Отговори на тема  [ 317 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Следваща
Интернет цензура - поредният напън 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Интернет цензура - поредният напън
Ицо написа:
Аз пък мисля, че Цецо е прав. Не защото не могат, а защото е много работата като обем. А за многото работа трябва някой да си седни на д-то да работи, да се създаде необходимата организация и т.н. Което тук мнооого рядко се случва по каквито и да е поводи.

Печалбите, след като тази работа бъде свършена, са големи. За това и не се съмнявам, че ще бъде свършена.

Сря Фев 08, 2012 7:07 pm
Профил
Аватар

Съществената част на въпроса всъщност не се казва гласно. А той е - Мрежата е ли обществено пространство, или е нечия собственост. Т.е. може ли да се установи в нея, изцяло (или в дефинируема част), нечия юрисдикция?
Колкото до правата - ако е обществено ( със свободен достъп) пространство, както е улицата пред дома ти, нпр, ако искаш нещо да е твое и да не ти го пипа никой, да не си го слагал там. Ако си го хвърлил на улицата, значи е на всеки, който си го хареса - т.е. ничие.

Сря Фев 08, 2012 7:07 pm
Профил WWW
Аватар

Syrius-B написа:
... Ако си го хвърлил на улицата, значи е на всеки, който си го хареса - т.е. ничие.

А бе това далеч не е така навсякъде. По англоезичния свят приетото е, че ако намериш
нещо на улицата никак не можеш да го смяташ за свое, нали знаеш, че е нечие. Но не
знам детайли де, сигурно някой може да даде примери в тая връзка (някой живял по
англоезични места, аз не съм).

Но в случая не става дума за взимане на нещо загубено, а на нещо сложено именно с цел взимане;
и последващо споделяне на взетото, нищо по-естествено от това. Да повтори човек това, което
е чул друг да казва е старо като речта ни, те това уж искат да забраняват, а бе тъпотия и половина.

Всичко опира до общественото приемане на големия брат, това е сякаш.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Фев 08, 2012 7:39 pm
Профил WWW
Аватар

Syrius-B написа:
Съществената част на въпроса всъщност не се казва гласно. А той е - Мрежата е ли обществено пространство, или е нечия собственост. Т.е. може ли да се установи в нея, изцяло (или в дефинируема част), нечия юрисдикция?
Колкото до правата - ако е обществено ( със свободен достъп) пространство, както е улицата пред дома ти, нпр, ако искаш нещо да е твое и да не ти го пипа никой, да не си го слагал там. Ако си го хвърлил на улицата, значи е на всеки, който си го хареса - т.е. ничие.

Основното парвило никой не е отменял - всичко е собственост на най-силния. Юрисдикции, закони, всичко е ала-бала за робите да не мрънкат много.

Сря Фев 08, 2012 7:49 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
По англоезичния свят приетото е, че ако намериш
нещо на улицата никак не можеш да го смяташ за свое, нали знаеш, че е нечие. Но не
знам детайли де, сигурно някой може да даде примери в тая връзка (някой живял по

Аз не знам за такова нещо тук, а даже един колега ирландец разправяше преди време, че в Ирландия ако си опънеш палатката в на някой имота, в който не живее никой или направо се нанесеш в сградата и не те изгонят от там до 6 месеца имота става твой. Човека го разказваше във връзка с това, че нашенските и румънските цигани много бързо го били научили това правило в началото като паднали визите и сега ирландците били нашрек с имотите :D . Мисля, че се казва "right of possession" това нещо, ама не съм съвсем сигурен де.

Сря Фев 08, 2012 8:29 pm
Профил

tgi написа:
Syrius-B написа:
... Ако си го хвърлил на улицата, значи е на всеки, който си го хареса - т.е. ничие.

А бе това далеч не е така навсякъде. По англоезичния свят приетото е, че ако намериш

Ето, макар и не точно от англоезичния свят:

Наказателен кодекс

Чл. 207. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., попр. - ДВ, бр. 31 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който намери чужда движима вещ и в продължение на една седмица не съобщи за нея на собственика, на властта или на този, който я е загубил, се наказва с глоба от сто до триста лева.

:)

Сря Фев 08, 2012 9:15 pm
Профил
Аватар

nik написа:
авторите не реват толкова за авторски права колкото хората "проектирали машината" наречена музикална или филмова индустрия

да, да, авторите са народни хора, те ще се радват и на простото възхищение и сълзи на преклонение в очите на зрителите, а виж мръсните корпорации са тези които искат да лапат, лапат, лапат.
айде стига с тия глупости ве, аз не съм видял успял автор който да наплюе "фашистките" антипиратски закони. ако не бяха големите машини за кумири, звукозаписните компании, филмовите студия и етц, авторите щяха да са прости разказвачи в селската пивница и щяха да живеят от милостиня. единствено самиздатците квичат срещу фашистките антипиратски закони, щото тях и без това никой не им чете бездарията, но искат и на успелите да мътят водата.

