|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:01 am
Айдеее, работата в Европа май почна доста да се вмирисва...
| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: Айдеее, работата в Европа май почна доста да се вмирисва
Н'бабане, преди няколко години имаше нещо като референдум в провициите Берлин и Бранденбург за административно обединяване на двете провинции с цел по-малко админ. разходи. И в двете провинции отговора на хората беше "НЕ!!!". И то не за друго, а заради идентичността на хората с провинцията им. Представяш ли си един германец или францизин да се откаже от националната си идентичност в името на "светлото бъдеще"???
_________________ Хайде де!
|
| Вто Апр 24, 2012 10:37 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Между другото / дай да отворя пак кутията на Пандора/ според Библията хората ще запазят нациоанлната си идентичност и в царството на Исус Христос, когато той се върне.
Само пълен лунатик може да мисли, че току-така ще накара хората да забравят кои са, откъде идват и за какво са умирали бащите им.
_________________ Хайде де!
|
| Вто Апр 24, 2012 10:44 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами нали точно и аз това казвам - трудна работа. Щатите като са ги правили, тогава са били населени предимно от хора от келтските и нормандските народи - ирландци, шотландци, англичани... Може и да са различни, но поне могат да говорят приблизително един език. По-лесно става така. А в Европа са нации на от по няколкстотин до няколко хиляди години и всяка с нейната си идентичност. За да стане националността "европеец", бая компромиси ще са нужни и просто не виждам в краткосрочен план как обикновения човек ще се примири с тях.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Апр 24, 2012 10:55 am |
|
 |
|
sthx
|
Хе, не се изхвърляй така ! Какво ще кажеш за помаците, а сега и за "антички"-те македонци за които бугарин е мръсна дума и бугарите са татари. А и в края на краищата всички са призлезли от африканските Адам и Ева. И друго , сигурно и Димитър ще потвърди, че има нашенски "американци", които не искат да си спомнят от къде са дошли, сменили са си имената, църквата, станали по-американци от американците и плюят всичко, което не е американско.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Апр 24, 2012 11:01 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Мразят... силно казано. За немците и французите де. Аз понеже често пребивавам в Елзас, което си е напрактика спорната територия между двете държави, трябва да ви кажа, че тя е населена с французи с немски имена, които говорят нещо дето ни е немски, ни е френски. И въобще не се мразят с никой, това са общо взето най-читавите немци и най-читавите французи, които съм срещал. Причината вероятно, е че това е най-богатия регион в областта и там хората са много над тия работи  И от двете страни на Реин има паметници от войната както на загинали французи, така и на загинали немци и си ги подържат и почитат. Естествено ако идеш в Марсилия, там е пълно с всякакви утрепки мразещи всеки и всичко, включително и майките си. Ама то Льо Пен трябва да от някъде гласове да вземе де. Въобще това с мразенето е абсолютна дебилщина насаждана от политиците, че да имат работа (електорат). Същата дивотия в БГ я играят Доган и Сидеров. Ама то от такива гнусни твари тръгват проблемите де. Щото празноглави скинари винаги ще се намерят да ги последват и като драснеш клечката... Та мисълта ми беше, че "враждата" между немци и французи мисля, че е надскочила тоя етап на мразенето. Всъщност те никога не са се мразели особенно. Хитлер се е отнасял относително почтително към окупираните френски територии. Гледали сте Ало-ало, тоя филм, колкото е глуповато смешен, толкова съдържа бая истина за действителността към оня момент. И в момента французите са сърдити на американците, че са им смачкали лозята като се дебаркирали в Нормандия. И средния французин мрази много повече англичани и американци отколкото немците.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 24, 2012 1:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е аз не съм казвал кой кого повече мрази, а че не се обичат, нормалное французите най-вече да таят неприязън към англичаните, отцепници ако питате някои, малко ли войни са водили. За америка не е точно така, сигурно не е много известен факт, но навремето там е имало и не малко немци, имало е и доста симпатии, за малко официалният език да е немски а не английски. Друга е според мен причината, те са били в ничия земя, е не съвсем ничия ама индианците кой ги брои. Та те са изграждали ново общество, всичко е било трудно, сами са създавали правила, закони, морал, култура, смесица м-у всички .. и не съвсем. Може да е на 200 години нацията, но това не е малко, европа е била далеч, нито германия, нито италия нито франция са можели да помогнат на поданниците си, а и те не са дошли от добро тука та както се казва неволята учи. Вярно е че нямат история, в смисъл нищо кой знае колк оинтересно, но пък именно това им е помогнало да се оформят като нация.
Както и да е, не може да се случи нещо подобно никога повече, поне докато морала, ценностите и стойността на човешкия живот не се изравнят с тези през 16,17,18 век ...
