|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:28 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Хумор
Ааа, ако искам да видя нещо от vbox-а го пущам на зареждане и го гледам дни след като ми е минал мерака. БГ и-нет политика...
|
| Съб Дек 31, 2011 12:24 am |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
|
| Пон Яну 02, 2012 1:54 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Миии - писатели-фантасти:
Водачът на Черокито с мъка отлепи лице от волана и немощно се простря на облегалката като парцален. Измуча. А сетне пак съвсем членоразделно зададе следващ, много правилен в ушите на ченгетата въпрос: — Ми… нема ли начин да се оправиме, а, м’чета, ъй? Полицаите си размениха бързи погледи. — Не знам, не знам — с лицемерно съмнение рече първият катаджия. — Нарушението е много тежко. Опасно шофиране. Употреба на алкохол. Не знам. — Еее… с’урно има нек’ъв начин? — упорстваше нарушителят. Полицаят сметна, че няма нужда от протакане. Всичко беше ясно. — Абе… дай по двайсет бона и бегай по живо по здраво. Ама с такси! Георгиев някак закрепи тежката си глава върху дългия нестабилен врат и загледа катаджията иронично. — П’тнайсе? На к’лпак? — Двайсе. Дойче марки. — Ако ги нямаш — додаде вторият полицай, — много зле. — Ъ’вайсе… Д’бре. Хмъ. Водачът на Черокито се подсмихна криво и се зае да бърка във вътрешния джоб на сакото. Полицаят с привидно безразличие плъзна взор наоколо. Когато сведе очи към нарушителя, вместо протегнати банкноти той видя, че поотвърдялата от студения въздух ръка му показва служебна карта. Ченгетата усетиха пот да се стича под мишниците им. С пиянски изивки в гласа Георгиев заговори, като размахваше картата на Националната следствена служба пред издължените лица на униформените: — Олеле, м’чета. Руш-вет-чета вземаме, ъй? Тц, тц, тц. Много зле ви е положението, много. Курупсисс… Корупция, да. Ай се’а да пишеме протоколчееее… Той с мъка с измъкна от автомобила и разхвърля по капака книжа, които затисна от лакомия за игри вятър. Развъртя като диригент тънка писалка и изломоти тържествуващо и ехидно: — Ай се’а имена, звания, кое ре-пе-у сте… и тъй н’татък… Ченгетата кисело го гледаха. Първият полицай пристъпи половин крачка към Георгиев, веещ се като байрак срещу поривите на вятъра, и почтително стабилизира мършавото му тяло, при което напипа под сакото му кобур на служебно оръжие: — Абе… Добре де, колега… Няма ли начин да се оправиме, а? — заекна с надежда. Георгиев се ухили до уши. — Не знам, не знаааам…
|
| Пон Яну 02, 2012 4:19 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
"Слънце недосегаемо" ли беше това?
|
| Сря Яну 04, 2012 3:18 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
|
| Чет Яну 05, 2012 3:45 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Чет Яну 05, 2012 3:08 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми не е чудно. То китайските новобогаташи са известни с наглостта си. Като тия от източния блок, ама още по....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 05, 2012 5:01 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Клипът може и да е сниман "за да е веселко"...  На тоя "джип" хич не му се въртят задните колела... А трябва... 
|
| Чет Яну 05, 2012 5:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Аааа не не трябва, ако е блокиран диференциала да, но той тоя може и да няма таква функция, а и да има той се блокира ръчно, не автоматично, освен ако не си в специален режим.
|
| Чет Яну 05, 2012 8:20 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Не е съвсем ясно... При повечето подобни каляски работи предното. Като пробуксува, включват и задното. Имат и ръчен режим - включен преден и заден мост. Не знам как е при конкретният автомобил, но продължавам да имам едни съмнения... 
|
| Чет Яну 05, 2012 8:27 pm |
|
 |
|
StiV
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 10:58 pm Мнения: 284 Местоположение: Varna
|
Съвсем реален е клипа. Карам същата "каляска" (че и цвета същия) и нормално върви само на предно. Няма ръчно включване на 4х4 или блокиране на диференциала. Задните се включват автоматично само ако забуксуват предните. Според производителя, за 60 хилядни от секундата, което малко ме съмнява.
_________________ Господ прощава, тока не. А глада е по силен от тока !
|
| Чет Яну 05, 2012 11:14 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Още един майстор - ама на цепене на дърва ... http://www.youtube.com/watch?v=2vThcK-idm0
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Яну 05, 2012 11:15 pm |
|
 |
|
itso.t
|
И мармота... Едните колела се въртят, другите не. Ти ако си спретнеш едно алгоритъмче за откриване на буксуващо колело, в общия случай на база на датчиците от ABS как би отсъдил - предните колела буксуват ли или да? 
|
| Чет Яну 05, 2012 11:22 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Предните колела не буксуват, колега, въртят се нормално. Буксуват когато няма натоварване на оста и трансмисията. В случая може дори да има претоварване. Трябва малко по-сложно алгоритъмче, не само да сравняваш оборотите на колелата.
|
| Чет Яну 05, 2012 11:45 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Много се разтегна дискусията но, можеш да имаш буксуване и по време на движение, с натоварване на двигателя. Вие автомобили не карате ли? 
|
| Пет Яну 06, 2012 12:07 am |
|
|