|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:02 am
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Новини от страната
Цецо - глобите у нас не вършат работа - сам виждаш колко помагат при шофьорите - мислиш ли че ще помогнат и при тия дето въдят и пускат помияри на улицата? Да де ама, както казах, тука докато имаше "ловни дружинки" по улиците кучета не се пускаха току така - който си го обича си го държи вкъщи - и съответно на дружинките не им се налагаше да хабят много муниции. Преди Узунката да стане депутат, дружинката излизаше два пъти в годината заради две-три кучета... най-много. Самия факт че имаше такава практика възспираше явлението... Сега вече ги няма ловците и кучетата се върнаха. Ти иначе не си противник на тоягата, ама това не е ли един вид тояга?
|
| Пон Апр 02, 2012 2:10 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Цецо и аз обичам животни, но тия кучета в столицата на България са неприемливи. Изтреблението е единственото решение, съчетано със строги закони. Това не са комари да се налага всяка година да се пръска. 10000 кучета няма как да се появят след една, дори 5 години. Твоите аргументи, че това не е решение не важат, измисли други 
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Пон Апр 02, 2012 5:05 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 02, 2012 5:23 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Да явно не е лошо, че нямат думата... Не ме разбирай погрешно, тук става въпрос за кучетата. Други животни не създават такива проблеми. И не убивам животни за удоволствие. Редакция: много започнаха да се променят постовете и отговорът ми е във въздуха, но карай 
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Пон Апр 02, 2012 5:25 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Цялата работа с тия бездомни кучета е постановка. Всички, включително и заклетите кучкари са съгласни, че това е проблем и трябва да се реши. Всичко идва от така наречените "природозащитници", за които Екоравновесие е трън в очите защото е общинско предприятие. Общината предоставя терени на всяка неправителствена организация за строеж на приюти, но те искат и 6 млн. лева от общината за да построят приют за 500 помияра. Номера е да се намърдат в лапачката, не че им дреме за псетата. Има данни, засега недоказани, че точно природозащитниците размножават и пускат помияри по кварталите. Ако изчезнат кучетата ще секнат и кинтите.
|
| Пон Апр 02, 2012 5:48 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това са клюки от типа една жена каза. Може и да има някоя такава куха организация, която иска да точи пари, но масовия случай не е такъв. Във София оперират 2 големи организации и двете се издържат с немски пари. Лично съм им носил улични животни за кастрация и знам при какви условия работят (мизерия).
Проблема е чисто общинарски - източването става в Екоравновесие, което няма нищо общо с природозащитниците. Там се краде наистина и то сериозно. И по лошото е, че нищо не се върши, като се оправдават с природозащитни организации, които им пречели да работят. А в конкретния случай с изпохапания човек, 5ти ден не могат да хванат 10 кучета. Смятайте за каква кадърност говорим.
Конкретния случай с 6те млн. няма нищо общо с природозащитниците. Това е цената която външна фирма е поискала от общината за да построи приюта. А това е станало по задание от самата община. Като самата община се оправдава, че е изготвила толкова скъп проект защото по някой от земедлските закони, на кучето трябвало да му се осигури комфорт (което е лъжа). Що намесвате природозащитници тука - незнам. Това си е чисто общински опит за облажване.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 02, 2012 6:41 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
|
| Пон Апр 02, 2012 10:23 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Вярно е че се хвърлят основно на деца и стари хора, но не само, бях писал мисля как лятото едно ми съсипа чипика, ако бях с някой по корав щеше да осатне без някой зъб, но бях с едни летни та добре се разпори. Тъпото псе първо лаеше бебока, после реши да ме гризне, но пък гризването се съчета с ритник в муцината, та скъса обувката но явно разбра че няма да стане и се ската. Това са едни помияри на входа на Южен парк, мотаят с еоколо стрелбището на входа, интересното е че когато тия от стрелбището ги няма кучетата са доста кротки, или по скоро страхливи, но когато тези от стрелбището са там кучетата стават доста смели. Няколко пъти съм ги предупреждавал или да си ги вържат, или да не ги хранят, да ама не ... Кучето принципно е умно, ако усети че ще яде пердах бързо се скатава, а удар в муцуната действа безотказно общо взето без значение от размера, изпробвано е и на служебни кучета които иначе си влачат 80 кг човек, въпроса е да го моцунясаш преди да те е гризнало, иначе като нищо може да ти сдупче някоя артерия, по краката големи артерии дал бог.
