|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:38 am
К'ва стана тя с харддисковете?!
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: К'ва стана тя с харддисковете?!
По едно време мисля, че някой имаше завод за дискове в Румъния. 90% брак на изхода, останалите 10% се повреждаха в рамките на 1 месец при потребителя... Не работеше много дълго завода.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Дек 07, 2011 6:04 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Колко му е да ги правим в ДЗУ-то, верно вместо по 1 Тб може само до 1 Гб да ги докарат ама с тая инфлация..... да видим, мъка ще е. Аз купувам едни DVR стандартно ми идваха със сиагейти, Video Editing серия, е няма един дето да е оцелял от последните 50-60 диска, от около 6 месеца ги поръчвам без дискове и тук слагам Хитачита сървърни, доста по добре, само дето в момента са неоткриваеми.
|
| Пет Дек 09, 2011 1:13 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мерси ТоНи за инфото! Още преди кризата се бях заточил на тези Seagate и ме въздържа само лошото име на фирмата (от личен опит, не от рекламите). А за хитачитата само добро съм чувал, бяха доста по-евтини (като цяло) че чак се усъмних ама до ден днешен са си като чисто нови - от средната версия. Е, то се видя че ще купувам нов диск към края на 2012 - ако изпреваря свършека на света, де 
|
| Съб Дек 10, 2011 1:41 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Бонго за какво говориш? Няма дискове хитачи. Има само WD и Seagate. Hitachi са към WD вече,а Самсунг към Seagate. Сървърни дискове сертифицирани от IBM в шейни IBM произведени от Seagate - 12 броя - 100% брак за по-малко от 6 месеца. Серията 500ГБ на Seagate 100% брак. А едно време бяха качествени, единствените с 5 години гаранция, при 3 години за конкурентите им. В момента хитачи са най-надежни, но не се знае до кога.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Дек 10, 2011 1:48 am |
|
 |
|
plameniv
|
Винаги са си били некачествени, те нямат механика, белким сега вземат механиката на самсунг и да си опраят железата Ако развалят и самсунг тогава съвсем нямаш избор 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Дек 10, 2011 3:30 am |
|
 |
|
ToHu
|
За Хитачи и WD изобщо не си прав, между дисковете има сериозни различия, те и ферари са собственост на фиат ама предполагам не сравняваш типо с енцо.
|
| Съб Дек 10, 2011 12:41 pm |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
Сега е моментът SSD-тата да станат по-масови и да им паднат цените. Макар че моя опит с тях е плачевен - 3 броя (от 3 до 6 месеца ). Последният беше Intel. Сега пак съм поръчал (и чакам два гаранционни).
|
| Нед Дек 11, 2011 9:13 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
винт за дърво може да се забие с клещи. по-добре се забива с чук. но най-добре става с отвертка.
ако файловата система не знае, че отдолу е SSD, лесно ще му види сметката за нула време. все пак флешовете имат ресурс "брой писания в една клетка", който далече не е безграничен. SSD си има своето приложно поле, магнитните дискове - своето. има и хибриди - те също.
проблема с хард-дисковете е подобен на "световния запек", дето страда в момента целия свят. в резултат на ожесточената конкуренция, кални номера и все по-малката печалба на производителите се достиган до един момент, в който всички дискове се правят в ... една фабрика. и това е не само с дисковете, тепърва ще лъсват резултатите на години "сливания и поглъщания"
много е тъпо вече да не можеш да произвеждаш продукт, който си правил. не да не искаш, а да не можеш.
|
| Нед Дек 11, 2011 11:19 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Еми всички искат "колкото повече - толкова повече". Ако се върнат на 40 - 80 GB дискове еда ли ще има проблеми. Една 12 годишна 40-ка работила нон стоп зорлян я скапах като играх един як юмрук на компютъра. А и почти нищо и няма - в момента пак е на служба, доколкото разбрах - имала 0,01% лоши сектори. Айде направи същото с един съвременен 1ТВ...
|
| Нед Дек 11, 2011 2:01 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе уплътняването си върви добре, стабилни са. То аз слагам 160G по анализаторите де (2.5"), за терабайти не съм пробвал.
Но срине ли се тя с дисковете всичко отива на кино. Основният елемент заради който човек иска да има кюмпютър е дискът. Всички таблетомигалки и т.н. в крайна сметка не вършат работа без човек да има истински диск някъде. Та си е огромна беля това, и ако спрат да ги правят тия дето могат има да чааака светът някой друг да се научи... Това не се научава току така, ще идат при совалките в музея и с това ще си остане. Дано не се случи скоро.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Дек 11, 2011 2:11 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
то се е случило, само дето още не са го разбрали някои хора напоследък все удрям в компоненти правени и произвеждани този век (2002-2008), дето вече са в небитието. производителя вика: спрени са, няма замяна, сори. на никаква цена. текущия боклук не се приближава и на половината от параметрите на стария.
|
| Нед Дек 11, 2011 3:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Днес попрегледах - стабилизирали са се цените, да видим кога ще почнат уверено да падат, кога ще стигнат старото равнище и какви дискове ще се произвеждат...
Офтопик: спомням си, че имахте проблем с намирането на истински флопита. В местното магазинче са по пет евра и малко - струва си само заради чарковете да го вземеш. Погледнах в Мултирамата - 4.99 евра ама в българското не видях.
|
| Нед Дек 11, 2011 3:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
абе сложно е с дисковете, особенно за по тежки приложения, аз и затова купувам само от една фирма, каква е марката и мосела не ме интересува, те знаят за какво ги използвам и ми продават само читави, плюс е че основно се занимават с бързи файл сървъри основно за видеоедитинг и винаги са в час кое е ок и кое не. относно ssd, много е рано само в специфични приложения, и то не тия шир потреба, от тях май има 100% брак в рамките на първите 12 до 18 месеца, тия в ябълка пада са по добре, но и ос предполагам е оптимизирана за тях.
|
| Вто Дек 13, 2011 12:46 am |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
Абе забит с чук винт за дърво държи по-добре от гвоздей завъртян с отверка 
|
| Нед Дек 18, 2011 6:35 am |
|
 |
|
plameniv
|
То това е ясно ама сравнението е неуместно  Все едно да сложиш кон да се състезава с овца 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Дек 18, 2011 6:49 am |
|
|