Отговори на тема  [ 194 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Следваща
Газовият пазар на САЩ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Газовият пазар на САЩ
Wise написа:
Пък нека в Хамериканско се целуват..... :)

... и принца целунал другия принц и заживели щастливи 100 години ...

Вто Фев 14, 2012 1:18 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
пробвай някой пък да обвиеш телешката пържолка със свински бекон, по-тлъстичак.

Вместо да правиш такива хватки, направо можеш да си метнеш един ribeye steak, той има достатъчно тлъстичко :D .
http://consumer.certifiedangusbeef.com/ ... r_4047.pdf
Иначе такива хватки (едно месо обвито в бекон или пък в друго месо) тук съм пробвал в един бразилски ресторант, който е на принципа на бюфетите - плащаш 60$ и ядеш на воля каквото ти душа иска. Едни пичове обикалят между масите с едни големи шишове с мръвка и само спират да ти пълнят чинията :D .

Дедо, ти в японско пробвал ли си прочутото коби бийф? Последно време тук в Калифорния направиха някакви ферми, които ги отглеждат кравите точно по същия начин. Ако някой не е чувал - дават им бира и им правят масаж всеки ден:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kobe_beef
Запознати казват, че се доближават на поне 95% до кобито и по ресторантите не струват 300$ пържолата, а само 70$ :D .

Вто Фев 14, 2012 5:11 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Опитвал съм ги. Хубвави са. Продължавам да ям свинско. :D

Ти генетично отричаш всичко, което не е руско бе, особено пък ако е американско :D .

Вто Фев 14, 2012 5:13 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Реконструктор написа:
Опитвал съм ги. Хубвави са. Продължавам да ям свинско. :D

Ти генетично отричаш всичко, което не е руско бе, особено пък ако е американско :D .

Първо, руснаците маат яко телешко. :) Не мога да твърдя еднозначно, че е повече от свинско, но със сигурност е много повече отколкото в БГ.
Второ, тва твойто мое го каже само американец. ;)

Вто Фев 14, 2012 5:38 pm
Профил
Аватар

Най-интересното е, че в почти целия свят маат яко телешко, само някой ганьо обаче, дето не си е подавал носа навън твърди обратното и се пресмива на хората колко тъпи били :D . И то това не е само за телешкото - да беше само за него банкет щеше да дадем :) .
Както и да е - номера беше защо предпочитам газов грил, другото са подробности. За някой, който пък е вегетарианец може по-хубаво от чушки на грил въобще да няма на тоя свят :D .

Вто Фев 14, 2012 5:48 pm
Профил
Аватар

По-хубаво от чушки на грил въобще няма на тоя свят!!!
Особено ако са червенички и опашката им е кокалена и с каничка хубаво червено винце - ай наздраве за празника!

Сря Фев 15, 2012 12:19 am
Профил
Аватар

Да се върнем на темата за горивата и енергията:
What Does Declining Gasoline Consumption Mean?
http://www.ritholtz.com/blog/2012/02/wh ... tion-mean/
По-икономични коли ли сме взели да купуваме или май световната икономика пак отива яко в киреча :? ? Аз май съм за комбинация от двете :) .
Тоя път ще е доста по-яко раздрусването, от колкото преди 2-3 години :) .

Сря Фев 15, 2012 10:36 pm
Профил
Аватар

Бе незнам. Петрола пак скочи...

Сря Фев 15, 2012 10:59 pm
Профил ICQ
Аватар

Петрола скочи и бензина държи цени, въпреки ниските доставки, защото последните няколко години ония задници на Уолстрийт въртят луди пари на де що пазар за фючърси намерят :D. Тия трилиони, дето се печатат и дето вече никой не иска да ги взема на заем, а федералния резерв им ги дава почти без лихва трябва все някъде да отидат и къде - спекулации на пазара на фючърси. Тук преди време се получи някакъв як парадокс - бензина беше по-скъп от колкото когато петрола беше 150$ и то при намалено търсене. Един приятел, който работи като порт капитан в една от най-големите рафинерии (в топ 5 в света е) оня ден ми се обади и вика, че ги затварят, защото няма търсене. Вика ако работим под 95% натоварване сме на загуба. В момента вика сме около 75% и така е от повече от година. Вървят някакви огромни сътресения на тоя пазар от доста време насам. Оня ден писаха, че компаниите, собственици на корабите, които чакат за товар на тихо-окенското крайбрежие на САЩ вече не искат пари за горивото ако ги наемеш да закарат нещо до Европа, само и само да се махнат от там, защото в момента било по-лесно да се намери товар от Европа, от колкото между щатите и Азия. Отделно и шофьорите на камиони тук от доста време реват, че бизнеса им пада много яко. Та се задава нещо де, ама да видим какво е :) .

Сря Фев 15, 2012 11:15 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Тук преди време се получи някакъв як парадокс - бензина беше по-скъп от колкото когато петрола беше 150$ и то при намалено търсене.

