|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:48 pm
BeagleBard vs Raspberry Pi
| Автор |
Съобщение |
|
westony
Ранг: Минаващ
|
 BeagleBard vs Raspberry Pi
От известно време ги наблюдавам в нета и двата варианта и все още не мога да реша, кой да си купя... И двата са прекрасни, но ми трябва само 1...
Затова питам вас... Ще го използвам за симулинк(MathWorks Matlab - Simulink) и нищо повече, трябва ми по-добра производителна мощност.
Не мога да взема окончателното решение, затова питам вас... е? Какво мислите ???
Поздрави, Мартин
|
| Съб Май 19, 2012 1:19 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: BeagleBard vs Raspberry Pi
Бийгъл ще трябва да си купиш даже и да не искаш 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Май 19, 2012 6:39 am |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Simulink специално поддържа Beagleboard без проблем. Освен това Beagle-a e доста по производителен, така че не се замисляй въобще. Аз имам един BeagleBoard-xM и съм страшно доволен, дори наскоро го ръчках точно със Simulink. Освен това, ако сега си поръчаш RaspberyPI я го получиш я не и то поне след няколко месеца.
|
| Съб Май 19, 2012 2:21 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Каква е идеята да ползвате Simulink на Beagle ??
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Май 19, 2012 2:59 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Ако ти трябва производителност, погледни "каката" на beagleboard-a - PandaBoard ES. Гледам че и нея я ползват (през C-код генератор) за Simulink.
|
| Съб Май 19, 2012 7:36 pm |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Ами аз лично го ползвах за една курсова работа, където трябваше да проектирам "control system" (бих се радвал, ако някой ми каже как е техническия термин на български) за глава с две степени на свобода и стерео камера върху нея. Тъй като основната част беше стерео зрение трябваше да пусна движението на главата сравнително бързо, затова пуснах Simulink на Beagleboard-a, два цифорви серво контролера за управление на моторите. Наредих си Simulink блокчетата, идентифицирах си системата, пуснах и 2 вложени ПИД регулатора за контрол на движението и нещото тръгна за 2 дена. След това дори си играх да пусна част от зрението върху Beagle. Но като цяло това е за рисърч цели, за друго не виждам смисъл, нито изгода.
|
| Съб Май 19, 2012 7:54 pm |
|
 |
|
westony
|
"control system", от теория на управлението - регулатор, регулиращ орган. Аз пък смятам да си правя самолет  Трябва ми хем, бърз процесор, хем и със симулинк, ще ми е много по-лесно, отколкото да пиша целия код, който ще отнеме доста време, симулинк ми съкращава този месец писане на код... Другото нещо, ако мога да попитам понеже не мога да го намеря... Колко точно смята BeagleBoard-a след десетичната запетая ? На мен ми трябва процесор с плаваща запетая и то стабилна.... Поздрави
Последна промяна westony на Нед Май 20, 2012 10:04 am, променена общо 1 път
|
| Нед Май 20, 2012 9:12 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
За плаваща запетая, кораб ще ти трябва, не самолет 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Май 20, 2012 9:22 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
като гледам колко неграмотни ентусиасти си точат лигите по подобни китове ... явно бизнес нишата е огромна 
|
| Нед Май 20, 2012 9:33 am |
|
 |
|
westony
|
Това, че не искам да си пиша сам кода, а при положение, че има прекрасен продукт, който ще ми свърши цялата работа, защо трябва да съм неграмотен ?
|
| Нед Май 20, 2012 9:54 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
как пък разбра че става въпрос за теб ?  а иначе това: кърти миФки 
|
| Нед Май 20, 2012 10:45 am |
|
 |
|
westony
|
Да, в интерес на истината трябва ми нещо, което да изчислява възможно най-точно, ATmega1280 не мога да разчитам, да ми сметне нещо правилно след 5тото число след десетичната запетая... търся процесор, който да може и още по-точно да смята... Ми как, аз проявявам интерес към двата продукта, темата е моя, аз си задавам въпросите...
|
| Нед Май 20, 2012 10:53 am |
|
 |
|
ps66
|
аз имах един калкулатор Елка 35М от ~1979 - тя май имаше 4-ри битов процесор и смяташе до 8-ми разряд и явно той е бил по-добър от ATmega1280. 
|
| Нед Май 20, 2012 11:01 am |
|
 |
|
westony
|
Да, но в момента, държа в себе си 2 калкулатора и като извършвам деление и на двата калкулатора получавам различен резултат а този на компютъра ми е нещо средно между тях - разликата наистина не е голяма, но когато искаш да правиш управление по окръжност и последното число е важно.
|
| Нед Май 20, 2012 11:08 am |
|
 |
|
ps66
|
не знам какво е "управление по окръжност", но окръжност може да се начертае и без плаваща аритметика! дърт съм вече да те бъзикам  от писаното от теб личи, че си нямаш идея какво искаш да направиш а още по малко как да го направиш. дори и да използваш "блокчета", ще се нуждаеш от основни познания в съответната област,... а без математика, просто не те виждам как ще се оправяш! т.е. процесора ти е най-малкия проблем. Ако си ученик и имаш желание, има огромно количество информация - образовай се. Нещата никак не са прости както си ги представяш.
|
| Нед Май 20, 2012 11:39 am |
|
|