|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:21 pm
Да убием досадните реклами
| Автор |
Съобщение |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
 Да убием досадните реклами
Не вярвам да няма човек, който да не се дразни от постоянния рекламен бълвоч по ТВ. Та мисля си отдавна за устройство, което да засича, кога тръгва реклама и да сменя канала. На първо четене за разпознаването ми идва на идея да се следи наличието или отсъствието на логото на канала. По време на рекламите го скриват и това може да се ползва за филтър. На второ четене обаче с тия нови телевизори ЛСД и Плазми нямам идея как може да стане на практика. Ако имате идеи, споделете, не се срамувайте. Телевизиите станаха ужасно досадни и плачат за продуктовопозициониран филтър.
|
| Пет Апр 20, 2012 2:12 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Да убием досадните реклами
ЛСД мисля че няма много общо с телевизорите По принцип FTA (free to air) телевизията се издържа предимно от реклами. Иначе просто няма да я има. Съществуват канали, които се издържат по друг начин - с абонамент и те нямат реклами. Но пък си плащаш за да гледаш без реклами. Въпрос на личен избор. Устройство за блокиране на реклами и превключване на канала не е толкова трудно, но има други проблеми. На кой канал ще превключи например? И каква е гаранцията, че и там няма да има реклами в тоя момент? Пък и то като превключва постоянно така от канал на канал, дали няма да е още по-неприятно за гледане?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Апр 20, 2012 2:27 pm |
|
 |
|
radolin
|
Изпреварили са те  . Поне преди в разни Линукс DVR софтуери си спомням, че имаше възможност да си запишеш някакъв филм, а после при гледането да се премахнат рекламите. Следяха се неща като усилване на звука, по-голяма честота на смяна на цялата картина и подобни. Не знам до колко ще е успешно да се прави в реално време обаче.
|
| Пет Апр 20, 2012 2:51 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Оф, да го е*а, върна ме в детството - това го имаше в комикс на Доналд Дък, що смях е било докато ги чета тия книжлета... компютрите убиха удоволствието от чакането на следващия комикс по 2 седмици или месец... Ако децата четат все още де, то 20 години от тогава, това друга тема  Та там идеше реч за Хари Хлопдъск и невероятното му устройство за поглъщане на реклами, играеше го "ускорител на време".... ииии просълзи ме, не знаех, че след десетилетия ще си спомням това  Та ти натам си тръгнал де, относно телевизията в реално време и премахването на реклами - към "хлопдъска"... Ако все пак реално искаш да направиш нещо - всеки рекламен блок започва и завършва с определено кратко видео. То е специфично за всеки канал и не се сменя често, поне не повече от 2-3 пъти на година. Записваш си отрязъците за съответните канали и при превключване на определен канал караш комфютъра (щото телевизора ще се озори) да следи за наличието на тия отрязаци. И сега ако поне малко си се занимавал с писане на софт за видео ще разбереш, че си го туряш два ката с тая идея. Я си гледай рекламите или си плати да не ги глеадш и не се занимавай с глупости...
|
| Пет Апр 20, 2012 3:04 pm |
|
 |
|
Reader
Ранг: Новодошъл
|
Не само в комиксите — в „Контакт“ (книгата, не филма) Карл Сейгън описва такова устройство, наречено „реклъц“. 
|
| Пет Апр 20, 2012 3:41 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Е затуй бай ви Бонго открай време си гледа през компютър: като има работа или му се допикае го слага на пауза и така се премества назад във времето щото напред няма начин. После прескача нежеланите моменти.
Иначе има машини с чалъми за рекламите ама обикновено никоя ТВ не тръби "Аз излъчвам реклами".
|
| Пет Апр 20, 2012 11:01 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Не може ли да се ползва фактът, че по време на рекламите телевизията не поставя логото си на екрана?
|
| Съб Апр 21, 2012 9:06 am |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
Имам спомени, че преди 15-тина години в списане радио телевизия електроника беше представено подобно устройство, което следеше за логото на телевизията, схемата май беше взаимствана от някакъкво чуждестранно списание. Някой ако има архивите може да погледне.
|
| Съб Апр 21, 2012 9:14 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Тук(под рекламите) има архив на Радио Телевизия Електроника от 1973 до 2002
|
| Съб Апр 21, 2012 10:28 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Аз не гледам по принцип телевизия, но съм забелязал, че по време на реклами уважаемия зрител се облъчва с много по-високо ниво на звука. И все пак според мен най-доброто решение е: след включване на теуевизоря, той автоматично да се изключва 
_________________ Хайде де!
|
| Съб Апр 21, 2012 1:00 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Прав си, ама само по принцип. Всъщност, (почти) всички телевизии в БГ получават пари и от абонамент, и от реклами. Откъде е абонаментът ли? - от кабелните оператори. Много е интересен въпросът защо кабелните оператори трябва да плащат. При друга гледна точка, биха могли телевизиите да им плащат, защото им разпространяват сигнала , с това- и рекламите.
|
| Съб Апр 21, 2012 6:32 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е в БГ кое е ноермално та и това да е  . Пълно е с кабеларкави канали с нулева гледаемост/гледаност, ама нали няколко "наши хора" (спяща агентура) са на заплата там. Инак за борба с рекламите то е измислено отдавна, казва се "дистанционно"  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Апр 21, 2012 9:43 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Dimitar го е измислил, но се се включва в темата.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Апр 21, 2012 10:06 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не съм го измислил аз, а други хора - казва се "Turn off the TV - turn on your life"  . Иначе въпреки, че не гледам телевизия, аз също го имам тоя проблем - докато гледам филмовите канали, които естествено не смятам за телевизия. Там обаче просто правя като Бонго (баси не вярвах, че някога ще го напиша това изречение  ). Само дето не ползвам разни измислени компове, ами си имам DVR за тая цел, който предварително съм програмирал за поне месец напред да ми записва филмите, от които се интерисувам и после си ги гледам на спокойствие и просто превъртам рекламите  .
|
| Съб Апр 21, 2012 11:03 pm |
|
 |
|
3aek
|
|
| Съб Апр 21, 2012 11:39 pm |
|