|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:15 am
Какви ви са очакванията за новата ХХг?
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Какви ви са очакванията за новата ХХг?
Дереджето никъде не е розово  Иначе разбирам за какво говориш, то се вижда и в твоето мислене. Няма по-голяма криза от кризата в отношенията между хората. Икономиката и парите идват и си отиват, Едно от нещата, които ме накараха да се върна в моето село беше един малък кръг от познати и приятели. С добра компания, животът дори в най-забутаното кътче на географията е по-приятен. Пък и при днешната глобализация местоположението няма кой знае какво значение, далеч по-важни са хората около теб. Само че докато всеки смята съселяните си за некадърници и далавераджии нещата няма как да се подобрят...
|
| Съб Яну 07, 2012 1:54 pm |
|
 |
|
zaphod
|
айде сега, курви и наркотици, в резанията е много по-некриминално от софията. вярно е че няма кой знае какъв бизнес, но поне царевицата и антибиотиците бачкат, а и някои други по-дребни заводи (солетите примерно). а в царевицата поне навремето даваха огромни за страната заплати, вече не са кой знае какво чудо, но пак са добре предполагам. аз като напуснах предната работа много се чудих дали да не се прибера в резанията и да бачкам часпром по интернет. не ми се седи по цял ден в къщи обаче, затова часпрома пак си го бачкам, ама си ходя и на работа, по-приятно е.
|
| Пон Яну 09, 2012 12:27 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 09, 2012 1:03 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
информационната агенция ЕЖК съобщи...
|
| Пон Яну 09, 2012 1:10 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Такива процесори и аз мога да правя. От АРМ лиценза, от TSMC производството. Само дето на мен банката няма да ми отпусне заем, за разлика от на Ейпъл и Гугъл.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Яну 09, 2012 8:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
С 300 хиляди андроид телефона активирани всеки ден хич няма да ми трябва да стоя съвместим с ARM ако съм на мястото на Гугъл. Правя си мой процесор и почвам да го продавам на всички, дето правят устройства с Андроид и след време ARM ще духат супата  . На обикновения потребител не му дреме на какво се търкаля операционната система, стига да си върши работа. Та от тая гледна точка и Гугъл и Епъл са в много изгодна позиция да извиват ръце  .
|
| Пон Яну 09, 2012 9:59 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Много надценяваш възможностите на Гугъл. MS една операционна система я кътат и пребоядисват до нови версии вече над 20 години и пак е мазало, ако и да е за все същата платформа. Тоя андроид без да съм се интересувал мога да кажа, че е нещо наготово отдолу, най-вероятно линукс, и понамазано/замазано отгоре. А и какво ще е желязото вътре едва ли интересува някого, комуто трябва желязо - все ще му е недодокументирано и практически неизползваемо, та няма много мераклии за спиране със смяна на платформа (т.е. няма за какво да искат да го правят). Популярността на андроид и другите мобилни платформи идва просто от факта, че се ползват с много ограничен набор приложения и всеки може някак да докара нещо работещо някак, къде чисто къде сметено под килима, а са за масовата публика.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Яну 09, 2012 10:24 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
tgi, личи си че още не си пипал сериозно смарт телефон. Трябва да ти кажа, че за целта си е направо перфектен андроида. Всичко си работи на 6, приложения и сървиси има стотици хиляди и хората са доволни. Ако не бяха, нямаше да се активират толкова нови телефона всеки ден. Правиш типичната инженерна грешка да се задълбаваш в детайлите, които въобще не интерисуват обикновенния потребител, от който компаниите си правят парите. Та с две думи няма никакво значение колко са смотани Андроид и Епълската ОС според теб, в реалността вършат идеално работата, за която са направени и ако компаниите искат да контролират пазара изкъсо, нищо не им пречи да си направят и свои процесори и да печелят и от тях. Спомни си едно време как Power архитектурата я държаха жива само Епъл, т.е. те можеха да си изберат който си искат процесор и той да просъществува само благодарение на тях. Същото могат да направят и М$ ако от утре кажат, че Уиндоус-а ще върви само на MIPS примерно. Същото сега могат да направят Гугъл и Епъл с процесорите за телефони и таблети. За добро или за лошо Гугъл все повече и повече ще се месят в живота ни и е добре дето се вика да се отпуснеш и да се отдадеш на удоволствието, вместо да бъдеш изнасилен  . Крайния резултат е все ебане, само дето в единия случай боли, а в другия ти е кеф  .
