Най-целесъобразен PIC за ...
Предлагам тук да коментираме (направиме списък) кои PIC-ове е най-добре да се ползва за дадена цел.
-----
Кой PIC от 16-та серия (заради програматора ми трябва да е в DIP18) е най-удачен, сигурен и лесен (т.е няма бъгове около) USART модула.
Аз имам PIC16F628A и проблема е , че не мога да разбера от коя ERRATA да се ръководя, от тази с последна дата или от тази , в която точно се споменава само този модел
След като отработих моментите със серийната комуникация (RS232 по-точно) и си осигурих нужните Inputs е време най-сетне да си направя проекта

. Обаче искам да не си създавам излишни проблеми като си избера проблемен пик спрямо USART. Тъй като аз ще ползвам USART, няколко I/Os за преместващи регистри + няколко I/O-та за сигнализация - светодиодчета и звук може би.
т.е като цяло нищо специално , освен една периферия USART.
проблема е, че в някои от горните ERRATA се описва проблем с USART-a , вярно има WORKAROUND и поне аз засега (въпреки малкото ми опит

) не съм попадл на него (най-вече , защото не ми се е налагало в малките ми тестове на RS232 да забранявам ТХ-а / изпращането

).
--
ЧЕстно да ви кажа мисля си , че май се престаравам с избора, защото има workaround, та се чудя ?!.
затова и пиша и ви питам
А иначе си мисля ще е хубаво една такава тема с мнения кой PIC е най-добре да се ползва за дадена цел на базата на това , че има възможности Х + че около дадените периферии,които се ползват за дадената цел няма или има малки и незначителни проблеми и/или бъгове