Съб Фев 11, 2012 2:09 pm
Профил

да не седнеш сега да мериш жълтите стотинки на бритнито ( дори и тя да е автор на нещо ) с милиардите на звукозаписните компании? те и дават само колкото да има за дрога, другото компаниите го прибират

то е ясно от край време както повечето сделки на борсата са фиктивни за прибиране на каймака така и във всеки печеливш бизнес, и нормално е който печели най много той да е най заинтересуван от печалбите, да не мислиш че някой го интересува автора, парите гонят, автора е само кокошката дето снася яйцата, ама друг ги прибира.....
а който е с повече пари той дърпа конците, от тук какво следва? автора е последния който ще успее да прокара закон в една държава, какво остава за цял свят, обаче виж за застрахователни компании или банки редовно си прокарват по някой закон който да им гарантира още по големи приходи, сега и музикалната и филмова индустрия се напъва и най вероятно ще успее, много крави има за доене

и както законите за банките важат само когато ти дължиш пари, така и този закон ще защитава автора само ако са засегнати интересите да посредника прибиращ каймака, автора сам едва ли ще може да се възползва от този закон

Съб Фев 11, 2012 5:02 pm
Профил
Аватар

nik написа:
жълтите стотинки на бритнито

Бах тия жълти стотинки на Бритнито :D :
http://www.celebritynetworth.com/riches ... net-worth/
Я Мадончето и тя едвам си плащала за дрогата:
Я да видим и тоя малкия 17 годишен Джъстинчо дали и той има жълти стотинки:
Ето и оная малка лигла Хана Монтана и тя едвам свързвала двата края:

Съб Фев 11, 2012 5:37 pm
Профил
Аватар

Е ама и аз гледах за Хана Монтана по Дисни :D :D :D . Беше ми любимо, жената
ме пускаше пред телевизора за него :D :D :D .

Другото ми любимо е Пингу (не помня по кой канал, ама и на него не заглушаваха
оригиналния език). Много обичах и igloo-gloo ... http://www.youtube.com/watch?v=dxlFHBzYAh0

Това, че на такива дечурлига и на не толкова млади връцащи лели и т.н. им дават
милиарди само идва да покаже колко е сбъркан моделът. Та дори Ленън и Макартни не
са видели и част от тия пари за направеното - което е несъпоставимо повече от това
на който и да е друг песнописец от последните 100-ина години, а те вече са добре
платени...

Съб Фев 11, 2012 5:57 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Изображение

зейфоде, ами паулу куелю къде го туряш... колкото и да не го харесвам - ето един успял писател, който виж кво казва...

Съб Фев 11, 2012 6:18 pm
Профил
Аватар

Те не се видяли, защото просто са живяли много преди правилното време. Ако живееха сега колко мислиш пари щяха да видят.

Съб Фев 11, 2012 6:23 pm
Профил

едни се перчат с милиони други си мълчат и си траят с милиарди, е, както виждаме не си траят съвсем, а вместо да се перчат мислят как да правят още милиарди, и най вероятно ще успеят и най вероятно законите пак ще работят само за тях

Съб Фев 11, 2012 6:23 pm
Профил
Аватар

nik написа:
едни се перчат с милиони други си мълчат и си траят с милиарди, е, както виждаме не си траят съвсем, а вместо да се перчат мислят как да правят още милиарди

Първата и единствена цел на всеки бизнес е да прави пари - колкото повече, толкова повече както е казал Мечо Пух. Никой не прави корпорация с благотворителна цел.

Съб Фев 11, 2012 6:27 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
nik написа:
едни се перчат с милиони други си мълчат и си траят с милиарди, е, както виждаме не си траят съвсем, а вместо да се перчат мислят как да правят още милиарди

Първата и единствена цел на всеки бизнес е да прави пари - колкото повече, толкова повече както е казал Мечо Пух. Никой не прави корпорация с благотворителна цел.

Точно така е и затова трябва да се внимава с държавните помощи за такива бизнеси.

Текущото положение с авторските права е толкова "ъп то дейт" колкото и печатането
по метода на Гутеберг - затова и се получават такива изкривявания, очевидно не е
нормално цвичащи деца да получават милиарди (ако и техните милиарди да са част
от всичките милиарди отиващи у други).

Авторски права до пускане за публична консумация, това е бъдещето (така е и
било в миналото). На автора му се плаща _за_ да напише нещо.

Съб Фев 11, 2012 7:02 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 317 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Следваща