|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:07 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Абсурдизми :)
А с прехваленото ми NCH положението се смарангясало. От "бутилиращите" им фирми е останала само Chemsearch, продуктите орязани, сайтът скапан и въпросния лак не го зърнах дори в хамериката. Пък ми е останал само един флакон...
|
| Пон Мар 26, 2012 10:24 pm |
|
 |
|
741
|
Феритите е нормално да провеждат повече или по-малко, така че на тях за изолация не разчитай. А след като пробива от пина към ферита, значи е много вероятно тая макара принципно да не е правена да осигурява 4 kV изолация. В дейташийта какво пише?
|
| Вто Мар 27, 2012 7:06 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Макара за 4kV в тоя размер няма как да има. Което не значи, че не става, просто не става на открит въздух.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 27, 2012 11:42 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз понеже 4КV(RMS) си ги имам като стандарт във 90% от разработките, да ви кажа... купувам си ги готови. Не че не мога да ги направя, ама предпочитам друг да носи отговорността.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 27, 2012 1:32 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е ти в медицинските неща сигурно имаш и повече отговорности за носене, а и енергиите ти са големи та не гониш и толкова малко място (представям си какви кондензаторни батерии слагаш само ...  ). Ама когато от крачето до ферита е 1-2 милиметра няма как на въздух да удържи 4-5 киловолта и съответно никой не продава такова чудо. Но с подходящи замацвания/заливания и т.н. става работата, моите високи работят с години без изключване.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 27, 2012 2:39 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
А по кой стандарт са тези 4кВ? Аз намирам само 3000В RMS, или 3,75кВ постоянно.Вчера гледах едно изгоряло трафче и се оказа , че колежката си е оставяла някакво разстояние от края на макарата, май има възможност и за още , защото стават 2,5 реда поне да са 3 с по-малко навивки, но не знам дали феритите ще влизат.
|
| Вто Мар 27, 2012 5:47 pm |
|
 |
|
sthx
|
Проблемите много често възникват след изключване. Чарковете се охлаждат и ако е влажно, влагата кондензира. Затова и за някои мои истройства препоръчвам да не се изключват.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Мар 27, 2012 8:03 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ако знаеш в какъв вид съм виждал предусилвателя на един детектор.... Поддържан охладен (с течен азот) с месеци, но невключен, в едно мазе. Предусилвателят не е пряко охлаждан от азота разбира се но е достатъчно близо до студените части за да изстине малко под стайната температура - и съответно да кондензира по него. Беше *черен* от мухъл  . (детекторът беше 50% - доста голям - и трябва да е струвал между $30 и $50k) И дори току работеше току не работеше - затова го и отворих да погледна какво става...
|
| Вто Мар 27, 2012 10:18 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
А, тги, пробвал ли си да сложиш и предусилвателя при по-ниска темперетура? При -50/-70 например?
_________________ Хайде де!
|
| Сря Мар 28, 2012 9:27 am |
|
 |
|
tgi
|
Ами аз не правя детектори засега, а предусилвателите се вграждат повече или по-малко.
Това, което се прави, е първият FET да е охладен до към -100-ина C, май и единия гигаом за обратната връзка. Целият предусилвател не би било практично, той пече бая (няколко вата), храни се и от +/-24 волта за динамика на изхода. А и не е нужно, няма какво да се изстиска оттам.
|
| Сря Мар 28, 2012 9:38 am |
|
|