А европа е насилствена работа, вече не малко англичани, французи и немци не искат да са част от ЕС, или може и да искат, но не искат други да са, не искат да хранят бедните, и аз д абях и аз нямаше да искам. Друг е върпоса че тези страни извличат и ползи, без единни граници Нокия, Филипс, Сименс, Фолсваген и един куп други никога нямаше да изнесът производства в бившите соц страни, ли поне не в такива мащаби, съответно печалбите им щяха да са по малко, но пък щеше да има повече работа за местното население във франция, германия, финландия ...
|
| Вто Апр 24, 2012 2:18 pm |
|
 |
|
Цецо
|
А за нагласите на местните не ми говори. Навсякъде има дебили, особенно сред по - дъртите и най-младите. Още се разнасят легенди как като въвели еврото и всичко в Германия и Франция скочило. Което отговорно твърдя, че е абсолютна глупост. Аз живях три месеца точно в това време там. Отидох с франкове и марки и се върнах с евра. В момента в който го въведоха, задължиха всички търговци да отпечатат на етикета цените в двете валути до цент! И бабишкерите най-чинно сравняваха с елки дали не ги лъжат. Полудявах на касата на магазина като някой бабишкер почнеше да се обяснява щото не разбира какво пише на етикета и си мисли, че го ментят щото не може да сметне.
И до ден днешен - това са вече незнам колко години, на касовите бележки в Франция излиза цена в евро и цена в френски франкове! И цените си скачат заради инфлацията, ама те си мислят, че ако им върнат франковете и марките и ще им паднат цените. Абе глупави хора и там си има в огромни количества.
То напрактика за да се застъпваш за ЕС, трябва да имаш изгода от него де. Ако пътуваш или правиш бизнес или учиш или нещо друго от сорта, логично е да ти върши работа тоя съюз. Ако си пенсионер за чии ти е тоя съюз? Нещо повече, съюза ще им е виновен сигурно и за атеросклерозата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 24, 2012 2:24 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Има го и обратното - живеят тук, ходят на работа тук, печелят долари, но в същото време са в изцяло българска среда. Работят в български фирми, говорят само на български, ходят по българските заведения и ресторанти, слушат и гледат само български радио и телевизия. Века на комуникациите направи не само света едно глобално село, но направи и така, че да живееш на другия край на света и в същото време да си си все едно у вас. Едно време като е имало само писма или пък минутата до БГ като е била 7$ и ела да видиш колко бързо са се интегрирали  . Така че сега ги има всякакви варианти, но това е само на първо поколение имигранти. Тръгнат ли децата на тукашно училище и мелачката много бързо си свършва работата. Всяка сутрин почва с "pledge of allegiance":  и вече на 2-о и 3-то поколение имигранти никой не помни от къде е дошъл дядо му. Т.е. системата работи перфектно. А тези за които ти говориш просто действат на принципа "Видиш ли, че изнасилването е неизбежно, просто се отпусни и се наслади на удоволствието"  . Аз лично не виждам нищо лошо в това - в днешния глобален свят понятия като "национализъм" и "патриотизъм" са ми малко странни, без значение какви кутии на Пандора отваря dan  .
|
| Вто Апр 24, 2012 4:05 pm |
|
 |
|
zaphod
|
напълно ти вярвам, подобни легенди са ми по дефолт неверни, защото хората са предразположени да виждат нещата именно така. все едно да гледаш жълто-сини райета и да вярваш че НАИСТИНА се движат. 
|
| Вто Апр 24, 2012 5:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да тук месомелачката работи, няма как, но в европа не виждам как ще стане.
|
| Вто Апр 24, 2012 5:37 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
ЕУ няма да се разпадне ,може да не просъществува в тая му форма сега ,ама няма да се разпадне.В това дет Митака го е дал става дума за шенгенската зона. Няма начин франсета и немско да не реват- те дават кинти на други страни да пазят границата ама тия не пазят.проблема е че баш нелегалните отиват в немско и франция –наи много може да се дои там.Излиза че F и D са платили 1 път за охрана ама и трябва да дават кинти и на говедата дето идват отнякъде си..... които и да е в тая позиция – няма да се кефи и ще иска да вземе мерки. То нашите политици и те се борят за Шенеген не заради благото на хората ,а за да взимат кинти по тая линия ,които не е баш ясно как точно ще бъдат похарчени. Иначе относно интеграцията- това било ,онова било....дрън та ,брън –всеки взема мерки кат стане напечено. Вднешния весник на USA Today ,страничка 3A, съдъ ще разглежда мерките приети от щат Аризона- например полицията може да арестува и окаушва всеки дет е нелгален-иска му док –нямаш док за легално пребиваване - директоман те водят зад решетките. И после шут навън от щатите...... Демокрация,интеграция , човешки права и т.н ....само на думи...... Както в Европата така и в Америката – кат се напални с боклуци се гледа да ги разкараш.
