| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Вируални машини???
Дори и с яки магнити и други екстри пак няма гаранция - може да се скапе достатъчно за да не може електрониката на харда да го чете, ама като извадят плочите и ги сложат на "стенд" там какво ше извадят не се знае.
|
| Чет Апр 05, 2012 7:06 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Ако искаш да съсипеш диска буквално - да, яко променливо поле. Не мисля, че ти трябва да ловиш митове  По принцип след достатъчно на брой презаписи от домените вътре не може да се изкара нищо "отлежало" и мисля, че 7 презаписа бяха достатъчно. Ако ти е мерак - драскаш една простичка програмка да прави файлове на воля с произволно съдържание и за няколко нощи "дращене-формат" нищо смислено няма да остане по него, ако ще отряд китайци да го изследва.
|
| Пет Апр 06, 2012 1:11 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Той кога диска работи е лесно и начини има много да си скриеш данните. Въпроса беше, когато вече е сдал багажа  .
|
| Пет Апр 06, 2012 3:23 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Ама настояваш ли да им го връщаш цял Не съм уверен, че ще можеш да го съсипеш индиректно без да нарушиш гаранционни лепенки и т.н. Прежали го.
|
| Пет Апр 06, 2012 1:13 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Добре бе, какво имаш толкова на тоя диск. Ако е супер ценно и конфенденциално - взимай еди чук и го почвай, докато стане на сол. Ако не ти дреме за сигурността - връщай им го така. Къде е проблема?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 06, 2012 1:35 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бе хора - диска се уплаши и се оправи, не разбрахте ли  . Т.е. въпроса за изтриване на данните остана просто принципен  . Иначе на диска има както моя лична и банкова информация, така и личната и финансова информация на доста хора, на които всяка година правя данъците. Т.е. не че е кой знае какво, ама ако попадне в кофти ръце и може да се създадат доста неприятности на доста хора. Иначе Цецо аз почти бях прежалил 200-та долара за диска и бях решил да не го връщам, но просто ми стана интересно има ли лесен начин да се изтрие, когато не работи. Иначе сега си бачка и вече съм се погрижил ако стане пак такава изцепка да не ми пука дали ще го връщам или не  .
|
| Пет Апр 06, 2012 3:34 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе такива работи не се връщат. Това е все едно да си трупаш прилежно фискалните документи и накрая да ги оставиш пакетирани върху кофата за хартия 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 06, 2012 5:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Аз на тоя диск не бих разчитал никак даже, случва се някои райд контролери да изхвърлят диск без той да е повреден, но обикновенно случи ли се и даде ли ти че е fail по добре го отпиши. Ако на диска има важна информация има едно сигурно решение, физическо унищожение, дори има машини за целта, шрайбери но за дискове, пускаш диска и излиза на макли парченца, иначе повреден диск няма как със сигурност да го затриеш без да го докараш в състояние в което гаранцията му отпада. А иначе за виртуалната машина, на моите сървъри позлвам XEN, но това с еинсталир апреди OS още и ти позволява да имаш виртуални машини работещи независимо една от друга. На теб май ти трбява виртуализация в самата OS както е паралела на MAC OS-а.
п.с. между друго паралела прави много добра виртуализация, вече година го позлвам и не съм имал никакъв проблем.
|
| Съб Апр 07, 2012 8:28 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Toни аз съм склонен да мисля, че видео картата направи някакъв номер, защото е доста дълга и като я инсталирах предишната седмица и опираше доста в кабелите на дисковете. Та може просто да е имало проблем с кабелите. Сега преместих дисковете на друго място и да се надяваме, че няма да има грижи  .
|
| Съб Апр 07, 2012 4:30 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Можеш ли да им видиш SMART статуса?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Апр 08, 2012 1:34 am |
|
 |
|
ToHu
|
Да се е разместил SATA кабел е възможно, това е еидн от най-малоумните кабели измислян за PC, може би най-тъпия след HDMI, особенно проблемни са тия дето нямат заключване. Това е вариант, но защо тогава не го е намирало като диск? Ако не друго то сервизният софтуер трябва да го открие.
|
| Нед Апр 08, 2012 6:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Идея си нямам  . И на мен тия SATA кабели ми се сториха много смахнати, въпреки, че имат заключалки. А видеокартата опираше точно в тях. Иначе вече няколко часа търся софтуер, дето да може да покаже SMART статуса на дискове в RAID масив и още не съм успял да намеря такъв. Казват, че е по-добре да се откачат от RAID-a и тогава да се чекват ама аз нещо не съм навит да го правя така, че ако нещо стане и после пак ще ги ребилдва цяла нощ.
|
| Нед Апр 08, 2012 7:15 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
нали имаш Ubuntu? Пускаш disk utility...
ако е windows машина е достатъчно само да буутнеш убунтуто от CD, няма нужда да инсталираш нищо...
|
| Нед Апр 08, 2012 7:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това какъв райд е не разбрах, няой на дъното може би, повечето читаив контролери си билдват райда в движение, т.е. можеш да си работиш а то си билдва райда. Щом си с два диска може би си в 1-ца, то за тоя случай и от контролер няма смисъл де, при менповечето са 5 и 6.
|
| Нед Апр 08, 2012 8:54 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Да, RAID1 е и наистина го билдва в движение, ама тогава компа се забавя и затова предпочитам да го оставя през ноща да го прави.
|
| Нед Апр 08, 2012 10:17 pm |
|
|