|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:56 am
PicKit2 clone (или pcb по-общо) от Дряново (сириус-пцб)...
| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 PicKit2 clone (или pcb по-общо) от Дряново (сириус-пцб)...
Поръчах си pickit2 от constructor.bg и днес дойде. Закачих към ПЦ-то, ок, закачих платка N1 - нъцки, не детектва пик. Закачих към платка номер 2, друга серия пик - същия .... Погледнах производителя - sirius-pcb - викам туй ще е. След 3 секунди взиране в единствения слой (платката е едностранна) гледам чудо - единия пин на ICD конектора завързан майсторски (и от двете страни) към масата. Делнах пистата, дето и автора не знае че е там, и тръгна (браво!). Това е един от първите им продукти, които ми попада, но май ще е и последният - платката е едностранна, само thru-hole компоненти, голяма, дървена, налепена - нищо сложно да се направи поне да работи. Очаквах че е и тествана, все пак е завършен продукт - не би.
|
| Вто Авг 23, 2011 11:16 pm |
|
 |
|
NikB
Ранг: Почетен член
|
 Re: PicKit2 clone (или pcb по-общо) от Дряново (сириус-пцб).
Поръчвал съм два пъти платки в Дряново (минимални количества). Имал съм един проблем - срока на едната поръчка - извиниха ми се, че са го удължили с 5 дни. Бях си поръчал платките с дебелата мед и бяха прилични (минималното ниво, което ме удовлетворява, въпреки, че далеч не бяха сложни). Белият печат не беше много качествен. Но от колеги знам, че са правили какви ли не гафове.
|
| Сря Авг 24, 2011 3:48 pm |
|
 |
|
userdsp
Ранг: Минаващ
|
Успях да го подкарам, след като се наложи да подменя два транзистора bs170,bs250 Игоряха понеже на платката bs250 е грешно нарисуван (на опъки). Та най накрая при калибрацията имам 12волта на 1-и изход от icps. Не съм сигурен обаче дали е нормално при /mclr on да дава 3,3 волта или тогава трябва да е 0 волта? Искам да го свържа с пик 12ф1822, който е на една патка със СМД монтаж, на която има изведени изводи, но са директни... та трябват ли някакви допънителни елементи за да осъществи връска?
_________________calto://userdsp
|
| Съб Фев 11, 2012 12:16 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Имам няколко не наситени двуслойни платки на ПикКит2 за SMD компоненти. Някой ако се интересува - мога да му подаря 
|
| Съб Фев 11, 2012 10:54 am |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
Оф аз една седмица си говорих с тях по скайпа че исках да купя стъклотекстолит с 18 микрона фолио.. след като 10 пъти им обясних какво ми трябва (0.8-1.0мм дебелина, с 18 микрона фолио - не е сложно). Та те ми казаха да да имаме ... успяха да ме упътят как да го поръчам през сайта им. Поръчах... чакам чакам след 10 дни им пиша 'Кво става бе?' 'Аааа ми извиняваме се.. имаме ама не сме сигурни дали е с 18 микрона фолио, няма да може да ви пратим'  Това .. Сириус - ПСБ, Явно са си абсолютни мърлячи
|
| Съб Фев 11, 2012 1:27 pm |
|
 |
|
userdsp
|
 Re: PicKit2 clone (или pcb по-общо) от Дряново (сири нс-пцб)
Оказа се, че е правилно нарисуван на платката, схемата от комплекта е за рев.1 , а моята е рев.2 Вече при теста ми вади правилни волтажи и на /mclr on си дава 0 волта:) Май се получи, но не мога да осъществя връска с pic12f1822, а имам новия девайс.дат файл за него и го посочвам ръчно в пиккит 2.61 С ОС 2.32 и файл версия 1.62.14 съм Изводите ги свъзвам така: http://imageshack.us/photo/my-images/54 ... ckit2.jpg/
|
| Съб Фев 11, 2012 3:21 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Разменил си VPP и VDD. И защо не си направиш тема, в която да си зададеш въпроса, а пишеш по чуждите теми?
|
| Съб Фев 11, 2012 7:28 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Тук има 100% пълен клонинг
|
| Сря Фев 15, 2012 2:22 pm |
|
 |
|
fan
|
Пълен клонинг - чушки! 
|
| Сря Фев 15, 2012 2:40 pm |
|
 |
|
Edesign
|
тези чушки не разбрах за какво са но схемата на програматора е 100% като оригинала, различава се само малко по габарити и разположение на компоненти.................
|
| Сря Фев 15, 2012 3:39 pm |
|
 |
|
fan
|
Очевидно не си виждал оригиналната схема на PICKIT2. Вземи си я намери от сайта на микрочип и я сравни с тази, за която твърдиш, че е пълен клонинг. Смисъл от излишни приказки във форума няма! 
|
| Сря Фев 15, 2012 4:18 pm |
|
 |
|
Edesign
|
ама вярно нещо не схващам каква е тази заядливост, комплексарщина, тъпотия или нещо друго аз имам този програматор имам и оригинален а ти явно нито един от двата не си пипал на живо.... схемата на въпросния към който дадох линк можеш да видиш на последните страници на документа който качих
|
| Сря Фев 15, 2012 4:26 pm |
|
 |
|
fan
|
Ти пък!  Нито едно от всички!  Много бързаш с изводите...
|
| Сря Фев 15, 2012 4:34 pm |
|
 |
|
userdsp
|
Работи перфектно орязания. Оказа се, че имаше прекъсната писта точно преди изхода на CLK
|
| Чет Фев 16, 2012 2:05 pm |
|
 |
|
dtmf
Ранг: Ориентиран
|
Трябваше ми спешно програматор за 16Ф690 и си поръчах пиккит3 от ибей. Докато го чакам да пристигне си поръчах и гола платка с програмиран чип за версия 2 от фирма сириус. Рекох си така и така се набутвам за 2 програматора, поне с единия ще мина по -тънко като си го сглобя сам. Оказа се че схемата им е грешна, в нея двата светодиода са запаралелени , освен това на + са пропуснали да сложат точка, и се създава впечатление че DC конвертора се захранва от външен източник, а не от USB. Схемата може да се види и из нета мисля.
Както и да е сглобих го (основната платка им е точна, REV2), после се оказа че излиза грешка VPP Error. При MCLR ON ,на VPP получавах около 4 волта вместо 0. Помислих си че е заради транзистора BS250 за който се оказа че нямам такъв и подобен, и сложих биполярен PNP. При ровене в гугъл се оказва че много хора имат същата грешка с уж фабрични програматори. Накрая промених R5 от 12 килоома на 1, транзистора започна да се запушва по-добре и програматора заработи...Обаче изгубих още един ден.
Интересното още е че в инструкциите от сириус пише това: Последната стъпка е да влезете в меню "Калибриране на Vdd и да го настроите. Чудно е защо го препоръчват след като това меню ВИНАГИ изписва Error, тъй като програматорът им няма никаква опция за настройки на VDD(липсва хардуер на мисля Pin 13)
|
| Пон Фев 27, 2012 4:41 am |
|
|