|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:02 am
| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Новини от страната
Може. Но нападнати и нахапани има. Някой - като въпросния човек. И мен са ме нападали - 5 броя мисля бяха. Не ми се случи да съм нахапан, но това е защото аз не го позволих. Мястото е изхода на подлеза на централна гара при 11 перон, вдясно, часа - около 17:30 - след работа, есента. През мястото има огромен трафик от хора, влаковете са много на често. Какво направих аз, та да си изпрося това? Спрях да си запаля цигара, т.е. ровех си в раницата с лаптопа да ги намеря, докато обмислях дали да си взема едни кецове от подлеза. Не знам с какво толкова подразних любвеобилните помияри. И какво, ако на мое място бе някое дете или възрастен човек, пък дори и някой нормален? Много добре знаете, каква е реакцията на масовия човек в този слуай - да се обърне в опит да побягне. Знаете и какво ще последва от страна на глутница кучета. И знаете ли какво си мисля? Всичките тия помияри са за разстрел. До тях редом на стената трябва да застанат хората, оставили ги на улицата. С тях трябва се наредят всичките природозащитници, любящи баби, чичовци и друга паплач, която ги храни и позволява да се живеят без контрол от човек и каишка. Това не е котка. Ако ти се отърка в кракът има вероятност да си тръгне с него. Проблемът по същество не е кучето - проблема е човека. Но не може да се премахне човека - не било хуманно (глупости...). Тогава следва кучето... Съжалявам, но ако на някой от кучкарите тук се случи детето им да бъде наядено от кучета на улицата вярвам, че собственоръчно ще започне да им извива вратовете. Въпрос на гледна точка, знаете... 
|
| Пон Апр 02, 2012 2:36 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Нормалните хора си учат децата да бягат от кучетата, за това кучетата им нападат децата. Кучкарите си учат децата да тичат към кучетата и да си играят с тях, за това и кучетата бягат от децата на кучкарите.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Апр 02, 2012 2:45 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Де да знам... то софийските помияри може и да не са като нормалните тука на село...  Честно, улично куче да се държи агресивно не съм видял нито веднъж!
|
| Пон Апр 02, 2012 2:46 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Е има и агресивни бездомни но те обикновено нападат хора в които усещат страх. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=172258http://btvnews.bg/137080-Strahat_ni_pom ... avame.htmlКучетата много добре усещат кой могат да нападнат и кой не, рядко рискуват с неподходяща жертва. Ако се провери в случайте на ухапани то само възрастни хора и деца. Гледам 11 кучета така че имам наблюдения върху тях. По друг начин стои въпроса с нарочно озлобени домашни кучета, щото и с такива има сериозни случаи.
|
| Пон Апр 02, 2012 6:06 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Иначе казано: Виновен е човека, защото го е страх...
_________________ Хайде де!
|
| Пон Апр 02, 2012 9:06 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Мене не ме беше страх като ме захапа за крака. Добре че бях с дебели дрехи, че само ужулено имах. И гадината в гръб ме нападна - видях го чак кога ме захапа пущината. А от балконите бабичките дето го хранеха си гледаха умно. Че даже и колибка до входа на блока имаше. Ама не беше вързано. Е какво очакваш от такова куче - то даже и да не е озлобено се изживяваше в ролята на пазач. Това във Варна в квартал Чайка. Човека за сега е доминиращ вид на планетата. С жестокост и кръвопролития между видовете сме стигнали до това ниво на развитие - който иска да се връща във времената когато не сме били доминиращи да си взема помиярчетата под мишница и да отиде където си иска да си ги хрантути. Освен всичко останало кучето е вид създаден от човека - не е естествен вид възникнал чрез еволюция. Както сме ги създали, така и ще ги отсъздадем. Майната им на "четири лапи" - тях като ги нападне глутница да ги видя ква песен ше запеят.
|
| Пон Апр 02, 2012 9:41 am |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Разбира се, че 4-ри лапи или там колкото са имат интерес да има бездомни кучета. Тях инциденти като този не ги касаят. Важното е да не се изтребват помиярите и те да взимат пари за кастриране и др. дейности, които никой не следи и няма как да следи точно. При нас в Пловдив преди година не знам точно коя организация беше, дали 4-ри лапи или друга, но взеха едни около 150 000лв за кастриране на котките, защото били голям проблем. Познайте как се ловят котки и колко котки са кастрирани... На края имаше съобщение, че си били свършили работата успешно И тук имаше кучета, но ги изтребиха и вече на практика няма, много рядко можеш да срещнеш някъде. Това е решението.