Кое му е якото? При нас при 150$ долара за барел, бензина беше 2 лева. В момента е 2.50, т.е. тоя "парадокс" го гледаме вече близо две години и въобще не ни е парадоксално...

Интересното в БГ е, че когато цените минаха трайно 2 лева, имаше стачки, протести... Щяха да фалират превозвачите, затваряха пътища, народа налепи някакви смешни хартишки по стъклата - протестирал видиш ли..... Сега вече е 2.50 сипваме си псуваме и те така... Аз лично докъм 3 кинта ще го изтърпя и после незнам. Вероятно ще спра колата за ежедневни нужди. И ще си купя една 300 коня кола поне да знам, че като набутвам пари си правя кефа, ще си я карам само събота и неделя и ....

Чет Фев 16, 2012 10:27 am
Профил ICQ
Аватар

при нас има и друг парадокс - нафтата по-скъпа от бензина с 15 стинки

Цецо написа:
И ще си купя една 300 коня кола поне да знам, че като набутвам пари си правя кефа, ще си я карам само събота и неделя и ....

не са набутвай, ще ти дам едно кръгче. ако си мераклия, може и до морето да прескочим. тамън ще се запознаеш с ВСИЧКИ бензиностанции по пътя :-"

Чет Фев 16, 2012 11:31 am
Профил
Аватар

Цитат:
при нас има и друг парадокс - нафтата по-скъпа от бензина с 15 стинки

Оказва се явно, че парадоксите са еднакви на всякъде :D . Тук нафтата никога не е била по-евтина от бензина :) . Ето това са сега цените на близката бензиностанция:

Прикачени файлове:
gas.jpg
gas.jpg [ 41.57 KiB | Прегледано 5607 пъти ]
Чет Фев 16, 2012 3:50 pm
Профил
Аватар

хъммм... не го знаех. това прави малко над долар за литър, нали? тука в момента е почти 2.70лв ($1.80)
наистина много са ви дигнали нафтата...

колко процента са леките коли на нафта при вас? и някой кара ли на LPD или метан въобще?

Чет Фев 16, 2012 4:16 pm
Профил
Аватар

Ами един галон е 3.785л, демек нафтата е $1.02 за литър. Ама имай предвид, че тук при нас са едни от най-високите цени в щатите. Само Калифорния ни бие. По другите места са доста по-евтини горивата. Не знам някога дали въобще нафтата е била по-евтина от бензина - аз лично от как съм тук не помня такова нещо. Така че няма как да кажа дали са я вдигнали или не. Тук акциза върху горивата е нещо от сорта на 30 цента на галон, не е като в Европа почти 100%. Ако се загледаш в борсовите цени (т.е. тези преди акцизите) ще видиш, че и тук и в Европа цените са почти еднакви. Та искам да кажа, че това, че нафтата при вас е била по-евтина може да се дължи на някаква заигравка с акцизите.
Иначе колите на нафта са много малко тук. Преди бяха основно фолксвагени, а сега гледам, че и БМВ-та взеха да се срещат. Може да има и други марки, ама не съм обърнал внимание. Просто няма далавера да се кара дизелова кола тук и може би заради това, отделно изискванията за емисии са доста по-строги от европейските и може би това е още една причина. Генерално ми се случва да мерна единични дизелови коли, т.е. процента е нищожен. За сметка на това всички камиони от всякакви размери и по-големите пикапи са все дизелови и като се има предвид, че тук основния транспорт за превоз на стоки е автомобилния, значи си се консумира доста нафта.
Коли на пропан или метан аз лично не съм виждал никъде, както и такива станции не съм виждал никъде, а съм обиколил около 35 щата. Но са ми казвали, че в Луизиана и в Тексас се срещат такива коли и има такива станции, ама още не съм бил там и не съм го видял това лично. За сметка на това има много градски автобуси на метан почти на всякъде. Също така е пълно с всякакви видове хибриди, както при леките коли, така и при градските автобуси. Последно време има и доста истерия по чисто електрическите коли и гледам доста ги накупиха, а отделно и нацвъкаха зарядни станции под път и над път. Даже гледам че има една такава точно до нас и една до работата и се бях навил да купувам един стар Форд Фокус комби (2004 г. продаваха го за 1200$, защото не му работил стартера) и да го правя електрически, ама като взех да да правя сметките и то се оказа, че няма никаква далавера от цялата работа и само си една подвижна бомба с тия литиеви батерии и се отказах. Ама народа купува като луд и в момента за Нисан Лииф се чака почти една година, защото правителството ти връща 7500$ от цената и има доста голямо търсене. Въобще луда работа, само дето аз не виждам смисъл от ел. кола :D . Аз съм на принципа, дето един приятел вика - нека всички си накупят тия измишльотини, тъкмо ще има повече и по-евтин бензин за нас да си бръмчим с бензиновите коли :D .

Чет Фев 16, 2012 5:15 pm
Профил
Аватар

мерси за изчерпателния отговор =D>

Чет Фев 16, 2012 5:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 194 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Следваща