|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:13 pm
Hi-Tech Пряка демокрация :)
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Hi-Tech Пряка демокрация :)
Специално една част от прийомите на "силните на запад" - и не всички, немците не съм ги хващал да правят много в тая посока примерно - не са приемливи и не работят и за тях а са израз на вътрешна корумпираност. Става дума за активното саботиране на конкуренцията от други страни - вместо просто да хвърлят половината от ресурса хвърлен в тая посока и да дръпнат по-успешно напред непрекъснато се занимават и с това как и кому да пречат. Най се вижда в политиката на щатите, разбира се, могат да бъдат най-ефикасни в провеждането и.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Май 10, 2012 5:21 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе тук с зейфод малко не съм съгласен ама едва ли наименованието има някакво значение. Иначе .... ВПК нямаше голямо бъдеще, по-силни от нас производители имаха удоволствието да ни вземат пазарите, с или без желание това щеше да стане. За селското стопанство не мисля че има общо с ГМХ, нашето никога не е било достатъчно производително и механизирано, а повечето АПК-та са работели с ефикасността на еднокрак безрък гребец. За енергетиката съм съгласен, сами и ебахме майката, както и на част от промишлеността, да механизираш селското стопанство с модерна техника е много по скъпо от модернизирането на производството, което не беше толкова зле, всъщност 80-те доста заводи тъкмо бяха претърпели модернизации и бяха въведени модерни поточни линии и системи за ГАПС.
|
| Чет Май 10, 2012 10:30 pm |
|
 |
|
zaphod
|
не само че не се заплаща от други, ами обратното - стандарта на "другите" се заплаща от водещите народи. къде са били негрите преди белия да ги пороби? скачали са с копия подир антилопите. какво получават водещите народи за това че даряват останалите 90% маймуни с прогрес и удобства? едно време са получавали поне робски труд, днес - нищо, че и по-лошо - имигранти и престъпност. злато, диаманти, нефт - тези неща са боклук без цивилизация. какво можеш да правиш с тях извън цивилизацията? нищо. това че белите ги "ограбват" от негрите е най-малкото с което могат маймуните да си платят за това че имат ток, коли, самолети. освен това, дори наистина силните да ограбваха слабите, извън групата това не е престъпление - ти ядеш месо нали? мисля че агнето повече се нуждае от месото си, отколкото негъра от диаманти и иридий.
|
| Пет Май 11, 2012 7:38 am |
|
 |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
Един вид, освободили са робите за тяхно добро? Тц. Друга е причината. Опитай отново. За останалото - също. Иначе, с Димитър съм съгласен. Единственото, което може да се промени е по-скоро кои да са силните. Точно по тази причина, всички държави, след Втората Световна война, очертаващи се като заплаха за статуквото, бяха разбити. Разликата е в планирането. Ние не сме проблем. Не знаем какво искаме от живота утре, а някои разработват стратегии за 50 - 100 години напред. Но в момента тече перазпределяне на силите. Китай едва ли е влизал в плановете преди 50 години. А сега е в състояние да срине доста икономики. И ще е интересно да се види какво място ще заеме след 10-ина години.
|
| Съб Май 12, 2012 6:06 pm |
|
 |
|
tgi
|
Всъщност няма значение причината, това което той коментира е резултатът. И съм изцяло съгласен, и аз така го виждам. Не че става дума за "освобождаване" или "тяхно добро" - просто интересите на развитите страни са били да колонизират дивите, а като резултат от колонизацията ония понаучили нещо и слезли от клоните. Така е конструиран животът, непрекъсната битка е. Всъщност е *толкова* жестоко конструиран, че хората отказват да мислят за това, инак не биха могли да си изпълняват предназначението (демек да живеят, а какво са предназначени да правят живеейки трябва да Го питаме ама не се е записал в нашия форум  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Май 12, 2012 6:26 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А защо си мислите, че "слизането от клона" е добро?! Все още съществуват щастливи племена (макар частично вече), но за щастливи цивилизации не съм чувал.
|
| Съб Май 12, 2012 11:26 pm |
|
 |
|
zaphod
|
това бонго са градски легенди 
|
| Нед Май 13, 2012 8:09 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
първо трябва да видим как точно са измерили "нивото на щастие"
_________________ Хайде де!
|
| Нед Май 13, 2012 8:16 am |
|
 |
|
tgi
|
А бе това за нивото на щастие дето Бонго го казва нищо чудно и да е вярно. Не че си представям как бих се чувствал особено добре ако съм нахранен, напоен, в безопасност и комфортно чувстващ се заобиколен от купища апетитни жени и не знаещ какво друго да правя освен да консумирам наличното. Не знам дали и амебите биха имали същия проблем но отнякъде нагоре акълът изисква да му се намират занимания, сякаш така е конструиран животът.
Та слизането от клона не е било по принуда, сами са слезли като са видели, че може.
|
| Нед Май 13, 2012 1:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии tgi, можеш например вечер да се излежаваш по гръб докато момите ти свирят на най-различни инструменти и съзерцавайки звездите да откриваш законите на вселената, божествената хармония и смисъла на живота. Това, че дори не си чувал "анализатор" няма да ти е никакъв проблем, повярвай!  А както вече бях писал на по-сериозно: човечеството дотолкова се е оплело в собствените си условности, че ще е чудо още дълго да прескача напред-назад трапа.
Последна промяна bongo_x2 на Нед Май 13, 2012 2:23 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Май 13, 2012 2:15 pm |
|
 |
|
tgi
|
Хааа, Бонго, вегетирането може да е приятно занимание - бивало ми е приятно когато съм го опитвал - ама някъде на десетия ден ми писва (опитно установено преди много години  ). Не че сега бих се отказал от шанса да повегетирам и цял месец ама го нямам в момента а ми трябва.... 
|
| Нед Май 13, 2012 2:23 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Не се притеснявай, след месец му свикваш и почва да ти харесва. Да ама затова отпуските са най-много месец 
|
| Нед Май 13, 2012 2:25 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Хубу де, пак го обърнахте на политиканстване. 
|
| Сря Май 16, 2012 12:37 am |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Забравихте да споменете една важна променлива в уравнението за идеалното управление - ресурсите. Ако ги има в изобилие някак си нещата стават много лесно и всичко работи. Но ако намалеят всичко се преобръща и идеалите се променят...
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Сря Май 16, 2012 10:26 am |
|
 |
|
zaphod
|
това е мит. има много държави заринати от диаманти, злато, уран и квото се сетиш, чиито жители живеят в мизерия. например конго, гана, ангола
|
| Сря Май 16, 2012 5:36 pm |
|
|