Въпроса обаче е трябвали да се налага да бъдат бити и прогонвани, трябва ли всеки път като извеждам децата да се оглеждам дали няма наблизо някое от тия помиярчета. Имам две кучета, едното е шарпей, супер добродушно и толкова тъпо че ако почнеш да го дереш ще почне да скимти след ден два. По някаква причина другите кучета не го обичат,но тия уличните постоянно искат да го хапят, няма начин да оставя децата да го водят защото покрай него ще нахяпят и тях. Другото куче доколкото може да се нарече куче е мини йоркшир, то е ясно че и котките го млатят, обаче тия улични помияри и на него скачат, а него си го разхожда бебока, тъкмо му е по размер. Та заради тия помияри какво, децата да не могат да се радват и да разхождат кучетата ли? С чиста съвест бих ги отстрелял до едно, преди няколко години съвсем на малко бях след като ми сдавиха едното коте което скочи през прозореца.
Варината да се прибират и ако няма осиновител да се трепят ми се струва удачен, мисля в US е точно така, и там бездомни животни няма.
|
| Пон Апр 02, 2012 10:36 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Аз предлагам да не ни занимаваш повече с някакъв си селски педераст, на който викате "Узунката" или както щете му викайте. Голям мъж бе!!! Ходи нощем да стреля по кучетата вместо да си пие ракията, голям човек! Че и аверчета събрал, аферим  Като си му такъв фен, намери начин да си задоволиш хомо-потребностите някак си, не ни занимавай с твоите глупости, моля
|
| Вто Апр 03, 2012 12:17 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
 |  |  |  | Цецо написа: Обичам кучета, обичам всякакви животни. Не мога да ги убивам, но мога да ги ям. Не разбирам ловците. Въобще най-нормален човек съм.
Просто не намирам смисъл в изтреблението, когато то не решава проблема. Ако аз съм натоварен с решаването на проблема ще го направя така:
1. Кучетата поетапно се прибират и се затварят. Не всички наведнъж, защото няма възможност. Първо се прибират агресивните, които директно се умъртвяват. Ама не на улицата, няма нужда децата да го гледат това! Останалите ги прибирам за 1 месец, ако никой не ги поиска - инжекцията и заспиват. Ако някой ги поиска - маркиране, кастрация и да го взима. И така докато се изчисти. След като се изчисти, живота преди умъртвяване в приюта може да се увеличи, до колкото позволява капацитета му. |  |  |  |  |
Казваш че си против изтреблението, но предлагаш пак изтребление, но контролирано такова.... да не гледали децата. Що пък да не гледат? Нека да ги разстрелват в дворовете на детските градини бе, за да знаят отрано децата в що за свят живеят Обричаш всички селски кучета на смърт с това. Ясно ли ти е това? То не е само столицата Е, с това съм 150% солидарен 
|
| Вто Апр 03, 2012 12:33 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Помиарите в София
Добре друго предложение, който толкова много милее за бездомните кучета да прибира по 20-30 парчета и да се грижи за тях, в София били около 10000, т.е. нужни са само 300-400 човека, все си мисля че има толкова кучофили .... ама дали ще ги преберете .... мммм неееее, абсолютно не. Какво обичам, какво не, няма значение, има проблем, трябва да се реши. Оставяйки ги на улицата кастрирани или не по хуманно ли е, половината умират от глад, или нахапани от други кучета ... значи да умрат от глад или в бой с друго куче е хуманно, да се приспят не е хуманно??? И един друг въпрос ... абе какво значи хуманно да попитам аз .... хуманно ще убиваме прасета, хуманно ще убиваме кокошки, хуманно да убиваме кучета ... или да ги кастрираме хуманно .... абе тук някой не иска ли да го кастрираме съвсем хуманно ... кой реши че да кастрираш е хуманно, и как може да има хуманно отнешение към нещо което не е хуманоид ? Аз нещата ги разбирам така, или плюскаш месо, пиещ мляко, носиш кожа или не, и като е не, занчи е не, това ядеш месо ама не удобряваш нехуманно отношение .... ми то от тая гледна точка аз мога съвсем хуманно да развъждам индийчета, да им усигуря хуманни условия на живот, и след това съвсем хуманно да ги бастисам, разфасовам и да ги пусна на пазара, в този случай ще ги хапвате ли без угризения ? Хуманноста е изкривяване причинено от презадоволяване и липса на проблеми, така ми се струва на мен. Природата не е хуманна, природата е жестока, не мога да направя разлика между лъва и човека, той убива за храна и не само, и човека убива за храна и не само. Интересно как само за 