|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:51 am
Честита бивша Първомайска манифестация! (тук досега викат)
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Честита бивша Първомайска манифестация! (тук досега викат)
Малей, аз единственият работник по потник във форума забравиш да честитя празника Тук освен на труда е и празник на цветята така че с малкия си направихме обилна разходка по гори и поляни, хапнахме си и сега отиваме да се трудим върху възглавниците.
Последна промяна bongo_x2 на Вто Май 01, 2012 4:26 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Май 01, 2012 4:13 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Честита бивша Първомайска манифестация! (тук досега вика
А тия дето се трудим и в деня, когато "трудещите" се манифестират, какво? И после същите тия "трудещи" се, ще циврят, че са им малки заплатите... а ние през това време пак ще се трудим и няма да имаме време да циврим. Абе ако имам власт, това е един от първите "празници", който ще изчезне от календара.  Заради тия "трудещи" се ми беше запушили центъра. Някакви сополи на по 15 години с фанелки на ЧеГевера и някакви пенсионери. По едно време докато се печах на слънце в колата и ги чаках да отминат, направо ми идеше да стана и да овъртя сополите на келешите. Аре пенсионерите ги разбирам, на тях мозъците им са къде промити, къде ги няма. Ама тия келеши дето в живота си не са свършили работа за 5ст. да седнат да ми протестират като трудещи се... На чело на трудещите се ходи един зъбльо дето единствения му трудов стаж е 4 години премиерски стол. Жена му (тоест гаджето му) е върл капиталист. Абе с две думи - да им пикам и на трудещите се и на празника.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 01, 2012 4:25 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
_________________ Хайде де!
|
| Вто Май 01, 2012 5:15 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е да ама едно време като бях 4-5 годишен и ме заведяха на манифестация ми се купуваше балонче и знаме.... Виж, баба ми имаше друг спомен в тая връзка (от мноого преди 9-ти 1944). Като живеели в Лозенец (тогава краен квартал, преди да се преместят на "Гурко" където аз много по-късно съм се появил и израсъл) имали едни съседи комунисти. "Най-мързеливите бяха, по цял ден лежаха само чакаха да дойде 1-ви май да хукнат да развяват едно знаме навън" - това казваше. 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Май 01, 2012 6:24 pm |
|
 |
|
3aek
|
предполагам средна възраст на митингуващите 78 години (ако са били 10 годишни 1944 г) цинична прогноза до 10-тина години митингуването ще отшуми еволюционно от самосебе си
|
| Вто Май 01, 2012 6:38 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Бачкаме, за да ходим да караме после на 3000-ници  ...
|
| Вто Май 01, 2012 6:51 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Един известен политик е казал - ако на младини не си социалист, значи нямаш сърце, а ако на старини не си социалист, значи нямаш акъл  . Така че това, дето го виждаш е нормално  .
|
| Вто Май 01, 2012 6:57 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Мани го тоя цитат, човека го е казал на майтап, нищо верно няма в него 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 01, 2012 7:13 pm |
|
 |
|
loser
Ранг: Минаващ
|
offtopic - чел съм го за асемблера (по-различно е) - 'който на младини не е писал на асемблер - няма сърце; който на старини пише на асемблер - няма акъл'... за манифестациите, дядо ми, като ги гледаше по телевизора, казваше - 'един свестен няма, всички са пенсионери!'; много бях малък, но все пак ми се струваше, че на манифестациите е весело, така и не успях да участвам съзнателно... честит празник
|
| Вто Май 01, 2012 7:44 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Е де, хайде сега, то първомайските манифестации са почнали мисля в Америка - сърцето на капитализъма  хората били глупави, разбираш ли - борели се за 8 часов работен ден, стачки разни правели, вместо да бачкат по 12-16 часа.  То нали и другото е верно , че профсъюзите са доста мощен инструмент за извиване на ръце, и кой знае какво точно се е случило на първата първомайска демонстрация в чикаго, но поне са почнали да си отвоюват някакви елементарни права. Не мисля, че на някой от присъстващите във форума му се работи по 12 часа на конвейра за завива гайки  или в някой работещ аналог на кремиковци... ако сте на това дередже и на вас ще ви се приискат стачки. П.С. Тук при нас не се празнува -> явно не се имат за работници  но мисля, че слеващия понеделник имаме банк холидей
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Май 01, 2012 7:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Само да ми обясниш какво точно празнуват тия келеши с фанелките на Чегевара и пенсионерите. Кои от тях попадат в категорията активно трудещи се Пък и какво общо имат стачките в Америка през ония години с празниците днес??? Аз все си мислех, че сега празнуват нещо, а не стачкуват. Ако е стачка, да го обявят за международен ден за стачкуване. Какво точно му празнуват на труда? Какъв е смисъла? Нещо от сорта - днес всички "трудещи се" ще лентяйстваме, щото иначе сме трудещи се, ама днеска не сме? Не е ли по-логично, на празника на труда, трудещите се да бъдат разчекнати от работа, та да покажат, че са трудещи се?