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Пон Апр 02, 2012 9:53 am |
|
 |
|
Cekins
|
Ама като спре отстрела и след 2-3 години пак стават проблем. Тука докато пуцаха никой не смееше да си пусне домашното куче свободно да щъка по каквато и да била причина. Аз имам един приятел дето кучето му беше научено само да се разхожда - познай нощем пускаха ли го - а беше много кротка въпреки огромния си размер 
|
| Пон Апр 02, 2012 9:57 am |
|
 |
|
head_up
|
Е, браво, това от книгите ли го научихте за страха? Добре, не съм излъчвал страх - видях кучетата когато вече бяха на метър и половина, разпенени и звереещи от кракът ми. Тогава ме стреснаха добре. И всъщност усещат, кога трябва да се откажат - нося нож. Преди да го докопам - беше до цигарите ми в раницата - те настъпваха. Когато го докопах разбраха, че нещо ми дава достатъчно увереност - тогава аз настъпвах към тях. Интересно е колко бързо си променят идеята, когато човека има нещо по-добро от зъбите им. Така, че страх няма. А обичам животните - рядко ми се случва да подмина дружелюбно куче, водено от стопанин. Преди два дни срещнах в района ми жена с куче, което мога да яздя (а аз не съм никак малък човек) - жената, която го водеше обясни, че е немски дог. То само като се спряхме да ги загледаме с приятелката и онова опъна каишката да ни налази и олигави (ма това сериозно се лигави много, почти като мастиф). Ииии флюбих се. С него имаше друго кученце, малко черно, което явно страдаше от липса на внимание - такъв тъжен поглед няма  , защото немския дог се нагаждаше да го галят, като просто подритваше нежно дружката си по-надалече  Идилия... Нагушках ги с удоволствие  Обаче те са под контрол на човек. Не са на улицата. Знаят си кой им е господаря, не се борят за територия. Поне не агресивно. Не ме разбирайте погрешно - както казах самото куче не е проблем. Но не можем да отстреляме човека - за това ми се струва логично да отстрелваме кучетата. Предпочитам те да умират, отколкото човек да се лишава от месата си.
|
| Пон Апр 02, 2012 9:59 am |
|
 |
|
Cekins
|
Ам именно де - аз също обичам животните - обаче да си знаят мястото. И понеже не можем да острелваме хората може би не е лоша идея поне да се наказват солено а подопечните им помияри да им се отнемат подобаващо.
|
| Пон Апр 02, 2012 10:03 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Брей големи стрелци тука бе... Много сте отракани да стреляте по нещо дето не може да ви отвърне. Ловджийски синдром. Аз така му викам на това. И какво ще пуцаме всекидневно, ежемесечно, ежегодно. От тук до края на света??? Що за велика глупост? Естествено, че докато ги отстрелвате, няма да ги има и в момента в който спрете ще се появят. Това не ви ли говори достатъчно, за да проумеете, че така не става? Или ще действаме като с кърлежите. Пролетно време, една седмица кръв и черва по улиците и после до следващата пролет всичко е спокойно. Да го каже Зейфод това разбирам, ама толкова последователи на крайния примитивизъм не съм очаквал да има тук. Относно страха и инстинкта да нападат "страхливите". Това наистина е глупост. Нормално е хората да ги е страх и не са те виновни. Агресивните животни трябва да бъдат евтаназирани моментално. Друг мит е, че кастрацията убивала агресивността. Не е вярно, в масовия случай е така, но има достатъчно примери и за обратното. По мои наблюдения при женските кастрацията върши работата, но при мъжките е под въпрос. То е като при мъжете - тия с малките пишки и сексуална немощ, често са много по-злобни и опасни от другите. А съвсем отделен въпрос е, че зверски нахапвания, като това последното се случват основно с домашни кучета. Или такива дето се отглеждат по строежите за пазачи. Аз лично преди този случай си спомням само за един с улични, едно момиче около НСА го бяха нахапали много лошо, но това беше преди много години. И тогава се оказа, че водача е Дого-Аржентино, което явно не е улично отрасло животно, а чиста бойна порода. 90% от тежките случаи са с домашни зверове. Ако бъркам, цитирайте ми случаи.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 02, 2012 10:48 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Ловец отива в полицията и се оплаква, че в гората срещнал бракониери, които го нападнали и го пребили. Полицая го пита: - Нямаше ли как да се защитите? - Как да се защитя?? В едната си ръка държах нож а в другата пушка! ------------- Сега сериозно... "Кучетата усещат страха" е клише, но е вярно. Всъщност надушват адреналина в кръвта. адреналин + обръщане на гръб = нападение(ако кучето е агресивно)
Помиярите нападат винаги в гръб. Ако са няколко задължително те заграждат и отново напада това, което е в гръб. Никога не се застава с гръб към агресивно куче. Дори да лае и да налита трябва да си с лице към него. Ако отстъпваш - то ще настъпва. Ако побегнеш - ще те подгони.
