Отговори на тема  [ 194 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Газовият пазар на САЩ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Газовият пазар на САЩ
Не са само Лукойл - Ромпетрол също са на пазара - особенно в нашия край. Обаче няма никакво значение на каква цена го купуват - определяща е цената на Лукойл. А и Ромпетрол си правят сверка с Лукойл :) преди да продават на български купувачи. Въбще куче влачи рейс, диря няма хей. Гърците и те внасят ама сигурно доста по-малко.

Пет Апр 20, 2012 7:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Нищо не внасят в момента, ни гърци, ни румънци. Внасяха по едно време, ама сега всички взимат от Лукоил. Внос на готови бензини и нафта няма.

Съб Апр 21, 2012 8:16 am
Профил ICQ

Абе че внос има има, въпроса е къде е произведен, не малка част от вноса идва от лукойл ..... Иначе декларират и внос, когато беше прпблема с Лукойл твърдяха че 30% било внос, от тях сигурно 60-70% са си пак лукойлски но остатъка трябва да е внос.
Въпросът е че в САЩ дори да с екачва като цяло, има някаква динамика, поне оставаш с впечетлението че следва някаква логика, в в БГ не си правят труда, само нагоре па петрола ако ще и без пари да стане.

п.с. тук в инди за седмица падна не малко, на BP е (edit 2.75) 3.75 ... ще ми се да е 2....

Пон Апр 23, 2012 3:40 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Въпросът е че в САЩ дори да с екачва като цяло, има някаква динамика, поне оставаш с впечетлението че следва някаква логика, в в БГ не си правят труда, само нагоре па петрола ако ще и без пари да стане.

Днес гледам ми изпратили някакво писмо, че нашето село било сключило договор с нов доставчик на електроенергия и от следващия месец цената на тока ни пада с 30% за следващите 12 месеца :D . Какво става на тоя енергиен пазар идея си нямам, но знам че за сега е нещо хубаво :? :) .

Чет Апр 26, 2012 12:14 am
Профил

E .. при нас не е много далавера, в интерес на истината е доста по-скъпо от вегас, тока де, а там са на газови централи, по-някаква причина не позлват ток от хувър, и пак е по-евтино ... да му се неначуди човек. Иначе BP продулжават да свалят, 3.689 .. това за притежатели на BP карти де, иначе е 3.789

Чет Апр 26, 2012 4:21 am
Профил
Аватар

В интерес на истината и тука паднаха цените на колонката... незнам защо. Според мен потреблението си .... майката и се принуждават да свалят цени.

За ток и газ ще има да почакаме обаче.

Чет Апр 26, 2012 9:26 am
Профил ICQ

Цецо, под тука визираш БГ ли, че аз като пиша тук веднъж е в задокеания, веднъж в БГ .. а често е и други места :)

Чет Апр 26, 2012 4:38 pm
Профил
Аватар

Аз си имам едно тук. Засега. При теб е там :)

Паднаха в БГ цените, близо с 10ст. на литър. И в София стана лудница. :evil: Понякога ми се ще да са по-високи....

Пет Апр 27, 2012 8:18 am
Профил ICQ

Цецо написа:
Аз си имам едно тук. Засега. При теб е там :)

Паднаха в БГ цените, близо с 10ст. на литър. И в София стана лудница. :evil: Понякога ми се ще да са по-високи....

Ееее само от 10 ст/л ли стана лудница ..... почва да не ми се прибира, тук поне в това отношение е много добре, може да е село, ама от към придвиждане индианаполис е прекрасен, няма задръствания, пътища много широки ... не че Вегас е много по зле, ама има моменти в които 215-ката е за мазохисти.

Пет Апр 27, 2012 4:20 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Понякога ми се ще да са по-високи....

2008 г. ми се обажда един приятел от ЛА и скача от радост - вика не можеш да повярваш, карам си колата (CL63 AMG) с цели 65 мили/час и около мен няма никой. Обикновено, вика карам с 10 мили/час по това време и магистралата е пълна с коли. Ако може вика бензина да стои на 5$ галона ще съм супер радостен :D . Та не си само ти, дето иска скъп бензин де :) .

Пет Апр 27, 2012 5:48 pm
Профил

Ами да .... по принцип не е лошо, ама ... аз съм за да направят данъка 10 пъти по-голям, и квото друго да измислят, това с горивото не е добрия начин, ако въртиш 1000 на месец иди дойди, ама иначе ..... по добре задръстване, и без това карам в бус лентата :)
Между другото тук /в инди/ средната ми скорост е по-висока от тая в София хем тук спазвам ограниченията а в София не съвсем.

Пет Апр 27, 2012 6:56 pm
Профил
Аватар

Аз имам редкия късмет да карам на магистралата всеки ден срещу трафика и обикновенно се движа с 80-90 мили/час. Учудващо вече 3 години ще станат по тоя маршрут още не съм видял полицай по тая магистрала :D . Нали знаеш лафа, дето ти казват как ще познаеш, че си в Чикаго - ако при ограничение от 55 ти караш с 70 и всички те минават с 80, значи си в Чикаго :D .

Пет Апр 27, 2012 10:00 pm
Профил

Тука е пълно, и дебнат, не само за превишения ами за какви ли не глупости, за стопове по паркингите, за десни завои на червеко където не е разрешено и какви ли не други глупости. Тук повечето полицейски коли са цивилни, не може да ги разпознаеш докато не ти пуснат буркана, е имат разни опознавателни знаци като шапката на полицая вътре, ама това се вижда доста късно, еиднствнео може да си сигурен ако е японска или европейска кола че няма полицай вътре, поне досега не съм ги виждал. Въпреки това при ограничение 55 до към 65-70 не спират, поне мен не са, но над 70 май малко хора карат, аз си държа 65 че нали не съм и с US книжка ... рано е да почна да финансирам и тукашната система :D

Пет Апр 27, 2012 10:43 pm
Профил
Аватар

http://www.bloomberg.com/news/2012-06-1 ... clout.html
Руснаците се обръщат за помощ към Ексон Мобайл за разработването на находищата на шистов газ и нефт в Сибир. Путин ще трябва доста да е развързал кисията, за да омилостиви народа да го поддържа на власт щом му трябва цена на петрола от $117 на барел, за да върже бюджета. И както целия свят в момента се тресе от гръцката, испанската и въобще кризата на прасенцата в скоро време май няма да види петрола на $117 за барел. Демек трябва да отиде да се моли на Меркел да продължава да налива пари в бездънните каци, че иначе лошо им се пише на руснаците :) .

Само нашите фенове начело с Боко се правят на отворени и не искат да се разработват находищата на шистов газ в БГ :) .

Чет Юни 14, 2012 10:14 pm
Профил
Аватар

Какви находища бе Димитре, нямаме доказани! Освен това нали се разбрахме, тук не САЩ. Ако ги разработят, Шеврон ще ни продават нашия газ на конкурентна пазарна цена - 1% по ниска от руския. А навън ще го изнася евтино. Такива са ни традициите :) Ей кво се случва с Козлодуй - даваме евтиния ток на прекупвачите, те го изнасят за печалба, а ние плащаме по цени за зелен.

Чет Юни 14, 2012 10:26 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 194 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща