|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:55 am
| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
 Помиярите в София
|
| Пет Мар 30, 2012 12:06 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Новини от страната
Ами докогато се взимат пари за обезпаразитено или кастрирано куче  Това си е простата истина, луди пари се правят от изписвани средства за фиктивни процедури и операции  общо взето не съм виждал на друго място в западна европа, че и по източната, да скитат бездомни кучета - като хванат такова то има 2 седмици живот в приют - или някой го харесва и го взима или му бодат иглата и го копат  няма такива ама ше го кастрираме и ще го пуснсем. Ако е домашно по чипа в него те намират и ти трескат една хубава глоба ако си го изоставил, ако не си го изоставил само плащаш за престоя му в кучкарника. Ама то и отношението към кучетата в БГ е като и към демокрацията , и капитализма и всичко  : 1.Трябва да има закони - ама друг да ги спазва не аз:!: 2.Трябват социялни придобивки, ама друг да плаща данъци не аз:!: 3.Трябва да се чистят лайната на домашните любимци по улиците, ама не и аз  то мойто куче златни теменужки сере 4.Трябва да се чистят околоблоковите пространства ама не от мен  ..... 500. Зимата трябва да се слагат зимни гуми, ам амоят голф копа асфалта зимни гуми му не требват  501. Не трябвя да се кара след употреба на алкохол, ма на теб не ти пречат три ракии на гладно  ........ 1000. .......................................... нататък ако искаш да промениш нещо за себе си за съжаление изхода е само един - терминал две на летище София. иначе незнам
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Мар 30, 2012 6:54 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Така ще е докато има вариант да се отпускат средства за простотии дето не можеш им хвана края. За да се угоди на смотаните природозащитници(те всъщност съвсем не са такива) един помияр излиза на общината по-скъп от десет пенсионера. На първо време се купува екипировка за хуманно улавяне. Следва транспорт, гориво, храна за ХХ дена, лекарства(евентуално), препарати за обезпаразитяване, маркировка, упойка, консумативи за хирургическа процедура, заплати на обслужващ и медицински персонал. И в крайна сметка пак пускат помияра зад блока. Едва ли има някой, дето може да даде точна цена ако теглим чертата.
А има къде-къде по-изгодни оферти: - един патрон струва само 0,40 лв. - лопата(права) - 3,70 лв.
|
| Пет Мар 30, 2012 9:56 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Леко, че тука някой сме заклети кучкари  Като се замисля имам много повече доверие и уважение към 3те помиарчета пред блока, от колкото на 90% от съкооператорите си. Иначе изтреблението не помага. Живия пример е Букурещ. Там кмета ги изтреби физически. Даже тук го даваха за пример как можело и по нехуманния начин. Едни го наричаха варварин, други го превъзнасяха. В момента Букурещ е по-зле от София, кучетата пак са навсякъде. Същото е в Истанбул. И там са ги изтребили физически. Даже някакъв умник вчера по телевизията ги даваше за пример, как ония се били оправили с проблема. Грънци, последно бях там преди година, кучетата са навсякъде. Абсолютно елементарно е - колко и да ги изтребваш, тъпанарите пак ги изхвърлят. Всъщност живота на едно улично куче е няколко години статистически. Ако не се захранваше непрекъснато с нови домашни, тия на улицата щяха да са изчезнали. Всъщност тия на улицата дали ще ги кастрирате или ще ги изтрепете няма никаква съществена разлика за крайния резултат. И всичко това, защото проблема всъщност не са кучетата, а двукраките говеда. И се замислете - статистически има един случай като тоя годишно. И обикновенно не са улични, а домашни кучета. Всъщност това, което се е случило наистина е странно и не се вписва в типичното помиарско поведение. Ама то в психически болно общество, нормално и песовете да психясат. А като цяло, кое ни е наред, та песовете да са? Като цяло при цялата жестокост на въпросния случай, всъщност е просто капка в морето на всекидневната гадост.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 30, 2012 10:48 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Не съм казал, че мразя кучетата. Дразни ме заобикалянето на проблема. Не е въпроса дали е един случай или са 1000 на ден. Не може някакви пенсионерки да защитават помиярите и да пречат да се приложи закона. Искаш куче, ок! Има си начин. Пространството между блоковете е за всички и най-вече за децата. Ако има предпоставка застрашаваща здравето или живота на хората - трябва да се премахне.
За поведението на кучетата бъркаш. Кучето реагира според както е научено. Не бързай да казваш "ама никой не ги е учил". Ако имаш къща с двор до тротоар, където минават хора, е идеалното място за озлобяване на куче към непознати. Даваш му да яде солено месо и слагаш една купа с вода от външната страна на мрежата, където вървят хората. Като му се допие вода не може да стигне до купата и го вижда, но и никой от минаващите не му дава водата. След половин час се появяваш ти и демонстративно му донасяш купата с водата. След няколко процедури ти си Господ а всеки непознат е враг. Такава е и ситуацията за въпросните помияри. Две пенсионерки ги хранят а останалите си минават из територията им гратис. Без да искат тия бабички са озлобили псетата срещу останалите хора. Кучетата ги възприемат като лидери на глутницата а останалите хора като натрапници. При над 90% от нападения над хора от бездомни кучета ситуацията е аналогична. Някой ги храни или им хвърлят от балконите, и особено зимата, а всички останали хора просто си минават наоколо.
Мерки трябва да се вземат най-вече относно хората. В Италия е забранено храненето дори на гълъбите по площадите.
|
| Съб Мар 31, 2012 12:08 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Знаеш ли кога се разбира, че си в държава от 3-тия свят ? Когато на всеки ъгъл срещаш бездомно куче ... Преди 1989г. всяка пролет се събираха ловните дружинки и разстрелваха оцелелите през зимата бездомни помияри, което е супер просто и ефективно решение. Не си спомням тогава да имаше глутници бездомни кучета, способни на всичко. Та твоят помияр пред блока може да се умилква, но ако попадне в глутница първо той ще ти тракне дзъбките, да не ти се случва.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Мар 31, 2012 1:48 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Така е, само на глутница са опасни а събирането е въпрос само на натрупване.
Предпочитам да не знам как ще ги прочистват ама някак все ще трябва да е та не бих си врял носа в работата на тия, дето го правят.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Мар 31, 2012 8:19 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами проблема е сериозен, кастрирането не върши работа, интересно защо в някои други страни няма, не е за ото хората не ги оставят на улицата, и там ги оставят според мен. Нищо не пречи кучето да се хване, затвори за 1 месец ако не се намери осиновител се бастисва и толкоз, ако има осиновител си плаща кастрирането и си го взема. Избиването може да помогне, но трябва да е методично, от веднъж няма да стане. Другото което е важно, всички животни които се продават да са маркирани, то и сега се маркират но не знам длаи е задължително, утре ако намерят кучето което е маркиран о на твое име 5000 лв глоба и другия път ще помислиш дали да си вземеш или ако си вземеш дали да го изхвърлиш. Също така задължително кастриране на всички кучета, има си развъдници който иска да си купува, или да си прави развъдник.
|
| Съб Мар 31, 2012 5:13 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
И с циганите така трябва да постъпваме. Като видим циганче на улицата да проси, кастрираме го и ако до 1 месец никой не го потърси го бастисваме. Всички циганчета с чипове и 5000 лв глоба за родителите и другият път да мислят дали да си правят ново или не. Също и задължително кастриране на всички цигани. Има си Индия и на който му трябват индийци да си ги внасят от там.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Мар 31, 2012 5:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
ммм за циганите това си е направо пропусната полза, тия 30-40 дни вместо да стоят, ядът и пърдят могат да работят, все ще с енамери какво да се копае, а и в крайна сметка в края на периода ще е нужна и дупка, хитлер ако е имал газ бол да ги гори ние тука сме в криза, кремацията струва пари а заравянето е безплатно.
|
| Съб Мар 31, 2012 5:27 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Соломоново решение: циганите копаят дупки за кучетата и после на сапун за да не скършим хатъра на някои бели братя
А кучета тук има и по центъра, някои от тях ги знам от години, имат си нашийници и са атракция за туристите. Само злобните "изчезват".
|
| Нед Апр 01, 2012 4:45 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми във всички по-бедни страни от Европа е така. И във всичките се предлага решение - изтребление. И някъде даже го прилагат (вече споменах Турция и Румъния). И във всичките кучетата са си там и това е. Интересното, е че в по-богатите страни ги няма по улиците, а ако някой само спомене изтребление, ще му свърши политическата кариера на секундата. Та аз продължавам да твърдя, че докато тая държава е населена с Ганьовци, кучетата ще присъстват в ежедневието ни.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Апр 01, 2012 5:41 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Хммм, а по тодорживково време къде бяха бездомните кучета (или тогава не е имало ганьовци) 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Апр 01, 2012 5:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
То тогава и безработни цигани нямаше, не само бездомни кучета  .
|
| Нед Апр 01, 2012 6:05 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Абе спрете се с глупостите бе... На кого пречат кучетата ? 99.9% от тях правят каквото и 30% от мангалите - просят храна и ровят в боклуците. Не крадат ток и жица, не получават помощи.... Колко ухапани от куче (улично) има и колко пребити от мангали ? 99.9% от уличните кучета са абсолютно безобидни. Тук имаше една кучка, наречена Карамелка. Обичаше да слуша рок и метъл, нито един концерт на открито не е пропускала докато беше жива  Когато умря, разлепиха некролози. Това си е просто поредната истерия, за да отклонят вниманието от истинските ни проблеми
|
| Пон Апр 02, 2012 1:45 am |
|
|