Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
RF UART (bluetooth и други) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: RF UART (bluetooth и други)
то и xbee е така. И Zigbee и всички други предлагат директен serial cable реплейсмънт. То иначе няма кой да им купи чудесата, това да пишеш стек е много работа.

Чет Фев 09, 2012 1:49 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член

дай малко инфо за тия xbee да почета докато чакам ebay нещата - USB dongle, как се връзват 1:много - пак ли емулират сериен порт за всяка връзка или по адрес ги достъпваш на един сериен порт.

Нед Фев 12, 2012 8:20 pm
Профил WWW

Дойдоха кабелите и веднага ги лепнах. Проблема е че платката отнема много бързо топлината от поялника. Може би е заради метализираните отвори дето свързват масите от двете страни на платката. Ето снимки, чакам критика.
Изпробвах модула на място където преди не приемаше - през 3 стени, малко по диагонал. Сега приема, но разкача. Ползвах антената от рутъра защото нямах друга под ръка - дълга е около 20 см, но не и знам точно параметрите. Щом е за 2.4ГХз би трябвало да става и за блутута.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Отзад калая не покрива плътно, но ме е страх, че ако опитвам достатъчно дълго ще направя късо със централния кабел
DSC_9722 cable back.jpg
DSC_9722 cable back.jpg [ 60.89 KiB | Прегледано 1903 пъти ]
DSC_9730 pcb.jpg
DSC_9730 pcb.jpg [ 80.85 KiB | Прегледано 1904 пъти ]
DSC_9733 cable.jpg
DSC_9733 cable.jpg [ 212.45 KiB | Прегледано 1904 пъти ]

Пон Фев 20, 2012 8:54 pm
Профил WWW

Току що проверих - с антената е по-зле. Сложих модула на разстояние така, че в windows сигнала да е по средата между "too weak" и "good". Без антената показва с 3-4 квадратчета по-обър сигнал. дали е възможно pcb антената в комбинация с външната да обърква нещата? Даже пробвах с 2 антени - колкото по-голяма (поне на размер) слагам, толкова повече влошава сигнала.

Пон Фев 20, 2012 9:49 pm
Профил WWW

Има проблем двете антени да са свързани успоредно.
pcb антената се представя приблизително толкова добре, колкото и с антените, които разполагаш.
Необходимо е само да удължиш нискочестотния кабел и да сложиш модула в центъра така, че да има пряка видимост към всички от точките.

Пон Фев 20, 2012 10:00 pm
Профил
Аватар

npelov написа:
Току що проверих - с антената е по-зле. Сложих модула на разстояние така, че в windows сигнала да е по средата между "too weak" и "good". Без антената показва с 3-4 квадратчета по-обър сигнал. дали е възможно pcb антената в комбинация с външната да обърква нещата? Даже пробвах с 2 антени - колкото по-голяма (поне на размер) слагам, толкова повече влошава сигнала.

Достатъчно добре си го запоил. Но не е нормално с външна антена да е по-зле.
Наистина, вероятно двете антени са свързани паралелно и трябва да се разделят. Огледай платката откъм pcb -антената ,там обикновено има елементи за съгласуване или просто кондензатор - от там най-лесно може да се разкачи вградената антена. Огледай добре и конекторите - да не би да има някаква несъвместимост между тях - т.е. да имаш един, SMA и друг, който е reverse SMA.

Вто Фев 21, 2012 10:29 am
Профил

Ето платката. С червено прозрачно съм отбелязал къде е запоен кабела от другата страна (не че не е очевидно). бих могъл да разпоя кондензатора и .... ми не знам какво е - бобина или диод. Има маркировка на единия извод но повече прилича на бобина отколкото на диод.

Конекторите си пасват като дупе и гащи - антената има дупка, а конектора на кабела има пинче.

Прикачени файлове:
DSC_9734 - pcb ant.jpg
DSC_9734 - pcb ant.jpg [ 177.61 KiB | Прегледано 1810 пъти ]

Пон Фев 27, 2012 8:08 pm
Профил WWW
Аватар

npelov написа:
Ето платката. С червено прозрачно съм отбелязал къде е запоен кабела от другата страна (не че не е очевидно). бих могъл да разпоя кондензатора и .... ми не знам какво е - бобина или диод. Има маркировка на единия извод но повече прилича на бобина отколкото на диод.

Конекторите си пасват като дупе и гащи - антената има дупка, а конектора на кабела има пинче.

Свали светло-кафявия елемент, който е вдясно от червеното кръгче - това е кондензатор за връзка с псб-антената, и опитай пак.

Вто Фев 28, 2012 10:08 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3