|
| Вто Май 01, 2012 9:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тук празника на труда - "Labor day" се празнува първия понеделник на Септември и е официален федерален празник и всички почиват. Т.е. не е на 1-и май, та няма как първомайските манифестации да са почнали тук  . Отделно повечето хора възприемат тоя ден просто като край на лятото, а не ден за някакви манифестации и на него примерно затварят градските басейни, спират разходките с лодки и разни ей такива неща. Това разбира се тук на север - на юг, където целогодишно е топло нищо не затварят на лейбър дей  . ПП. Сега чекнах и видях, че решението за първомайските манифестации се е взело на някакъв конгрес на социалистическите партии в Амстердам в началото на миналия век. Причината за тия манифестации обаче е тръгнала от тук в Чикаго, където в края на 19-и век е имало някакви протести на работници и полицията е избила няколко. Та после в Амстердам решават това да бъде в тяхна памет и т.н. Т.е. причината е тръгнала от тук, но манифестациите не са  .
|
| Вто Май 01, 2012 9:34 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Има лумпеняци, които копират поведение и опит, и искат да пренесат и у нас някакви "традиции". В Берлин(а и в много големи градове в Германия) на 1 май става интересно. Там има крайно леви фракции наричащи се черен блок( Zwart_Blok), за които единствената цел на тоя ден е да се сбият с полицията, маскиращи се зад уж някакви мирни манифестации. Та и у нас има такива мераклии и даже ходят в Германия и в Гърция на подобни събития и обменят опит с тамошните ербапи. Но както всичко друго у нас и тия нашенски тарикатчета тука са абсолютни мишки и пълни загубеняци. Веднъж се опитаха да пренесат чуждия опит у нас на 14.1.2009 на студентски протест. Тогава студентите се изнесоха почти веднага, като видяха накъде отива протеста им и останаха само тия шматки. След като бяха изкривени от бой, а доста от тях бяха и осъдени, се изпокриха по дупките си и леко забравиха за екшъна. Чегеварците и националистите ходят по Гърция. Ултрасите "тренират" в Германия. Миналата или по-миналата година на 1'ви май направиха едно смешно шествие бледо подобие на немските, но това си им остана май... Та на въпроса ти - нищо не празнуват, видяла жабата, че подковават коня и тя си вдигнала крака...
|
| Вто Май 01, 2012 11:33 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Абе то теа с фанелките на чегевара ако ги питаш кой аджеба е той и какво толкова е направил едва ли ще ти дадат ясен отговор  възрастните хора - ко да ти кажа явно има нужда от някакви емоции -> къде да се скарат с някой, къде на манифестация - друг е въпроса дали да са на центъра на столицата тези глупости. аз затова се чудя защо пък манифестация ,а не демонстрация? или както вика Димитър стачка направо.. а то викане размахване на плакати и червени знамена, рози някакви, без нищо да искат конкретно, освен да се вдигнат заплатите... ама защо никой не вземе да пусне искане "искам да работя повече за да печеля повече"  , или "да плащам осигуровки за по-висока пенсия", "да плащам данъци за по-добро здравеопаване/пътища/образование", нещо не гиждам такива плакати  Затова донякъде единствено на пенсионерите(по-старите) им съчуствам, защото целият им живот е минал къде зад струг, къде на полето, къде зад проектантското бюро, и са им уддържали доста пари, и сега мизерстват хората. а за новите пенсионери раздел полицаи и военни, които повечето само хабят въздуха на работно си място... не ми се говори
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Май 02, 2012 12:56 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да ти кажа и за старите пенсионери не ми е много мъчно... щото това светло бъдеще те си го изградиха. Докато чехи и унгарци се бореха против системата, нашите отиваха да ги връщат в правия път...
Та това са надробили, това сърбат. Мъчно ми е да ги гледам как ходят гладни, ама аз икономически съм активен от 20-25 години, та не съм им виновен.
Нещо повече - това дето го ядат, аз им го плащам.... а както се развиват нещата, аз ако въобще стигна до техните години и толкова няма да имам.
Освен всичко друго от демокрацията насам, който подкрепят пнсионерите и циганите - той управлява.
Така, че да не мрънкат, нямат основание.
|
| Сря Май 02, 2012 3:08 pm |
|
|