| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 USB over Network
Трябва ми софтуер за отдалечено споделяне на USB устройство. Някой да е пробвал нещо и да е доволен? Иде рече за боза, не за лайнукс.
И да има безплатна или лечима версия, трябва ми просто да си свърша една работа.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Май 06, 2012 10:34 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: USB over Network
Не разбрах добре, но ръгнах флашка в компа, направих я Shared и я прочетох на другия комп. Естествено ти едва ли го искаш за флашка но принципът е същият за всичко което може да се шерва. Изтълкувах, че питаш за VPN или подобна програма. На работата от години ползват доброто старо Hamachi за директно влизане на счетоводителя в местните компове. Има и други Free и дори по-добри според описанието но не съм пробвал нищо.
|
| Нед Май 06, 2012 1:07 pm |
|
 |
|
Цецо
|
USB-то което закачам е от по-друг тип, не е флашка. Т.е. не може да се шерва. Трябва ми аз да закача нещо в USB порта на моя компютър и зад окена на другия компютър това нещо директно да се види като USB устройство, все едно е завряно там и да си се ползва с тамошния софтуер.
Аз намерих това - 'USB over network". Ама сега изникна другия проблем - намирам се зад NAT, а то търси реално IP и порт. Ще трябва пак да купувам кафе на системния администратор.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Май 06, 2012 2:34 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
искаш ли помощ как да вдигнеш ВПН?
|
| Нед Май 06, 2012 4:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ъхъ, май искаш да демонстрираш хардуер, щото ако беше нещо широко разпространено ще се намерят и други чалъми. Тук прегледа ли? Това ми дава доста идеи но ще го чета когато имам време. Едит: доколкото разбрах от бързия преглед за бозата има само клиент и някак си не ми се връзва. А в NAT-а и ти можеш да прокопаеш тунелче стига да знаеш паролата. А бе колко е голяма тази фирма дето си има и системен админиОсРатор?! 
Последна промяна bongo_x2 на Нед Май 06, 2012 4:36 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Май 06, 2012 4:21 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ако е за "демо" нужди, някакъв софтуер за десктоп шеринг и съответното писи само за тия цели няма ли да свърши работа?
|
| Нед Май 06, 2012 4:33 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми незнам дали ще стане с ВПН, ама в понеделник ще пробвам  Всъщност как да го изградя тоя тунел, като нито единия, нито другия край имат реално ИП?
|
| Нед Май 06, 2012 5:36 pm |
|
 |
|
Stoimen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 3:18 pm Мнения: 363 Местоположение: Varna
|
teamviewer например за да заработи през nat-а без пренасочвания и т.н..
|
| Нед Май 06, 2012 9:48 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Да ама ако устройството не се шерва с к'во помага VPN? По-скоро някакво Remote Desktop. Все пак хвърлете едно око на USB/IP Project-а, че аз немам нерви  ... Оттам открих, че по безплатната алтернатива на бозата ReactOS имало напредък. И там хвърлете едно око 
|
| Нед Май 06, 2012 10:10 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе хора, щом казвам, че ми трябва USB over IP, значи това ми трябва. Ако търсех ремут декстоп щях да питам за ремут десктоп.
Трябва ми аз да забуча устройството при мен и зад океана да се вижда като устройство забучено директно в техния USB HOST. Да си го отворят и управялват като нормално USB устройство. Това става с USB over IP.
Дотук само Дедо даде смислен жокер.
Айде сега някой да ми каже, как се прави VPN конекция между два компютъра под боза, които нямат реално IP (намират се зад два различни NAT). Че във тая тема съм бос. Как ще се видят?
|
| Пон Май 07, 2012 9:01 am |
|
 |
|
relsys
|
Както и бонго каза, с HAMACHI. То ще им назначи адреси от вида 5.х.х.х и могат да се виждат и пингват директно по тях.
|
| Пон Май 07, 2012 10:14 am |
|
 |
|
Цецо
|
Да то с Hamachi вероятно ще стане, ама не ми се ще да ползвам трето "чуждо" звено. По скоро ще го заменя с някой доверен сървър под мой контрол. Ама това е трудния начин.  Ще пробвам по реда - първо ще убедя моя админ да ми отвори NAT-a, ако не става ще убеждаваме техния и ако не стане - ще правим нещо по средата. Мерси за помощта.
|
| Пон Май 07, 2012 10:20 am |
|
 |
|
relsys
|
Трябва да убедиш и двамата админи. А и, имаш ли опция в софтуерите да променяш порта?
|
| Пон Май 07, 2012 11:46 am |
|
 |
|
Цецо
|
Не само единия е досатъчен. При мен, защото тук ще е сървъра на USB over IP. Клиента зад океана иска IP (на сървъра) и се връзва, той, че е зад NAТ не би трябвало да е проблем. Портовете май можеха да се задават, незнам не съм пробвал още.
|
| Пон Май 07, 2012 1:07 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тъй навих администратора да ми пусне един forward през НАТ-а. Ама дърво. Въпреки, че интернета е сравнително бърз, от тук до Канада, не може да покривем глупав стрим трансфер на 115200 през FTDI. Току вземе та забави някой пакет, а ние сме със строг стрим. Скорост явно има, ама за стрим не става 
|
| Пон Май 07, 2012 10:36 pm |
|
|