|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:02 am
шибаните чиновници наказват тези които искат да са на светло
| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
 Re: шибаните чиновници наказват тези които искат да са на св
От линка на осцилоскопа: Основно за това дуднеше. Т.е. само за него. Ако трябва да съм честен, човека дори не познаваше всичките интерфейси на машината - видях клупунг, който ми бе непознат и попитах. Явно не само на мен ми бе непознато и предназначението му. Но трябва да му се признае - учтив беше, не добре подплатен, но ... учтив  Абе като цяло - много тъп технически панаир от гледна точка на електрониката - с всяка година е по-зле. Та който не е бил - да не ходи, няма смисъл. LED-ове и този с осцилоскопите  Нищо друго от тая материя не се показа.
|
| Сря Сеп 28, 2011 10:11 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това с панаира от 10 години насам си е жив панаир. Не е това, което беше.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Сеп 28, 2011 10:19 pm |
|
 |
|
3aek
|
интернет им изяде пазара, сега като някой потърси нещо си има Google на панаира ходят само тези които се надяват на държавните поръчки да впечатляват колко са големи куриоз бе преди две години една такава "голяма" фирма профука 200 000 лв за щанд а след панаира пусна половината си работници в неплатена говорих с няколко фирми които излагаха в продължение на много години, отговора бе че не си струва да се хвърли 20-30 000 лв за 1 седмица след като това участие нито води до нови клиенти нито до нови сделки не е само БГ панаира и този в Белград и в Букурещ и в Тирана са на същото положение, все по малко изложители и само хлапетии които обикалят за химикалки 
|
| Сря Сеп 28, 2011 10:44 pm |
|
 |
|
velio
|
Хм, 1 000 000 wfps - не е зле. Дано да е вярно за повечето режими. Ако има и читав процесор... щото вече ми писна от мегафлегматичните реакции на MSO4000 - набълбукана с много памет и голям дисплей, пък реакции като Doom2 на 386 процесор 
|
| Чет Сеп 29, 2011 11:50 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
ъхъ, дам, Doom-a си искаше поне 486DX, за предпочитане на 66 мандахерца. Бях силно изненадан когато преди време отвирих един Tektronix и открих 68HCxx, не помня точно кое, ама все пак ... цифров осцилоскоп на 2х100 с това си беше голяма изненада ... защо се влачи после. Миии ...
|
| Чет Сеп 29, 2011 11:57 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Как е откъм аналогов вход? В смисъл като замасиш сондата (ама накрая) и ръгнеш на 2mV, линията как ти се струва? Иначе за тия пари, кво му плащаш.... за 90% от рутинната работа си е ОК.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 29, 2011 12:17 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Да, не изглежда никак зле за тия пари, ама точно това ме съмнясва много. Кажи какви впечатления имаш от него ?На мен ми писна във фирмата някой да ми забърсва осцилоскопа, че му трябвало на някой механик да измери оборите на електро двигателя. Накрая ще си купя някой скоп и ще го замъкна на работата. Имаме 2 модела Agilent на 300 и 500MHz , толкова мазно се работи с тях, че вече не искам и да чуя за Tektronics.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Сеп 29, 2011 1:45 pm |
|
 |
|
Цецо
|
И аз имам Agilent на 350Mhz и толкова ..... се работи с него, че вече не ща да чувам за Agilent.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 29, 2011 4:19 pm |
|
 |
|
3aek
|
преди 3 години купих TDS1012 за над 3000 лв, а този китайския по нищо не му отстъпва даже май е по-удобен за работа с шаренийките че гледам моите хора предпочитат с него да работят, за тектроникса май трябваше да се плаща още пари ако искаш връзка към принтер и прочее а това записва скрийншотове на флашка и принтира by default
|
| Чет Сеп 29, 2011 4:20 pm |
|
 |
|
¶
|