П.С Едан реплика към Цецо- аз пък живях 10г в немско- так че си беше живо ебане с тва евро –лично аз съм свидетел на поне 10 неща дет махнаха DM и туриха ЕУР без да променят цифрата.Но в началото имаше наблюдение на основните неща,ама после кат видяха че народа не протестира ....отпуснаха колана , така че преебавка от смяната на еврото със 100% имаше за обикновения народ.
|
| Вто Апр 24, 2012 9:15 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе интеграция е едно, легализация на нелегално пребиваващи е друго. Това какво говорят и какво ще стане са отделни неща, Аризона може да правят едно, Флорида, Тексас и Калифорния обаче няма да се дадът, там е пълно с латинота и мииканци, част легално, част не ... но легалните са гласоподаватели и не ми се вярва някой да тръгне да си дава много зор да гони ближните им, политиката е една и съща навсякъде. относно границите, абе най-много нелегални влизат през Франция, Италия, Испания, Гърция ... няма какво да мрънкат, нелегалния трафик през нашата граница винаги е бил малък, не щото нашата се охранява в момента много строго, а защото турците добре си вършат работата. Примерно в БГ влизат съвсем нелегалнби филипинки през Гърция, там някак им оправят някакви временни документи и тръгват по европата за домашни прислужници. Германците имат проблем с имигранти най-вече от Турция, но те не са нелегални, те сами им даваха визи, сега няма какво да недовослтват. А французите .... ако мен питате те са същите цигани като тия от които се оплакват, малко по-бели ... за какви имигранти говорим там, за тия от БГ и Румъния .. глупости, на толкова милиона народ .. проблема им е с чернилките но не искат да си го признаят, отрепки от цяла Африка се стичат във Франция, тъй че няма какво да негодуват, ако спрат идиотските социални придобивки емигрантите сами ще си тръгнат, а редовия гражданин ще е много доволен че ще му смъкнат безумните данъци, а работодателите че няма да с еоказват женени за служителите си без право на развод.
|
| Сря Апр 25, 2012 2:56 am |
|
 |
|
Цецо
|
не те знам в коя Германия си живял, ама това за което говоря си беше по закон (да има и двете цени в еур и ДМ). И продължи поне 2 години в Германия, а във Франция още е така на доста места. Та ако някъде си го видял е било в чисто нарушение на закона. А все пак говорим за Германия. Та мноооого се съмнявам, освен ако не си купувал нещо по някакви сергии и т.н. в някоя гедерейска провинция. В официалните магазини всички стоки бяха с две цени и просто е изключено да те преметнат. Освен всичко друго това са шваби и цепят стотинката на две! Просто смяната към еврото съвпадна с периода на икономически бум в Европа. И цените растяха заради инфлацията. Но такъв филм един хляб да струва 2ДМ и от утре да стане 2 евро - НЯМА! Не съм видял и колите и бензина, абе въобще не съм видял ни една стока да порасне двойно. Дай някакъв пример че ми стана интересно, щото само ги слушам тия легенди. Тони, французите се пълнят с измет по една проста причина - с всичките си бивши колонии и протекторати имат договорености за свободно придвижване и бързо получаване на гражданство. От тази гледна точка, един източноевропеец има по-малко права във Франция от един мароканец. Като по някаква неясна за мен причина не смеят да ги бият. Напрактика Саркози е първия, който си позволява да пуска полицията да ги бие. Страх ги е от разпалване на конфликт ли какво... незнам... Но в Марсилия вечер е по-страшно от Факултета. В крайните квартали на Париж също. Тепърва ще ядат дебелия там...
|
| Сря Апр 25, 2012 8:25 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
По него време не живеех вече в Германия ама не е да не съм ходил. Не съм виждал две цени (в афро и марки), и повечето неща си бяха прехвърлени 1:1, колкото в марки толкова сега ама в афро. Писък не е да нямаше и кво от това. Неслучайно на афрото му викаха вместо "Euro" - "Teuro" (ойро - тойро - се произнасят, teuer значи скъпо).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Апр 25, 2012 9:10 am |
|
 |
|
Цецо
|
Глупости са това. Ти познаваш немците като хора. Как го виждаш търговеца там да вдигне цената със 100% от утре и да му вземат акъла след това? Да не би един хляб да се скочил с 100%? Или кило месо? Или едно БМВ е станало 2 пъти по-скъпо? Или бензина да е поскъпнал 2 пъти за едно денонощие. Искате да ми кажете, че средния немец е обеднял наполовина за един ден? Що за тъпотия? Грамотни хора сте, стига с тия бабешки клюки. Двете цени на етикета си ги имаше в продължение на минимум 1 година в Германия! Как пък не съм снимал да ви покажа, че като заприказвате така... Освен всичко друго прехода в Германия беше лесен щото е 2:1. Аре френските бяха по доста по извратен курс, да кажеш, че някой дребен тарикат може да се е извъртял нещо. Ама в Германия ако вдигнеш цената на масова стока с 100% за денонощие, още на другия ден ще те налазят и данъчните и браншовите организации и синдикатите  Ебати глупостите. А че пискат - пискат. Просто към момента на смяната си имаше инфлация и цените така или иначе си вървяха нагоре. Ама на изкукалите бабишкери, еврото им се видя проблема. Най-смешното ще е сега да им върнат марката. И понеже цените ще си вървят пак нагоре, представям си как ще почнат да квичат - а не дайте си ни пак еврото.
Последна промяна Цецо на Сря Апр 25, 2012 12:35 pm, променена общо 3 пъти
|
| Сря Апр 25, 2012 12:27 pm |
|
|