|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:00 am
какви неща правят американските студенти
| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 какви неща правят американските студенти
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... _u8-UQmOs#! гениално проста идея, използва доплеровият ефект и вградените говорители и микрофон като работната честота е 22 kHz т.е. извън обхвата в който 99% от хората могат да чуят сравнението с дипломни работи които в момента се защитават тук в БГ университетите е печално 
|
| Сря Мар 21, 2012 8:37 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: какви неща правят американските студенти
Ами правят, за реална употреба не знам дали ще го докарат, но интересна курсова работа.
|
| Сря Мар 21, 2012 8:41 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Заек, нещо си се объркал - това не може да са американци, защото всички знаем, че те са тъпи. Питай Бонго, та да ти обясни  .
|
| Сря Мар 21, 2012 8:50 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Потвърждавам. Имам преки наблюдения върху дипломните работи в ТУ-София. Положението е ТРАГИЧНО! Масово се дипломират с мигалки!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Мар 21, 2012 8:56 pm |
|
 |
|
3aek
|
Sidhant Gupta си е типично американско име  за американските университети мисля спор няма че са едни от най-добрите жалкото е че преди 30 години и ние бяхме в авангарда и имахме обучение на световно ниво а хората завършили БГ университет нямаха проблем да намерят работа навсякъде (ако можеха да минат желязната завеса)
|
| Сря Мар 21, 2012 9:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Има тук един лаф за University of Illinois at Chicago - съкратено е UIC и всички му викат University of India and China  . Иначе за преди 30 години идея си нямам колко ни е било добро образованието - аз лично съм нямал възможност да го сравня, предполагам, че е пак една от легендите, подобни на "българките са най-красивите на света", "българите са вторите по интелект след евреите" и т.н. Това което знам обаче е, че това кой университет си завършил не ти осигурява автоматично работа никъде. Помага да те викнат на интервю, но не е никаква гаранция за наемането ти. Същото важи и за топ университетите тук. Естествено колкото е по-добър университета, толкова са му по-високи и критериите, т.е. толкова е и по-голяма вероятността някой, дето го е завършил да става за нещо  . Иначе цялата тая история е естесвено въпрос на пари. Не може да се очаква да има добро образование без пари, особено техническо. В същото време тук благодарение на огромния балон със заемите за образование тукашните университети разполагат с милиарди долари да си играят с каквито си искат играчки. Та в крайна сметка това не трябва да учудва никой.
|
| Сря Мар 21, 2012 10:28 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Пък и акцентът му е съвсем NorthEast US, нека Димитър да потвърди Това с БГ университетите пак може да стане, обаче никой от нашето поколение не ще да преподава за жълти стотинки и по-важното, по някаква причина съвременните преподаватели не схващат, че е по-важното да бъде стимулиран студентът да мисли сам, отколкото да си натъпче главата с теория само.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Мар 22, 2012 12:56 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Акцентът на тези студенти си е типично индийски ( или пакистански ) 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Мар 22, 2012 6:33 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Има си хас, нали и аз това викам - съвсем "US". Между другото, не е пакистански акцент а типично индийски. Дори бих предположил южно-индийски. Пакистанците имат по-късо "L"
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Мар 22, 2012 6:38 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Нищо лично, ама моите впечатления от индийската инжинерна мисъл са доста негативни, без значение дали индиеца е в индия, UK или US. Но иначе въпросът не е дали е индиец или китаец, въпросът е че университета създава условия това да се случва. Много вероятно е тоя проект да е резултат от няколко години работа, в смисъл поне по мои наблюдения в US университетите нещатаъ доста с епроточват по тия студентски проекти, не за друго ами защото и там студентите сами по себе си са същите като тукашните, бичат купон, не обичат да се зорят ... само дето реалността не им позволява да имат 5 години купон, въпреки че и това се случва. Та мисълта ми е, това не е нещо кой знае какво, като постижение, дали ще е звук или ултразвук няма особенна разлика, а проекти с ултразвук има много, къде, къде по сложни, въпроса е че все пак се прави нещо що годе смислено, и нещо което не може да се направи за ден и иска наиситна да се вложи мисъл, какъвто не е случая у нас.
|
| Чет Мар 22, 2012 9:07 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Добро си е проектчето, но не знам дали ви правят впечатление резките движения, които използват. Това е, разбира се, за да постигнат по-голямо доплерово отместване, че тази ниска честота... Това може да се избегне с по-висока честота, модулиране /цифрово/ и корелационна функция изпратен/приет сигнал. А Дан Морис какво име е? А и защо индийците ходят в щатите да се учат, а не обратното  А за образованието- просто трябва веднъж за винаги държавата-майка да се оттегли от образованието след 6-7 клас и да остави този проблем на родителите. Така ще могат да се намалят данъците и хората наистина да могат да си го позволят. Я да ходя за кафе, да се разсъня, че май много се размечтах, мамка му.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Мар 22, 2012 9:53 am |
|
 |
|
3aek
|
звучи като оксиморон, образованието е нищожна част от бюджета и затова виждаме какво е, да не мислиш че ако спре държавата да налива пари в образование то ще стане по-качествено? или че парите които останат няма да намерят начин държавните чиновници да ги откраднат по някаква схема а ще вземат да намалят данъците  ?
|
| Чет Мар 22, 2012 10:28 am |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Вчера попаднах на някаква ръководство по аналогова схемотехника и операционни усилватели от станфордския университет и се учудих на многото смешки и на пръв поглед несериозни неща, явно целта е да се увеличи интереса на студентите. Първо си обясняват какво всъщност преставляват нещата и после чак математика и теория.
А тук всичко се обяснява "академично" и сложно, заливат те с формули, на които не можеш да разбереш истинското значение и само трябва да ги назубриш (напишеш на пищов) и оставаш с впечатление, че това е прекалено сложна наука.
Да не говорим за безумието - диктовка. Лекция - преподавателят диктува и всички пишат едно и също, като в момента повечето нищо не разбират, защото... пишат. Винаги съм се чудил защо просто всичкия материал не влезе в някаква книжка и да не се налага да се пише всяка година от 100 човека. Но тогава преподавателят ще се наложи да мисли явно...
Или пък лекциите на Спасов - тръгнал да обяснява как се конфигурира SPI модула или АЦП на HC11 - кой бит за какво служил на конфигурационните регистри - нито ме интересува, нито ще го запомня - за това си има документация. А практика с този митичен контролер - никаква, дори не сме го виждали на живо.
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Чет Мар 22, 2012 10:33 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това последното е много вярно. Който е отварял учебник на много от гурутата на електрониката от миналия век, ще е забелязал наистина шеговития и простоват тон с който са изпълнени. Нещата се обясняват така, че да ти станат ясни. Често даже и човек да има някаква дупка в сухата теория, все пак успява да разбере за какво иде реч, че мани друго, ама и самата суха теория му просветва.
В Бг такива преподаватели са много малко, да не казвам, че аз се сещам за не повече от 5 от цялото ми следване, половината от които вече не са между живите, бог да ги прости...
Повечето ти сипват формулите и оправяй се... а какво седи зад тия формули.... и той самия незнае.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 22, 2012 10:38 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Заек, проблемът, че понеже сега 'държавата' 'дава' 'пари' , тя определя ВСИЧКО в системата- учебните планове и т.н. Просто да спре да 'плаща' и да позволи на университетите САМИ да определят програмите си (т.нар. държавни изпитни изисквания трябва да придобият само една обща форма, ако изобщо останат). Пресен пример: Преди почти две години завърших бакалавърска степен в ТУ- Радиокомуникации. След като завърших дадох една шапка пари за няколко книжки ( една от които Analog circuit design на Robert Pease), поразбрах това-онова и при един разговор с асистента ни по аналогова схемотехника (страшно свесен иначе човек- Стойчо Манев, вече доктор  ) го попитах, "Абе защо не започнете да преподавате тези неща, те са толкова необходими" той ми отговори "Знаеш ли колко разправии са, за да променим нещо малко в учебната програма. Трябва да се мине през всички звена в университета, което е лесно, нопосле неизвестно колко време ще отлежи в МИНИСТЕРСТВОТО". Иначе аз му казах, че съм готов да подготвя материали за тези неща, даже да подготвя и лабораторни упражнения, но... ПРОЦЕДУРАТА била твърде дълга...
_________________ Хайде де!
|
| Чет Мар 22, 2012 10:54 am |
|
|