100 години хората се промениха до неузнаваемост, аз месо няма да спра да ям, а ако случайно стигнем до там че забранят да се отглеждат животни за месо ще почна да ям хуманисти и защитници на животните, и хич не ми дреме дали ще ям човек или прасе. Хубаво е всички които са супер хуманни, миролюбиви и против убиването на животни да се замислят колко лицемерна е тяхната позиция, всички те всекидневно се възползват не само от животните ами от всички ресурси които иначе защитават. Я кажете вие малки зайчета виждали ли сте, а малки пиленца, или агънца, или козлета .... а ядете ли заешко, а пилешко, а агнепко, телешко .. свинско ... мляко пиете, яйца ядете ... нали не мислите че това е част от естествената еволюция на заека, пилето, овцата, кравата ..... ако случайно някой си представя че малкото пухкаво зайче на 5-тия месец придобива форма на сочно бутче в найлонова опаковка, или че пилето само се оскубва и пакетира ще трбявада го разочаровам. Преди да се пакетира се коли, после се скуби / щави, изкормва, разчленява и най-накрая пакетира, повярвайте това не е част от житайският път на нито едно от тия създания, и със сигурност не си го причиняват сами. п.с. сещам се за един разказ, имаше навремето едно издание за научна фантастика, та там едни еноти сами се одираха, сготвяха и сервираха, да обаче след като бяха хипнотизирани 
|
| Вто Апр 03, 2012 2:03 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Ми хуманно се има впредвид да не го боли животното.
|
| Вто Апр 03, 2012 2:31 am |
|
 |
|
zaphod
|
който обича кучета трябва да е пръв фен да се забрани отглеждането им. отглеждането на кучета неизбежно води до избиване на кучета, и никакви източвания на фондове и прочие финансови простотии тук нямат място. защо глутници кучета има само в софия? цекинс ако си мислиш че в разград има кучета от как узунката не е кмет, малко преувеличаваш, в разград има десет кучета накръст в целия град, в софия са по десет на блок. тъпите кучефили просто не вдяват че колкото повече защитават кучетата, толкова по-голяма ще е касапницата когато инертното обществено мнение се обърне, а то май вече е близо до тая точка. за пръв път кучетата нападнали човек се убиват, до сега нищо не им правеха.
|
| Вто Апр 03, 2012 8:19 am |
|
 |
|
zaphod
|
цецо, тия болни фантазии сме ги чували много пъти, но преди да приказваш за ганьовци и европейски решения, надигни се и се разходи из страната, не из европа, из българия. ще се изненадаш, само в софия все още има кучета (и перфоратори в автобусите). а за хуманния запад - преди десет години излъчиха РАЗСТРЕЛ на куче от полицай по РТЛ в най-гледаното време. това го видях с очите си. кучето беше нападнало някого си, но без да причини щети, прогонили са го. все пак го убиха, и беше много неприятно защото когато полицая с пистолета дойде, кучето не беше агресивно и само го гледаше кротичко без да знае какво го чака. ако не искаш да гледаш подобни неща НА ЖИВО, защото не е приятно уверявам те, по-добре лобирай забрана за отглеждане.
|
| Вто Апр 03, 2012 8:25 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Сигурно това, което ще напиша ще ядоса защитниците на животните, но мисля, че е неоспоримо. За да се развива безконтролно даден вид има няколко условия: 1. Да има достатъчно храна 2. Да няма врагове в средата, която обитава. 3. Да не е част от хранителната верига на по-висшите видове. За съжаление за кучетата в момента и трите ограничаващи условия не са налице и резултата е очевиден. Видя се през годините, че така наречените "хуманни методи" не дават желания резултат. Значи е време да се потърси решение в нарушаване на едно или повече от горните условия. И като гледам работата май опира до второто. Проблема е повече от ясен и мисля, че го формулирах по-горе. Но пак ще го повторя и дано има достатъчно умни хора да го разберат и да спрат да говорят и вършат глупости: Града е местообитание на хората! В него няма място за глутници бездомни кучета - било то кастрирани, скопени, стерилизирани и т.н. Приказката, че те не са агресивни важи за отделни индивиди. Когато те станат много се организират в глутници и там важат други правила! Решението е болезнено, но единствено ефективно: Рязко и едновременно за цялата страна намаляване на популацията до 10-15% от сегашната бройка и строги мерки за удържането и в тези граници!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Апр 03, 2012 9:23 am |
|
|