектива май ще изчезне и това право. стряскащото е, че повечето писачи се цензурират сами, и то отдавна. все пак хляба насъщен е по-важен от свободата, докато не я загубиш. пък качеството на писаното слово съвсем изтъня. да, "четвъртата власт" е независима. НИЩО не зависи от нея.

покрай цялата истерия със Шенген стана явно, че на никой май не му ясно какво е Шенген, още по-малко за какво му трябва на обикновения честен българин.

Нед Сеп 25, 2011 10:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
Забравихме мъдростта на народа "Циганин и на снимка да го видиш - пак му тегли един кютек" и то стана обратното.
Затова политиците ни има да се чудят защо точно България и Румъния не ги щат ( едит: в Шенген, де), пък щяли да пазят границите.

Последна промяна bongo_x2 на Нед Сеп 25, 2011 3:24 pm, променена общо 3 пъти

Нед Сеп 25, 2011 12:45 pm
Профил
Аватар

Преди време казах, че настъпва време разделно. Надявах се, че еджипшъните ще се насочат към "обетованата" Европа , но западните "демократи" ги товарят и ги връщат обратно. Хамерика пък е в криза и не ги ще, а щяха много добре да се слеят с пейзажа в Южно Чикаго.

До към 2000г. в Чехия и Словакия е действал таен план - кастриране на циганската популация, цинично, но практично. Плана е работел добре, но след прекратяването му само за 10г. популацията се удвоява. Англия със закон ги изгонва през 1391г, Франция малко по-късно, следва Австрия, Испания и т.н. Натирили ги към Източна Европа, като че ли умишлено предварително разорена от кръстоносците. Понякога съжалявам, че Жечпосполита спасява Виена през 1683г., сега можеше Истанбул да е във Виена, а Стразбург да е в Константинопол. От благодарност Полша е поделена през 1772г. между Германия(Прусия), Австрия и Русия.

Някои пък словашки държавници дават изявления, че трябвало да се създаде циганска държава, визирайки използване на територии от Румъния и България. Аз пък си мисля, защо не Белгия ? Те и без това втора година не могат да сглобят правителство, фландрйците ще се изселят към Холандия и Германия, валонците към Франция, опразнените територии ще се населят плътно с еджипшъни от Източна Европа, а Брюксел ще им стане новата столица, дето се вика ще може да пият вода от извора на думикрацията !

Май няма надежда... или има... дедо Иван ??

Лека им пръст на двамата младежи. И да не забравяме стадион Максимир, Загреб, 13 Май 1990г. ( http://novinar.bg/news/1-iugoslaviia-se ... yNg==.html )

Нед Сеп 25, 2011 2:03 pm
Профил WWW

¶ написа:
Преди време казах, че настъпва време разделно. Надявах се, че еджипшъните ще се насочат към "обетованата" Европа , но западните "демократи" ги товарят и ги връщат обратно. Хамерика пък е в криза и не ги ще, а щяха много добре да се слеят с пейзажа в Южно Чикаго.

Трудна работа е тая с връщането.
http://dnes.dir.bg/news/balgari-anglia- ... 53727?nt=4

Само французите вдигнаха шум, но на практика нищо не направиха.
Колкото до мнението ми за събитията в Катуница - лошо няма. От време на време и така трябва да се действа. Пък и явно чашата на търпението е преляла.

Нед Сеп 25, 2011 2:54 pm
Профил

Аз с времето си промених възгледите по отношение на малцинства/религии, но единственото което не с епромени е мението ми за циганите, трябва д абъдат изклани до един, изклани е точната дума, а аз бих ги изколил собственоръчно макар и времеотнемащо съм сигурен че ще е доста удволетворяващо ... и като визирам цигани, мисля че това включва не само нашит еи румънски такива, то в румъния има и немалко румънци които не с еопределят като цигани, но според мен са си точно такива, и във франция и във испания ... и .. 1.2 млрд в индия ....

Нед Сеп 25, 2011 3:29 pm
Профил
Аватар

Мнение Малко встрани:
А бе що напоследък произходът на циганите клони към северна Индия (с все по-мътни доказателства) докато навремето се е смятал около Бангладеш? Мии к'во им е в северна Индия докато малко по-югоизточно ако няма ураган ще е земетресение или цунами. Вижте по Google Earth какъв разрив има в морето срещу Бангладеш...
Те ромите не са избягали от хубаво както и днешните хамериканци напр. ама някак си в традициите им и до ден днешен не могат да съществуват понятия като "вечни ценности" да речем, пък май точно заради старите традиции всичко им е временно...

Иначе викито мноого ме изненада като сбърка ромите с някои планински народи, дори и шотландски - сещай се за нашите цинцари или истинските власи...

Нед Сеп 25, 2011 4:47 pm
Профил

Ами след 2 седмици в Индия мисля че няма кой знае какви разлики м-у нашите цигани и индийците, като манталитет говоря, иначе ъвтрешно нагласите донякъде са различни. И онези живеят в супер мизерия и тия нашите, и там ивидях как Q7 и кайени излизат от дворчета и улички затънали в кал, и тук е същото, и там има чинии и тука има, и като просия и като нагласа към света нямаособенни разлики. Разликата е че ония там, поне привидно и донякъде са доста по миролюбиви и неконфликтни, но това може да е само привидно, за 2 семидци това няма как да се разбере. Та дали са дошли от там или не няма значение, със сигурност имат доста общи корени. Съществена разлика е че ония са вярващи, посещават храмове, молят се абе .. нашите са вярващи, ама вярват само в ценности като да краднеш, да направиш някой алъш вериш, да си купиш нова кола и да я паркираш пред катуна и др. такива.

Нед Сеп 25, 2011 4:57 pm
Профил
Аватар

http://stoineff.blog.bg/novini/2011/09/25/.825578

Нед Сеп 25, 2011 5:00 pm
Профил ICQ

Казаното бих казал че в голяма степен е вярно, само дето силно се съмнявам това да го е казал саркози, таков анещо според мен не би казал дори пред собствения си екип, камо ли публично, съдържа твърде много политически недопустими фрази и твърдения, а намесването на Хитлер от френски политик .. това го правят май само опозиционерите плюейки по управляващите, французите може да са нагли, но име напълно ясно каква позиция са имали през втората световна война, и доколкото съм забелязал стоят далеч от тази тема, още повече говорейки за екстрадиране на евреи ...

Нед Сеп 25, 2011 5:07 pm
Профил
Аватар

Изображение

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Нед Сеп 25, 2011 5:54 pm
Профил WWW

Мнение 
И тая снимка прилича на фалшификат.

Нед Сеп 25, 2011 6:14 pm
Профил
Аватар

естествено че е менте, оригинала е тук http://sliven-kmet.blogspot.com/

Нед Сеп 25, 2011 6:56 pm
Профил
Аватар

Точно гледам едно весело филмче по темата - "Мачете" с Дани Трехо. :D

Нед Сеп 25, 2011 8:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 105 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща