|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:21 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Абсурдизми :)
А? Това за мен ли беше адресирано? Много злоба за нищо... Има една народна поговорка "скромността краси човека". Няма смисъл да си разказваме рибарски истории да видим кой бил по-велик. Като пораснеш до тоя акъл, пак заповядай 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Мар 23, 2012 9:20 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Добре, като порасна ще те потърся. А докато не те потърся ще считам оценките, които се опитваш да ми даваш за това, което са, всеки може да види постовете ти и под тоя, и под предишния ти ник тука (ако и да не си си трил всички постове в цяла тема под тоя новия още  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Мар 23, 2012 9:27 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Моите постове аз си ги нося на гърба. Отново приказката ти за "предишен ник" ще я пропусна без коментар... И да не ме потърсиш е ок, няма да ти се разсърдя. Оценките, които давам винаги отбелязвам, че са мои, докато ти особено много държиш всички да забележат твоето мнение. Ако това е вследствие на някакъв комплекс, че си недооценен или нещо друго - съжалявам, не е мой проблем. Става мой проблем, когато почна да ти чета непоисканата автобиография, как си сглобил на тавана някакви велики компютри, илюстрирани приказки за бабички, дядовци, вуйчовци и цялата рода и всичко това обилно поръсено с намеци колко си велик и как навсякъде, където си огрял с присъствието си всичко е било ток, защото ти си го наредил така. Сериозно, мислиш ли че НЯКОЙ го интересуват подробности какво си правил през 1985 без да те е питал за това? Всички сме правили много неща, може би трябва да почнем да правим анимирани книжки та да мерим на кой му е по-голям? Пък дори и така да е, какво от това? Така като го видиш сумаризирано, не ти ли святка някаква лампичка някъде?
|
| Пет Мар 23, 2012 9:58 am |
|
 |
|
tgi
|
Има си хас да имаш коментар  . Но стига ти, plonk. Станахте трима.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Мар 23, 2012 10:22 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ок, стига засега. До другия път 
|
| Пет Мар 23, 2012 10:27 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
По темата: И аз съм работил в Германия, и аз съм си правил Фърчащ монтаж (правих магнитомер за геодезични изследвания). Но историята, която разказа Тги е показателна за стила на немските инженерни фирми при правене на бизнес, а не за индженерния им подход. Просто е бил в малка фирмичка, която се е занимавала (за мен почти по чудо) с големи неща...
Иначе последните 4 години работех за една 50% австрийска фирма и мога да разкажа много по-фрапантни истории, но те няма да бъдат достатъчно показателни, защото имаше твърде силен български елемент.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Мар 23, 2012 10:35 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
темите за "великия tgi" ме дразнеха доста време, но ... в момента само ме забавляват  така че свиквай (забавното е почти във всяка тема, ... обикновенно след 2-ра стр.!  )
|
| Пет Мар 23, 2012 10:39 am |
|
 |
|
tgi
|
Точно така е, големите фирми там работят инак - и мнооого по-бавно. Рядко изкарват нещо ново, ако някой малък изкара нещо от интерес просто го купуват ако се усетят навреме. Ако не се усетят току се появил още някой "голям" впоследствие. Но не е "по чудо" това, че малка фирма е правила такива работи, има ги немалко. То въобще в браншовете извън тези за масово потребление няма големи, а в тоя бранш пък хептен.
|
| Пет Мар 23, 2012 11:03 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Пропускаме по-важния въпрос в такава ситуация в каквато предполагам се намира автора на темата - Как работиш в такъв екип? Колко дълго време може да изкараш така като индианеца от "Полет над кукувиче гнездо"? Сигурно има някаква схема от причини заради които не можеш да напуснеш веднага. Винаги има такава схема. Но особено за малка фирма, така не се работи. Ако изделията, компетенцията на колегите(които обикновено са само 2-3-ма) или нещо друго те докарва до абсурдизъм, мой съвет: търси си друго място в рамките на един-два месеца и напускай.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Мар 23, 2012 11:15 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
По темата: Доста пъти пъти съм виждал подобни изпълнения, правени в западни държави. Два от случаи обаче бяха особено потртесаващи , защото ставаше дума за авиационна безопасност. Чак не ми се вярваше - високочестотно устройство, направено на платка, която е за някакво съвсем друго устройство - естествено, със съответните хвърчащи монтажи. Второто пък беше свръхскъпо, за сметка на това някои от платките му бяха от тези за пробен монтаж - с дупки през 2.54 мм. Става дума за реално работили устройства, не за изложбени.
|
| Пет Мар 23, 2012 11:22 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Историята, разказана от tgi е показателна как правят бизнес всички хора по белия свят. Когато демонстрираш нещо ново на някой, никой не очаква да бъде във вид както ще е в серийното производство. Всеки клиент, знаещ поне малко какво иска ще разбере за какво става въпрос и от хвърчащ монтаж. Други неща са много по-важни от това как точно е реализиран монтажа на демото. Плюс това винаги се продава това, което клиента е готов да купи. Ако той е готов да си даде парите за хвърчащи платки то ще ги даде точно за това и тоя, който ще му ги вземе ще му направи точно това, за което клиента е готов да плати  . Хората тук стартират фирми и събират венчър капитал за стотици милиони долари точно с прототипи на хвърчащ монтаж, защото всеки знае (даже и тези, дето дават парите), че вида на прототипа няма много голямо значение. После ще си наемат хора, които ще го направят в перфектен вид  .
|
| Пет Мар 23, 2012 3:42 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
Проблемът с първата платчица беше ,че не се събира в тази кутийка. Колкото и да притискаш и да мачкаш опира в стените. Е, кутийката е изолирана с тиксо де , но като натискаш се надира. Все пак от 21 само 1 бройка даде късо  .Дакажа ,че работим и без схеми - дава ти се само монтажа на платката отгоре и отдолу:). А темичката я пусха ,защото винги съм се чудел дали е нормално нещата да се ( да не се ) случват по този начин , но явно това не е единствения случай.А пък за организацията на работа , или по скоро за липсата на такава не ми се приказва...
|
| Пет Мар 23, 2012 6:39 pm |
|
 |
|
tgi
|
Това беше идеята. В БГ съм се нагледал на хора не смеещи да си подадат носа защото са малки - а имат какво да предложат, просто нямат нужното самочувствие. Основното е в немския цитат, "и те готвят с вода".
|
| Пет Мар 23, 2012 7:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами аз също не давам схеми на нашите монтажници на платки. И да им ги дам и без това ще ги гледат умно. Така че хем не им ги давам, хем не е необходимо. Достатъчни им са само монтажните чертежи и толкова. Проблема при теб е, че явно си както се казва тук "overqualified" за работата, която вършиш и вместо да я вършиш по инструкциите и да не се отклоняваш от тях, ти си позволяваш и да мислиш  . Не че е лошо, но говори зле за мениджмънта на фирмата. Никога не се назначават хора с по-голяма квалификация от нужната, защото както се вижда и от тая тема вместо да си гледат работата, те се занимават с други неща  .
|
| Пет Мар 23, 2012 9:09 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
Амиии , нищо не знам аз  . То за това 3 години взимах с 100 лева по-малко от това което се бяхме разбрали в началото, ама като гледаш някой път пари за калай нямаше как да си отвориш устата.Така се случи тогава взеха ме на тази работа и веднага ме пратиха у Германията  . Не съм учил електроника, самоук от тук от там и бях си правил 2-3 платки само , те и толкова вървяха  , даже с поялника много не се разбирахме пък изведнъж ти тряскат някакви SMD-та и гледаш умно . После като реших да напускам изведнъш станах много важен ,щото само аз останах от техниците дето бяхме.И щефът ни тук българин напусна и дойде една жена на негово място и ..... е ,такова чудо не съм виждал.Просто не знам как да го опиша 
|
| Пет Мар 23, 2012 9:25 pm |
|
|