Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Проблем с Ethernet комуникацията между LPC17xx и персоналния 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: Проблем с Ethernet комуникацията между LPC17xx и персона
Здравейте, пиша ви отново, като и изпращам един PDF, в който съм отделил една част от кодът (може би тази която ми трябва). Тази част ми помогна да стигна до резултатите от тестовете с адресите на дискрипторите, за които писах по-горе. Изпращам ви я с цел ако мога да ви ориентирам, и помогна донякъде за разгадаването на проблемът с получаването на пакетите. И сега посъщество: първите няколко реда от PDF-а (по точно първите осем) са началото на функцията DoNetworkStuff() от кодът който съм качил. Това са всъщност редовете в които се проверява дали има нещо изпратено от външно IP, съответно към нашето IP(това на контролерът). И ако бъде установено че има такова запитване от външно IP, нашето изготвя отговор на това запитване и го изпраща обратно. Всичко казано дотук съм го проверил във въпросните няколко реда на тази функция DoNetworkStuff(). Това което съм направил за по-лесно е началните 8 реда от тази функция съм ги удебелил, и под тях съм намерил и копирал имплементирането на всяка една функция от тези 8 реда. Ако мога да помогна с още нещо пишете, или имате на предвид нещо друго готов съм да съдействам :) .

Прикачени файлове:
Rx_protocol.pdf [275.01 KiB]
158 пъти
Сря Сеп 28, 2011 8:12 pm
Профил

Здравейте, пиша ви във връзка с една консултация, която искам да направя. Възможно ли е да се направи Wireless bridge с два обикновени рутера, така както е показано на снимката по долу. Ако има нещо специално, като например видът на рутерите да са еднакви или да имат някакъв софтуер или модул за който човек да си отваря очите когато си купува такова нещо споменато в техническите им характеристики към цената, какво е то? Освен това при така направените настройки на IP-тата възможно ли е да се направи въпросната връзка, ако не какво трябва да се направи?
Освен това съм харесал един тип рутер:
http://mallbg.com/%D0%A0%D1%83%D1%82%D0 ... 21702.html
, ако взема два от този вид дали ще може да се направи подобна връзка (търся рутери за тази цел до 40лв.)?

Прикачени файлове:
WiFiBridge.JPG
WiFiBridge.JPG [ 31.14 KiB | Прегледано 1282 пъти ]
Пон Окт 03, 2011 9:29 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Точно тоя дето си избрал няма да стане. Трябва ти поне TP-Link WR740N + DD-WRT

Пон Окт 03, 2011 10:17 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Трябва да стане и с тези. В WIRELESS настройките има възможност укажеш MAC адреси на АП-та работещи в бридж мод.

Вто Окт 04, 2011 9:39 am
Профил

А къде тука на нашият пазар може да се намери такъв рутер който би ми свършил тази работа, разбира се да е на достъпна цена :) .

Вто Окт 04, 2011 1:52 pm
Профил
Аватар

Добре де... написах ти модел, който го има дори на сайта, който ти си посочил. Кое точно те затруднява??

Вто Окт 04, 2011 3:53 pm
Профил

Затруднява ме това, каква му е цената, а и на сайта има 10 страници с рутери, сега да ровя във всеки един дискрипшън ще отнеме много време. Ако имаш нещо конкретно напредвид, копни линка да мога да го погледна, защото не ми трябва устройство което е с цена над 50 лв.

Вто Окт 04, 2011 4:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2