Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Blizoo 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Blizoo
Че не си глупав е ясно. Аз никъде не съм казвал, че трябва да сме като коне с капаци. Важни са фактите преди всичко. В първия ми пост в тая тема посъветвах автора да си прочете внимателно двата договора. Мисълта ми беше, че ако спре да плаща по единия договор само защото според него той се е трансформирал във втория е възможно да бере ядове. Защото ти може да си мислиш едно а съвсем друго да пише в документа. Ако са сгафили кабелджиите естествено, че трябва да се оспори договора. Но ако е подписан втори договор, който няма нищо общо с първия, вече нещата са съвсем различни. Със сигурност в тоя случай има гаф и въпроса е дали са се омотали доставчиците или нашия човек нещо не е разбрал правилно ситуацията. Но това няма как да го коментираме в момента защото липсват подробности.

Пон Апр 23, 2012 7:55 pm
Профил

CarBeta написа:
Важни са фактите преди всичко.

В правото преди всичко е важно "съзнателното отношение". Фактите са важни само ако доказват съзнателно отношение. В противен случай нямат никаква стойност. Примерно ти сключваш договор с лицето X. Ти си изрядна страна, а той не е. В нормална ситуация фактът, че имаш договор ще те улесни много в съда или поне така се предполага. Но ако лицето Х се окаже невменяемо няма как да докажеш "съзнателно" поведение на един луд. В тоя случай договорът няма никаква правна стойност. Естествено, пак може да си търсиш правата, може да съдиш настойника, който е оставил без наблюдение лудия... Но в тоя случай може да искаш обезщетение за щетите, а не неустойки по договор (щото такъв няма). Малко по-различно е, примерно ако предлагаш безплатен рутер срещу едногодишен договор - в нормалния случай би си търсил парите за едната година и другите неустойки, но не и безплатните неща. В случая с лудия клиент нямаш договор и не може да съдиш настойника за пропуснати ползи, но може да го съдиш за рутера, за разходите по свързване защото това са ти щетите.

Вто Апр 24, 2012 9:23 am
Профил

имам странни наблюдения на всички видове компании за комуникация, за съд никой не говори, клиента дължи по призумция, нали за това е клиент - да плаща, и съответно друго не се търси и очаква от него, трябва да плаща, не да се оплаква, клиент който се оплаква, дори и с причина, пак не е добре дошъл
от друга страна - компанията - на фона на всички трикове, неясноти и малки буквички в договора, който в повечето случай е незаконен, невалиден и безмислен още от подписването си, за капак ако попаднете на служител натегач, който получава процент от подписания договор, как мислите след като положи усилия да ви заблуди, дали този договор е още по невалиден?
но това си е мое мнение, на практика без съд и без нищо ни дават на агенция по вземанията, те съответно избират най печелившата стратегия за да удвоят и утроят сумата.... докато клиента се гледа като парче месо все така ще бъде и за напред

Сря Апр 25, 2012 1:21 pm
Профил

nik написа:
ако попаднете на служител натегач, който получава процент от подписания договор, как мислите след като положи усилия да ви заблуди, дали този договор е още по невалиден?

В такива случаи мисля че следва да се посъветваш с адвокат....

Иначе на теория зависи дали заблудата прави договора невалиден или не. Ако примерно ти предложат договор за кабелна и ти обещаят безплатен нет, без той да е упоменат в договора, тогава имаш един валиден договор и едно неизпълнено обещание. Обещанията обаче нямат правна стойност, тъй че освен да им се сърдиш друго не ти остава. Добре е да се знае, че тоя род договори са облигационни договори при които две страни си разменят по нещо (облигации). Проблемът с облигационните договори е не само дали е валиден, а дали е влязал в сила. Независимо какво пише в самия договор, по принцип ако поне една от страните не е дала нещо си, то договорът може да се счете, че не е влязал в сила. Затова не чакайте другата страна да направи първата крачка - примерно 1 лев капаро е достатъчно доказателство, че сте влезли в договорните отношения.

Ако измамата касае самия договор, т.е. заблуждават ви, че ще ви доставят кон, но всъщност подписвате договор за доставка на магаре и ви доставят такова, то магарето сте вие ;-) В тоя случай, обаче, има доста закони за защита на потребителите (най-вече в белите държави). Разбира се ако имате свидетели или други доказатества за измамата също става. Но докато не се докаже измамата по един или друг начин, договорът си е в сила...

Сря Апр 25, 2012 2:54 pm
Профил
Аватар

nik написа:
имам странни наблюдения на всички видове компании за комуникация, за съд никой не говори, клиента дължи по призумция, нали за това е клиент - да плаща, и съответно друго не се търси и очаква от него, трябва да плаща, не да се оплаква, клиент който се оплаква, дори и с причина, пак не е добре дошъл
от друга страна - компанията - на фона на всички трикове, неясноти и малки буквички в договора, който в повечето случай е незаконен, невалиден и безмислен още от подписването си, за капак ако попаднете на служител натегач, който получава процент от подписания договор, как мислите след като положи усилия да ви заблуди, дали този договор е още по невалиден?
но това си е мое мнение, на практика без съд и без нищо ни дават на агенция по вземанията, те съответно избират най печелившата стратегия за да удвоят и утроят сумата.... докато клиента се гледа като парче месо все така ще бъде и за напред

Ти като клиент нали ползваш някакви услуги. Не е ли редно да си ги платиш накрая? За какво друго искаш да те търсят? За кебапчета с бира?? Я си представи, че ти си служител в някаква фирма и трябва да работиш с клиенти. Както във вица например:
Цитат:
- Счупи ми се поставката за кафе на компютъра дето купих от вас.
- Нашите компютри нямат поставки за кафе!
- Е как да нямат бе?? Като натиснеш едно копче и излиза!

На всичкото отгоре трябва и да му се усмихваш. За теб такъв дали ще е добре дошъл да ти мърмори на главата??

Би ли посочил конкретен пример за "незаконен, невалиден и безмислен" договор?
Напоследък ми се струва, че освен "общи приказки" трябва да се направи и раздел "празни приказки".

Сря Апр 25, 2012 9:18 pm
Профил
Аватар

nik написа:

Няма как да разбереш истината, ако не си бил и от двете страни на чекмеджето!

Чет Апр 26, 2012 11:01 pm
Профил WWW

аз не съм започвал до сега нещо с цел измама, така че няма как да бъда от тяхната страна, но съм бил от другите 2 страни на нормални отношения, с договор или без, коректните отношения намират решение при проблем, докато измамите създават проблем дори при корекнто отношение на другата страна, това обаче не пречи, дори за 1 договор да се стигне до съд и да изгубят останалите клиенти продължават да плащат, това са ми наблюдения не само за българия а и за други държави в европа

договор за телефон за 1 година където след 6 месеца ти връщат половината пари за 6 месеца, да, договора наистина е такъв, без трикове в самия договор, трика обаче е друг - за да ти върнат парите трябва след 6 месеца да изпратиш по ПОЩАТА 6те сметки за телефон (все едно те ги нямат) в началото връщаха пари за зарибявка, после внезапно започнаха да твърдят че не са получили писмото с 6те сметки, и така на всички клиенти
после пък се появяваха някакви допълнителни цифри в сметката
безплатни минути 500
разговори 680
използвани минути след безплатните 390
ако се оплачиш - много се извиняваме станала е грешка, ако не забележиш плащаш...

за мен това не са корекнти отношения

Сря Май 02, 2012 1:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4