Има един бабешки метод за прогонване на зли помияри, но действа. Когато лае срещу теб се навеждаш и посягаш към земята все едно искаш да вземеш нещо. Бабите казват, че кучето си мисли, че взимаш камък и затова бяга. Всъщност кучето си мисли, че заемаш позиция за нападение.
Кучето не се плаши от нож или пистолет, освен ако не е научено. Плаши се от настъпателно поведение и ще отстъпи, освен ако не е научено да не отстъпва. Помияра бяга от дружинката, тръгнала да го отстреля, не защото вижда пушка, а защото усеща адреналин + агресивно поведение.
Усмивката на човек(ако се виждат зъбите) също се възприема от кучето като агресия.
Наистина е доказано, че масовото изтребление не помага, но агресивните задължително трябва да изчезнат. А в приютите всъщност се кастрират само женските.
Последна промяна CarBeta на Пон Апр 02, 2012 11:39 am, променена общо 1 път
|
| Пон Апр 02, 2012 11:33 am |
|
 |
|
head_up
|
Не думай. Не се познаваме, не го твърди така уверено. На ловджиите винаги съм им казвал, че чакам денят да видя заека с пушка в ръка. Тогава ще се радвам много, ама много. И не си мисли, че не ям месо - о, ям, но знам защо е отгледано и убито. Ловуването на някакви горски животинки (пък и рибарлъка) си е чиста проба синдором "малка пишка, голяма пушка", съгласен? Обаче май си доста пристрастен и от любов към кучето ти не виждаш кога то може да е проблем. Нищо де, да не дава Господ да разбираш.
|
| Пон Апр 02, 2012 11:39 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Обичам кучета, обичам всякакви животни. Не мога да ги убивам, но мога да ги ям. Не разбирам ловците. Въобще най-нормален човек съм.
Просто не намирам смисъл в изтреблението, когато то не решава проблема. Ако аз съм натоварен с решаването на проблема ще го направя така:
1. Кучетата поетапно се прибират и се затварят. Не всички наведнъж, защото няма възможност. Първо се прибират агресивните, които директно се умъртвяват. Ама не на улицата, няма нужда децата да го гледат това! Останалите ги прибирам за 1 месец, ако никой не ги поиска - инжекцията и заспиват. Ако някой ги поиска - маркиране, кастрация и да го взима. И така докато се изчисти. След като се изчисти, живота преди умъртвяване в приюта може да се увеличи, до колкото позволява капацитета му.
2. Много по-важно - всички домашни кучета трябва да се кастрират и маркират. И се освобождават от данък или е минимален. Който не иска да си го кастрира му вади документ за развъждане, плаща данък (ама голям). И в момента в, който го развъди, реципрочни мерки за котилото. Който не си маркира кучето - яка глоба. Такива като въдене по строежи и дворове, колкото да лаят и да плашат крадците - яки глоби.
Точка първа може да се реши и с вариант улично изтребление. Ама първо е жестоко и второ безмислено, защото всъщност разковничето е във втората точка.
Апропо, всичко това е свързано с много пари. Някой хора обвиняват екоорганизациите, че точели пари. Аз имам досег до 2. Няма нищо такова, карат го на доброволни начала. Парите които усвояват не им стигат само за храна. Който иска да ми вярва, който иска да вярва на Ганьовски интриги.
И понеже все се дава пример с зоополицията в щатите, подозирам че годишния и бюджет в един голям град е по-голям от целия бюджет на София. При все, че там кучета по улиците няма, т.е. работата им всъщност е доста по-малко.
Примитивните способи за решение на проблема не работят, както казах всички по-бедни страни наоколо го имат тоя проблем и голяма част от тях са минали през етапа избиване. Ефекта е кратък. Охотата обаче, с която се приема този вариант, показва, че обществото ни е на доста примитивен етап от развитието си.
Аз каквото имам да казвам го казах. Далеч съм от мисълта, че ще ви убедя в нещо. Просто ако нарочите помиярчето пред моя блок за отстрел, гледайте да не съм наблизо. Едното (най-кроткото и страхливото) го отровиха и понеже присъствах на агонията, имам нещо сбъркано в главата си.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 02, 2012 12:23 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
За да разведря обстановката предлагам следното: На уличните кучета да им се вадят зъбите, не да се кастрират, защото по моя скромен опит досега куче ме е гонило да ме хапе, не да ме "такова" това мисля и по рано съм го казвал... а иначе кофти е , не е хуманно, всеки харесва малките пухкави кученца...и т.н., НО ако не се унищожават в градовете методично, не "всяка пролет" както Цецо правилно отбеляза, ефект няма да има 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Апр 02, 2012 1:01 pm |
|
|