|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:04 am
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Бирата по света и у нас
бих коментирал какво съм видял... само на жива бира
|
| Чет Окт 13, 2011 5:28 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Не подценявайте партията и обществото. Първата е силна, нахранена и въоръжена. Обществото от своя страна от хиляди години е свикнало да се починява на императори, да бъде експлоатирано, може и да мрънкат, и да не им харесва ама все тая, те щом са изтърпели навремето по полята, ще изтърпят и сега на малко глад.
|
| Чет Окт 13, 2011 5:41 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Значи ако имаш път към Чикаго, свиркай да коментираме тогава  . Знам едно място с над 160 вида бира от цял свят, а има и доста микробирарии, дето не доставят на повече от 40 мили бирата, защото не може да издържи толкова дълго време и се разваля  .
|
| Чет Окт 13, 2011 6:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ех, минавах през Чикаго, ама само през летището, мъка .... а да се оплача, в Детройт само пепси кола, голяма гадост, на летището де. Иначе ще идвам къде вашата губерния, Инди, ама то Чикаго не е много далеч, акоостане време може да се видим, да пробваме тия 160 бири 
|
| Чет Окт 13, 2011 6:50 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ToHu написа: Ех, минавах през Чикаго, ама само през летището, мъка .... а да се оплача, в Детройт само пепси кола, голяма гадост, на летището де. Иначе ще идвам къде вашата губерния, Инди, ама то Чикаго не е много далеч, акоостане време може да се видим, да пробваме тия 160 бири  |  |  |  |  |
Дойдохме си на думата! Предлагам всеки да напише тук местата , където продават жива бира. А модераторът, ако прецени- да го постави при важните теми. 
|
| Чет Окт 13, 2011 8:50 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Няма грижи ТоНи, като наминеш насам свиркай. А и в Детройт има добри местенца ако знаеш къде да ги търсиш  . Иначе най-добрата жива бира, която съм пил (тази, дето не я карат на повече от 40 мили) не е в Чикаго, а в Сейнт Луис (някакви си 500 мили от Чикаго - отскачаме сутринта пием бира и вечерта се връщаме  ). Ей го сайта им - www.schlafly.com A това е кръчмата с 160 бири, дето е близо до нас - www.yardhouse.com
|
| Чет Окт 13, 2011 9:46 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
за да пробвам 160 бири няма ли да ми трябва адресна регистрация? 
|
| Чет Окт 13, 2011 10:32 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Зависи колко време ще ги пробваш и дали ще караш кола после  .
|
| Чет Окт 13, 2011 10:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Еее чак адресна не, а и зависи от количеството на ден ... Иначе аз и в детройт само през летището минавам, основно пребивавам във вегас, ако не там в инди.
п.с. ти не беше ли споменал за някакво кръчме с мнного бири във вегас, или е бил някой друг, моето пребиваване във вегас обикновенно се свежда до 3 места, в къщата, в конвеншъна и в офиса ... а и в склада, и общо взето вече идея си няма къде какво има, не чепреди много съм излизал де ама сега съвсем няма време.
|
| Чет Окт 13, 2011 11:01 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Я елате в Белгия - тук са поне 500-600 вида бира ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Окт 13, 2011 11:32 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Аз с насмешка купих няколко от разните им плодови веднъж като ходих на разходка до Брюксел, ама се оказаха нелоши като ги опитах след някой ден в къщи (тогава живеех в Кьолн та разходката не беше особено дълга).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Окт 13, 2011 11:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ами тия, дето съм ги споменал - Yardhouse имат два ресторанта и във Вегас, така че и там можеш да ги пробваш @palarov, говорим само за в един ресторант, не в цялата страна и на всичкото отгоре става въпрос само за наливна бира. Иначе в Бостън съм бил в едно кръчме, където имаше над 300 вида бира от цял свят. А според ей тоя сайт http://www.brewersassociation.org/pages ... -breweries в щатите има над 1700 пивоварни, т.е. над 1700 вида бира  . Повечето хора обаче са чували само за Бъдуайзер и Милър и са на мнение, че тук хич няма бира, което въобще не е вярно  . Аз обаче най-много харесвам мексиканската Корона с резанче лайм вътре, щото мога да обърна 5-6-7 и пак да мога да карам, а иначе ако няма да карам обичам да се наливам с ирландска бира в някой ирландски пъб  .
|
| Пет Окт 14, 2011 12:23 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ся за короната няма да коментирам просто не ми е любима, но виж за ирландската е друга работа и аз я обичам, като цяло напоследък предпочитам тъмни бири, естетсвено не очаквам в стандартните стекхоус или заведения от типа на чилис да има читава такава, онзи ден пих на две три подобни места тъмна, но доста киселееше, обратното на тов акоето аз харесвам, но както казвам това си е мележ между бързохранене и ресторант, не може да се очакват чудеса.
|
| Пет Окт 14, 2011 12:57 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Ирландска бира пия само в ирландски пъбове  . Гинеса влиза мазно и тежко като моторно масло  . А ти пък как може да ходиш по заведения като Чилис бе - отиди на истински стекхауз. Ако няма друго наблизо потърси поне Texas roadhouse - култов не скъп стекхауз. В Индианаполис има поне два, за Вегас не знам, ама няма начин да няма и там. Иначе най-якия, в който съм бил до сега е Shula's Steak House (ама го има на много малко места)- стейк с гарнитурата е около стотачка и без филе миньона почват от около 800 грама пържолата и стигат до 2 кила  . Бе що така все на ядене и пиене го обръщаме  ? Дедото може да сподели дали е ял кобе бийф в Япония  . Тук има някакви калифорнийски кобе бийф, ама едва ли е същото.
|
| Пет Окт 14, 2011 2:35 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тва бира с цитруси вътре е една от най-противните течности дето съм пробвал  Що за сбъркан вкусов рецептор трябва да имам за да опропастя вкуса на бирата с подобни добавки??? Точно тая корона веднъж само пробвах и я оставих недопита на масата. То бива бъркоч, ама това..... Елзасците имат същата гнус и се гордеят даже с нея. Ама там я правят с портокал. Гнус. Не съм пробвал кой знае колко вида бира, сигурно не са повече от 40-50. За мен Чехите са безспорния фаворит. След това са немците и белгийците, холандците и ние.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 14, 2011 9:34 am |
|
|