| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Трусът
Аха, истина е, познават до секундата и +/- 1 м в дълбочина и +/- 5 м като местоположение, сега чакаме ново над 7 ... до де дойде ще отида да постегна мармотите че нещо бавно опаковат мамицата им и мързеливци ....
|
| Пет Май 25, 2012 12:05 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
За съжаление научно подкованата прогноза се позовава единствено на статистиката. 
|
| Пет Май 25, 2012 10:58 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Май духът на Никола Тесла се завръща  , навремето , пък и сега, са го обвинявали за тунгуския метеорит, че не било всъщност метеорит, ами насочен високоволтов високочестотен разряд. През 1908г. работния кабинет на Тесла е бил в Ню Йорк, точно от другата страна на земята, ако мислено се прекара права линия между мястото на тунгуския метеорит и Ню Йорк. А всъщност Тесла е бил скромен: "Ако искам мога да разцепя земята на две..." 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Май 25, 2012 2:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
трусчетата продължават, много по слаби са май доста по опасни от един силен ... а какъв дъжд ме валя на околовръстното, че и град, вече трябва да е стигнало при TGI
|
| Вто Май 29, 2012 8:59 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Слаби, слаби... колко да са слаби. Последния в Перник не се връзва много с понятието "затихващи"...
В Италия сейзмолозите си късат дипломите. Земетресението било от нов тип с "втора фаза"... намериха му обяснение набързо.
Като заговори за дъжд, мен какво ме пра в Гърция... По това време обикновенно на Пелопонес вече е суша и се пукат камъни, сега такова нещо ми се изсипа отгоре...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 30, 2012 9:06 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами или се плашете или свиквайте...
На елфски: "I amar prestar sen: han mathon ne nen, han mathon ne chae a han noston ned wilith."
На английски: The world is changed: I feel it in the water, I feel it in the earth, I smell it in the air Much that once was is lost, for none now live who remember it.
На български нема да го превеждам, но така почва любнимата ми трилогия
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Май 30, 2012 11:19 am |
|
 |
|
zaphod
|
много земетресения са с втора фаза, стражица също беше с две почти еднакви фази
|
| Сря Май 30, 2012 1:04 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Чирпанското от 1928г. е също с две фази ...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Май 30, 2012 2:15 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тъй де. Ама странното е, че периода между фазите е много дълъг, то направо са си две отделни земетресения.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 30, 2012 2:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то са си две отделни... иде иде ... зъбките ми никнат ще сди наточа и ноктите 
|
| Сря Май 30, 2012 10:53 pm |
|
 |
|
sthx
|
Защо разрушенията бяха малко? Обяснение от специалист. http://dnes.dir.bg/news/zemetresenieto-11258100?nt=4
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Май 31, 2012 9:21 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е аз затова от две страници се опитвам да ви кажа, че скалата на Рихтер не отразява директно разрушителната сила на труса.
|
| Чет Май 31, 2012 10:29 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Аа, хубава хубава е тя, отдавна не съм я чел, мерси за подсещането  . Май е тука някъде - в една дебела книга и трите - ще си я потърся. Мене ме кефеше и текстът дето се четеше при нягряване, опитах да го цитирам по памет и не можех -време е да я намеря значи книгата. В тоя ред на мисли яко земетресение докато минава човек през мините на Мориа би било бая нещастие по която и скала да го мери човек  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Май 31, 2012 12:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
В перник доста от строителството е панелно, панела е много, ама много устойчив на земетръс, това също не трябва да се пренебрегва. Верно че там е строено мого на бързо и са си оставяли ръцете, но въпреки това не е толкова зле.
|
| Чет Май 31, 2012 8:21 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Панелките, че са здрави - здрави са. Но има и Но-та: http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... ost3162720Кварталите Тева и Изток са блокове. Но, ако се вгледаш в самия град, както и селата около Перник са основно къщи на по 100-тина години. https://maps.google.com/maps?q=pernik&h ... garia&z=14
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Юни 03, 2012 7:16 pm |
|
|