Хи-хи, я погледни примерно DSO6034A и тогава приказвай. MegaZoom му е убийствен. Цял пакет с данни на CAN busa мога да го разчета за нула време. Отделно си има и модули за анализ на CAN, I2C, SPI, но се плащат допълнително и съответно ги нямаме. Нашите TDS-си са към $1000 , 60MHz, 2ch, тях ги използвам като волтметър, ако решиш да видиш нещо от рода на 25mV и надолу просто забрави. Имаме и един Tectronics 4ch, по-висок клас, но и той е в киреча в сравнение с Agilent-тите. Няма да забравя преди 2г. гърмят едни gate драйвери та пушек се вдига, на скопа нищо. Един ден по случайност ги нямаше Tectronics-ите, взех единия от Agilent-тите, дотогава не ги използвах щото врътки-мрътки всичко на различни места, оттогава не искам и да чуя за Tectronics. Май ще си купя и аз един Atten, то кво му плащам, мен толкова са ми на месец цигарите...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Сеп 29, 2011 6:43 pm |
|
 |
|
3aek
|
$1000 в щатите докато дойдат в българия цената се вдига нали и нашите дистрибутори деца хранят
внимавай само при поръчката в буквите отзад че има C / CA / CAL и са доста различни като параметри CAL-a с най-голям дисплей и 1 Gsps другите бяха с по-ниско семплиране но китайците в ebay-а си пишат за данни каквото си решат
|
| Чет Сеп 29, 2011 8:16 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не ми се хили! Почнал съм с 5-та серия (преди 10 години) през 6-та (тоя дето го визираш преди 5 години), а говното на бюрото ми е 7-ма серия (имам го от 3 години). При това не DSO серията, а MSO7034 дето струва тамън 2 пъти отгоре. Та не е като да не знам какво приказвам. Това е едно ГОВНО с 10 инчов TFT екран. Пълен кенеф откъм аналогова страна. Шуми все едно входните му стъпала са правени със MCP602. Става да гледаш цифрови интерфейси и за нищо друго. Ама то както коментирахме в една друга тема, сега да гледаш аналогови сигнали е отживелица, та нормално е хората да му се кефят на тоя боклук. MegaZoom имаше още в 5та серия, само дето 5-та серия е осцилоскоп, а новото е...... боклук. Пълен. Това е първия и единствен случай, когато ме е яд за пари хвърлени за оборудване. За тия пари щях да купя барем 4 осцилоскопа 5 серия на старо. Ама шибания дилър (дано нищо не продаде в кариерата си повече), ми заяви, че 5 серия няма откъде да намери, 6 била вече морално стара, та специално за мен ще ми продаде 7-ма серия на примоция. Де го видя, там ще го удуша. Да не говорим пък за сравнение с 30 годишния Тектроникс с диференциални чекмеджета, към който винаги посягам когато трябва да измеря нещо в миливолтовия обхват. Ама само Дедо знае за какво говоря. 
Последна промяна Цецо на Пет Сеп 30, 2011 10:35 am, променена общо 2 пъти
|
| Чет Сеп 29, 2011 11:47 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
мдааам... под 1мВ е доста самотно, верно е. аз бих направил такова сравнение: 12 бита - да се разходиш до мегдана. е, може да хлопнеш с каручката в някоя дупка, или да ти свърши бензина, но като цяло е разходка по равното. 14 бита - да излезеш на пикник около селото. трябва да се погрижиш за храната, да запалиш огън, да дебнеш пържолите да не изгорят. 16 бита - да качиш черни връх. не става с джапанки. въпреки, че има лифт почти до върха, последните 200м вертикално трябва да им изплезиш езика. има сезони, в които даже е опасно за неподготвен човек. 17 бита - вече си планинар. за мен това е границата 18 бита - ако не мусала, поне мальовица. не става ей така - ставаш от бюрото и качваш върха. трябва си обувки, шеки, карта, електролитен баланс. хубаво е да имаш водач, нищо че пътеките са маркирани 20 бита - преселил си се в памир. трябва да свикнеш с разредения въздух и храната. в началото е адски трудно, дори нищо да не правиш. 22 бита - тибет. около тебе само върхове. без шерпи можеш само да се изпикаеш. обаче гледката и тишината е умопомрачителна. можеш да чуеш как някой пърди в по-долния базов лагер. 24 бита - качил си осемхилядник. всяка стъпка до върха си я усетил, изпотил и изохкал. баира е застлан с костите на неуспели катерачи. практически това значи на кантар за 10 тона да можеш да различиш 1 или 2 монети от 1ст
>24 бита. еверест. хората, които са го качили се знаят поименно. това вече си е самостоятелна дисциплина в алпинизма. по-скоро заболяване.