|
| Пон Яну 09, 2012 11:03 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
tgi, е тук вече няма как да се съглася с теб. Явно наистина не си пипал смартфон. Аз трябва да ти кажа че вече от 4-5 години ползвам смартфони, и макар да не върша кой знае какви неща с тях, все пак върша неща, които с нормален телефон няма как да станат.
|
| Пон Яну 09, 2012 11:38 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Очевидно, че работят по предназначение многото продаващи се телефони, не съм имал съмнения. Просто не виждам смисъла за Гугъл да сменят платформата на цялото работещо мазало, няма какво да спечелят, а ще струва много.
Инак "идеалната" работа едва ли е толкова идеална, просто няма по-добро на пазара. При днешна техннология само от икономисване на ползвана памет (фактор между 10 и 100, че и 1000 понякога е напълно постижим) животът на батерията може да се увеличи съществено. И още много неща може да се подобрят. Но си има голям пазар за телефоните както са, това е очевидно, и им стига на тия дето ги правят.
А power тръгнаха да ги популяризират с Епъл (имаше ги преди това, просто бяха само в по-скъпи машини на IBM), за тая им грешка съм благодарен. Спряха ги като станаха опасно популярни но все още на пазара има истински процесори да купи човек да си свърши работа, и все още се развиват. Самият факт, че едно от популярните днес ядра - 603e - е на 15+ години почти непроменено и е по-ефикасно от всяка друга архитектура при равни условия говори сам по себе си. Но не power живееха благодарение на Епъл, беше обратното. Какви други опции имаха, x86 беше заета ниша.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Яну 09, 2012 11:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Тоя пазар се развива с такива темпове и конкуренцията е толкова жестока, че при тая цена на чиповете и времето, за което могат да се правят апликейшъни никой няма да седне и да отдели хиляди човекочасове да оптимизира, за да намалил с незнам си колко паметта. Едно от най-важбните неща в тоя бизнес е да могат да се пишат лесно и бързо приложения. Е с твоя подход в програмирането това съгласи се няма как да стане. А една платформа без приложения ще е популярна по света точно колкото и твоя DPS. Така че си има области в които всичко трябва да се изтиска максимално има и области, където други неща са по-важни  . Ама тия неща предполагам са ти ясни, така че не разбирам защо ме въвличаш да ти ги пиша  .
|
| Вто Яну 10, 2012 3:04 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
в тоя ред на мисъл, кажете ми смартфон дето да кара поне 4 дни в режим само разговори, без да фейсбуча. Ебати все някакви дървета дето по 2 дни преко сили карат а тежи като тухла четворка мамка му. Искам поне 4 дни да кара батерията ако говоря по 15 тина минути на ден. Кво са това, под час разговор и под 100 часа стенд бай. На хартия всички трябва да издържат, ама лъжат мамицата му.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 10, 2012 11:15 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Някой от Samsung Wave беше, съпруга на сестра ми се влачи с това животно, пък и той си приказва, не е като да не говори - казва, че веднъж седмично го зарежда, поне докато батерията беше млада. Но е Bada, не Android. Не знам какво са пипали вътре, та кара толкова - има си всичко, и wifi & gps & touch screen, ка'т цветен телевизор, пък си е бая парче. И работи по толкова време. Факт.
|
| Вто Яну 10, 2012 11:29 am |
|
 |
|
syscop
|
Nokia E52 - при доста повече разговори изкарва около 4-5 дена 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Вто Яну 10, 2012 1:09 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
PlayStation 3 и XBOX 360 също са с power процесори ... всяка година продават милиони бройки (особенно по коледа  )
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Яну 10, 2012 1:49 pm |
|
|