|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 6:32 pm
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
NXP постепенно слага EOL (end of life) на 8051... а пък Майкрочеп ги продължава 
|
| Сря Фев 22, 2012 10:43 pm |
|
 |
|
3aek
|
това май им е бонус от сделката със SST които купиха заради паметите сега остава и ARM лиценз да закупят и ще затворят кръга  ще може всичко да се пазари от тях
|
| Сря Фев 22, 2012 11:05 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Не го виждам това да стане скоро. Микрочип имат едни от най-добрите маркетинг специалисти (стравка - количеството продадени чипове в сравнение с всеки друг производител). Да се юрнат на арм означава да си плюят в собствената къща с надеждата да се наредят на клон дето и без друго е пред счупване. Едва ли са толкова глупави...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Фев 23, 2012 2:32 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Само стой и гледай филма  Точно щото не са глупави и то никак...Парен каша духа. Вече направиха грешката да се пропуснат печелившия влак веднъж... Нали се сещаш при тоя агресивен маркетинг, богат опит в дребните контролери и хоби маркета и безбройните заклети фенове, какъв пазарен удар щяха да направят ако бяха заложили на АРМ, вместо на MIPS? Просто щяха да изтрепят рибата. Тоя мениджър дето направи тая грешка трябва да го обесят пред вратата. Не че MIPS е по-лош, а просто АРМ се продава много по-добре. Според мен просто изчакват някой производител с лиценз от АРМ да закъса. Атмел им се ще, ама ония пусто не се дават... Не върви да купят само лиценза, щото влиза в открит конфликт с MIPS вероятно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 23, 2012 11:51 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Напротив, мисля че филма ще го гледаме заедно  Аз съм 99.99% сигурен че скоро няма да има арм от Микрочип. Дори обратното - тяхната стратегия е да се специализират както казваш към малките дивайси и хоби маркета. Въпреки че аз съм виждал платки на адски сериозни продукти като портативен полицейски тестер за наркотици или контролер дето ти управлява постъплението на питейната вода например които имат пик24 и пик18 вътре. Китайците вече скачат в дълбокото с мипса с техния лонсун и мисля че точно на тая вълна ще гледат да се закрепят и те.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Фев 23, 2012 12:50 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми ще видим. ARM имат ядра M0, М3 и М4 дето перфектно пасват на цялата продуктова гама на Микрочип. Проблема при тях е, че прекалено много заложиха на MIPS-а. Аз лично очаквах, че ще го захвърлят като навремето захвърлиха PIC17. Но явно съм сбъркал, сериозни ресурси са набутали там и сега не мога да си позволят да ги затрият. Точно заради това си мисля, че няма да купят лиценз, а ще търсят придобиване на цяла компания. Просто в момента е много трудно да играеш сам срещу всички, а точно това се получава в средния сегмент контролери, те са единствения голям играч срещу ARM.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 23, 2012 1:32 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
ST са зле в момента и обявиха, че са готови да се разделят с R&D на процесори... Там хранели 6500 гърла дето или трябва да уволнят или да продадат целия отдел. Само дето искат 1млрд$, а едва ли ще се намери мераклия според мен. Въпроса не е в парите, просто ST яко се изложиха с големите куртекси. Две години чистят бъгове и още не са ги докарали, а конкуренцията вече пусна къде къде по-добри чипове. Виж малките куртекси им куртекси се продават добре, може би само тях трябва да отделят... Но не вярвам Майкрочеп да проявят интерес. Те вече се хванаха на друго хоро, което не е лошо, но щяха да имат далеч по-голям успех ако бяха почнали 3-4 години по-рано с MIPS...
|
| Чет Фев 23, 2012 2:56 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ми кат продавт развойни платки за $5-10 пари как няма да го закъсат  Иначе като почнаха да ги продават се чуха 2-3 гласа, че това ги чака, повечето твърдяха, че щели да изтрепят рибата с процесорите си, ще изтрепят, ма тя рибата не сака да руча техните процесори .
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Фев 23, 2012 3:12 pm |
|
 |
|
3aek
|
как ще са го закъсали като продажбите на STM32 имат 105% ръст за миналата година?
|
| Чет Фев 23, 2012 6:34 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе можеш ли ги разбра, може да са продавали на загуба ли какво ли. Това с лицензирането на АРМ направи сума ти фирми "производители на процесори" както сглобяването на PC-та от дъна и т.н. направи разни магазини "производители на компютри", та май сме му изгубили нишката отдавна  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Фев 23, 2012 6:51 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Бе и аз бях останал с впечатление... ама тука други филми пускат. Но то в тая криза динамиката е такава, че днес си на върха, а утре гледаш цветята откъм корените.
|
| Пет Фев 24, 2012 12:58 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
|
| Чет Мар 01, 2012 12:31 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Atmel пускат 40 нови парчета куртексчета... New devices include: * Additions to the SAM3N series, the SAM3N00 and SAM3N0, featuring 16KB and 32KB Flash memory densities and 48- and 64-pin QFP and QFN packages. * Additions to the SAM3S series, the SAM3S8 and SAM3SD8, featuring 512KB single-bank and 2x256KB dual-bank Flash memory, respectively, and available in 64-pin QFP and QFN and 100-pin QFP and BGA packages. * SAM3X series, with the SAM3X4 and the SAM3X8, featuring 2x128KB and 2x256KB dual-bank Flash memory, respectively, and available in 100- and 144-pin QFP and BGA packages. This series also includes new peripherals providing increased connectivity (including Ethernet, dual CAN and high-speed USB MiniHost and device with on-chip PHY). *SAM3A series, with the SAM3A4 and SAM3A8, featuring 2x128KB and 2x256KB dual-bank Flash memory, respectively, and available in 100-pin QFP and BGA packages. The SAM3A series includes dual CAN and high-speed USB MiniHost and device with on-chip PHY. * A 64KB Flash density version of the SAM3U, the SAM3U1, featuring a high-speed USB device with on-chip PHY and availability in 100- and 144-pin QFP and BGA packages.
|
| Чет Мар 01, 2012 10:47 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Интересно е що Атмел заспаха на M3... То даже и в горния сегмент на М3 не се развиват, другите преди година пуснаха М3 с 1МБ флеш и 128К РАМ....
Но като цена, мисля, че Атмел бият всички еквивалентни куртекси. Само да не бяха с тоя изкецан пиноред...
|
| Пет Мар 02, 2012 10:32 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Ами вече 2-ра година пускат куртекс А5 и не могат да го докарат Явно идеята им е да не си припокрият номенклатурата. Абе никой досега не е успял с две дини под една мишница в тоя бранш. Атмел обаче се опитват по три наведнъж. Не става така.. В ниския клас имат AVR, ARM7 и М3-ки. А в по-горния - AVR32, ARM9 и уж А5-ци. Тъпото е, че имат много варианти дето се бият помежду си вместо да се допълват. По-добре да е едно ядро, ама да го има в целия спектър. Примерно нямат малък контролер с повечко RAM. Едва сега има някакви по 96К RAM ама нямат цени още и не мисля, че ще са по-евтини от ST примерно. Иначе предимството им е бързото USB с вградено PHY. И друго предимство (ама това е само според мен) е че наистина правят добри АРМ-чета.
|
| Пет Мар 02, 2012 10:55 am |
|
|