от друга страна, за всяко нещо си има подходящ инструмент. евтин скоп - за всекидневна употреба от техници. цифров скоп, ако пускаш цифрови схеми. стар аналогов скоп, ако гониш мили/микро-волти
|
| Пет Сеп 30, 2011 9:32 am |
|
 |
|
¶
|
 |  |  |  | Цецо написа: Не ми се хили! Почнал съм с 5-та серия (преди 10 години) през 6-та (тоя дето го визираш преди 5 години), а говното на бюрото ми е 7-ма серия (имам го от 3 години). При това не DSO серията, а MSO7034 дето струва тамън 2 пъти отгоре. Та не е като да не знам какво приказвам. Това е едно ГОВНО с 10 инчов TFT екран. Пълен кенеф откъм аналогова страна. Шуми все едно входните му стъпала са правени със MCP602. Става да гледаш цифрови интерфейси и за нищо друго. Ама то както коментирахме в една друга тема, сега да гледаш аналогови сигнали е отживелица, та нормално е хората да му се кефят на тоя боклук. MegaZoom имаше още в 5та серия, само дето 5-та серия е осцилоскоп, а новото е...... боклук. Пълен. Това е първия и единствен случай, когато ме е яд за пари хвърлени за оборудване. За тия пари щях да купя барем 4 осцилоскопа 5 серия на старо. Ама шибания дилър (дано нищо не продаде в кариерата си повече), ми заяви, че 5 серия няма откъде да намери, 6 била вече морално стара, та специално за мен ще ми продаде 7-ма серия на примоция. Де го видя, там ще го удуша. Да не говорим пък за сравнение с 30 годишния Тектроникс с диференциални чекмеджета, към който винаги посягам когато трябва да измеря нещо в миливолтовия обхват. Ама само Дедо знае за какво говоря.  |  |  |  |  |
А бе не знам какво китайско менте са ти пробутали, но тия Agilent дето ги имаме си заслужават и последния цент. Вярно, че не могат да сипят вода на малкия пръст на някой 10г. аналогов за микро и мили волти, но то е така с всички цифрови, или поне не съм чул някой да се похвали, че с цифров мери микроволти и да няма шум. Ама пък като ти е трябвало да мериш микро и мили, що пък си се набутал с цифров ?? После пак ще разправяш, че ти омръзнало да си бета-тестер 
|
| Пет Сеп 30, 2011 2:44 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Пирев стига си плямпал за да се намираш на работа. Като съм в БГ вероятно дъвча доматите с колците, а? Китайско менте ми били пробутали... Скопа е малайзийски и говно още по замисъл на чертожното бюро в Agilent.
Отвори му книжката на MSO7034 и провери какви са му параметрите. И ще се убедиш, че е дърво още по-спецификация! В случая аз съм за бой, че не погледнах внимателно. Но се осланях на предишния си опит с 5 и 6-та серия. Откъде да знам, че Agilent са станали поредната фирма за шарени боклуци???.
Абе всъщност какво съм седнал да ти се обяснявам. Как пък си толкоз категоричен, при положение, че аз от 10 години съм сменил всички серии на Agilent, пък ти имаш един и от него вадиш изводи - незнам. Аз съм се убедил, че качеството им е под всякаква критика и затова гледам да предпаза други хора от тях. Тебе като толкоз те кефи, купувай. Аз Agilent нов повече никога няма да купя.
|
| Пет Сеп 30, 2011 5:25 pm |
|
|