|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:09 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
 Deja-vu
http://dnes.dir.bg/news/pravitelstvo-iz ... 13595?nt=4Много ми прилича на сценария, който се разигра в България преди управлението на тройната коалиция. То и последствията от това май ще са същите като при нас.
|
| Чет Май 10, 2012 8:35 am |
|
 |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: Deja-vu
Ние малко след това тръгнахме нагоре. Но първо погладувахме малко де...
_________________ Хайде де!
|
| Чет Май 10, 2012 9:02 am |
|
 |
|
t_i_t_o
|
Тръгнахме нагоре щото целия свят тръгна нагоре и ние намазахме покрай него, който и да беше на власт щеше да е не по-зле, ама като спря кранчето отвън...
|
| Чет Май 10, 2012 9:32 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Споко бре, ще има и други избори. А разликата е, че навремето на никого не му пукаше явно за БГ а сега за ГР му пука на доста народ, все едно в каква посока.
|
| Пет Май 11, 2012 2:12 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, сменяй еврата за долари и ги слагай под дюшека, докато е време, че после за драхмата ще ти трябват чували  .
|
| Пет Май 11, 2012 2:21 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
По-добре в юани ги сменяй, че знае ли човек накъде ще ги завее вятъра тия американци след изборите им тая година 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Май 11, 2012 6:45 am |
|
 |
|
zaphod
|
не дават в юани китайските другари, иначе и аз да бях
впрочем аз смятам че еврото ще остане. без значение в гърция какво ще се случи.
|
| Пет Май 11, 2012 7:42 am |
|
 |
|
3aek
|
напоследък започнаха да ми оферират доставките в RMB и преизчисляват по курса за деня явно китайците вече не смятат нито долара нито еврото за достатъчно константни и не желаят да поемат валутен риск 
|
| Пет Май 11, 2012 7:56 am |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Най-добре е да се инвестира в консерви май. Цената на храните расте всяка година и няма изгледи това да се промени в бъдеще. Обаче нашите политици не им пука за бъдещето на страната. Нивите ни пустеят, а ако някой се опита да почне бизнес в тая посока, мафиотите го чакат да изкара продукция (ако циганите на се го навестили) и му извиват ръцете за жълти стотинки.
|
| Пет Май 11, 2012 8:54 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не си поискал, не си купил. Просто те е страх  Начини има - е не можеш да ги купиш директно от БГ банка и ченджа, но можеш да инвестираш в китайска валута по различни начини. Но като цяло инвестиция в RMB e тъпо според мен, защото тя като цяло устойчиво върви на обезценка или в най-добрия случай паритет с долара и това си е официална политика на Китай, за да си насърчава износа. Точно обратното за валутно убежище в момента много по-стабилни са долари, евро и франкове. И това ще е така докато не настъпи наистина сериозен катаклизъм, когато ще се сринат отведнъж. Ама тогава и да имате куфари с RMB все тая, щото вероятно най-конвертируемото ще са консерви, патрони и място в бункера. Погледнете, че при всяка негативна икономическа новина за САЩ, долара скача нагоре. На много хора това им изглежда глупаво, но си има съвсем ясни причини. Ако си толкова уверен във възхода на жълтеницата, инвестирай в китайските компании и такива с китайско участие, а не във валутата им!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 11, 2012 9:50 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
A, то не е само zaphod-а, дето си мисли, че Китай е изолиран от това какво става по света и юана щял да расте само нагоре. И бая известни икономисти се набълбукаха с инвестиции в Китай - един такъв е отворкото Peter Schiff, който едно време предсказа кризата с моргиджите и после се оля с Китай  . Явно е много трудно да се разбере, че Китай разчита основно на износ и инвестиции в ифраструктурни обекти, за да му расте БВП и като спадне износа и спре и пилеенето на пари за излишни инфраструктури и работата загрубява  . Аз бих заложил твърдо на долара в кракткосрочен план до 5 г. По-нататък само един господ знае как ще се развият нещата, но съм почти убеден, че няма да е в полза на жълтурите (не само китайските)  .
|
| Пет Май 11, 2012 4:27 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|