|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:01 am
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
 Re: ...
налапаха се с евтина техника от гдр при сливането, сега държат и натовски и съветски оръжия на въоръжение.
|
| Чет Мар 01, 2012 8:10 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 ...
Ми Димитре, аз нямам нито един танк. А че след Кипър гърците се въоръжават - ти какво предлагаш, да се запасяват с вазелин ли? А че БГ почна да се пише отличник не се ли дължи до голяма степен на липсата на армия, щото едва ли е поради развита икономика.
|
| Чет Мар 01, 2012 9:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Чухте ли новината?
Честно да ти кажа повече файда ще имат от вазелина, защото без него много ще ги боли от турския рязан калашник без значение колко танка са купили от бившето ГДР  .
|
| Чет Мар 01, 2012 9:57 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
Може и да е вярно за една част от войните, но едва ли е за всички. По едно време от историята на човечеството воюването е било нещо като начин на живот - не знам защо, не съм достатъчно компетентен, но е факт -> справка Ал. Македонски, че и баща му Филип. Едва ли са воювали толкова много, щото макетата са се били развъдили много и не са им стигали ресурсите. Сигурно има и мн. други подобни примери.
|
| Пет Мар 02, 2012 1:07 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми просто, колкото по назад отиваш във времето, толкова повече войната се е приемала за нещо нормално. Човешкия живот е бил с много ниска стойност. В средните векове, са се клали като животни за една поляна... Да разцепиш главата на някой с брадва се е имало за нормално уточняване на отношенията. След втората световна война, вече почва да се гледа по друг начин...
Което като се замисля си е прогрес .... Преди 100 години ако САЩ нападнат Иран на никой извън конфликта нямаше да му дреме особенно. А сега отзвука е много сериозен, ей на чешем си езиците и ние... начи прогресираме... май.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 02, 2012 10:27 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Александър Македонски има общо с макетата, колкото Бил Гейтс с алуминиевата дограма.
|
| Пет Мар 02, 2012 10:39 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аналогията по скоро е Цезар и ромите .
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 02, 2012 10:48 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не прогресираме, а изпедерастяваме тотално  . Само виж следното - "няма да ги трепете с такива бомби, а ще ги трепете с другите, защото е нехуманно"  .
|
| Пет Мар 02, 2012 5:28 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 ...
А бе на Димитър една мобилизация в Иран му трябва (къде остана добрият стар Виетнам  ) и после да се полюбуваме на американската му песничка 
|
| Пет Мар 02, 2012 7:28 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Mоже да ти е много мъчно, ама не подлежа на мобилизация, така че ще се любуваш на песничките ми без да ходя в Иран  .
|
| Пет Мар 02, 2012 10:04 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-17560379Май са го прекалили изхвърляйки човека зад цялата олелия. Това, което ми се вижда странно обаче е, че другите, дето мерили после, изкарват скростта на неутриното "точно" колкото тая на светлината. Те неутрината нямаха ли макар и малка маса бе? То колко "точно" е това точно друга тема разбира се.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Мар 30, 2012 7:36 pm |
|
 |
|
zaphod
|
прекалили? да, в днешните толерастки времена това е "прекаляване", затова безхаберието е станало толкова нормално нещо.
|
| Нед Апр 01, 2012 9:39 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми той не е да не е знаел какво казва, поначало в първоначалната обява казваха, че не са могли да намерят грешка и съответно излизат публично, ако няма грешка резултатът би бил прекалено значим. Не е да вярваха на резултата си повече от останалия свят.
Инак за безхаберието в днешните времена съм напълно съгласен, че се шири; не мисля, че толерантността е причина за това но фактът си е факт.
Та ми е по-скоро мъчно за човека дето имал смелостта да си рискува топлото местенце и му се наложило да си ходи като резултат, нали не очакваш, че тия дето ще го сменят са по-малко безхаберни.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Апр 01, 2012 2:15 pm |
|
 |
|
zaphod
|
"Не е да вярваха на резултата си повече от останалия свят." ами аз например не вярвах, виж първия ми коментар, имам и по-остри коментари в друг форум. подобни резултати се обявяват само ако си МНОГО уверен, няма такива неща като "не намерихме грешка". този експеримент е равносилен на експеримент по незапазване на енергията или нарушаване на тд. демек, тия се приравняват на откачените гаражни гении дето правят вечни двигатели, публикуването на резултати които не са 101% сигурни просто те приравнява на гаражните гении и показва че не си за тоя бранш. нещо повече - не само публикуването, но и пристъпването към провеждане на подобен експеримент трябва да е с много сериозни основания. демек трябва да имаш разумна причина да очакваш че експеримента ще е положителен. аз лично мисля че по-скоро именно липсата на такава е причината за уволнението, а не прибързаното изказване. човешко е да се прибърза под влияние на ентусиазма, но потрошаването на маса пара за да потвърдиш за 10001ви път нещо добре известно (макар да си опитал да го обориш) е простотия.
|
| Пон Апр 02, 2012 7:13 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Апр 02, 2012 5:02 pm |
|
|