| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Относно C и C#
Бе кажи му го направо, ще му спести време. Без английски *не може*. За да почне човек да програмира трябва да може да чете - и то на английски.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юни 02, 2012 1:37 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Ако започне сам ще се убеди... Така е по-добре, отколкото да бъде поредният обиден от неудобен, но директен и верен отговор. Като за начало е добре да се започне с 16, 18 или 24, но с повечко памет. Пирев, имаш ли идея как се дължи MPLAB X с CCS C компилатора? И въобще струва ли си да преминавам към нея?
|
| Съб Юни 02, 2012 5:09 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ако не се използват DSP инструкциите dsPIC30/33F/33E са 100% съвместими с PIC24F/H. CCS C не го използвам от години. За всички видoве PIC използвам компилаторите на Microchip и MPLAB X като IDE, това за мен е най-добрата комбинация.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Юни 02, 2012 5:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не знам кой е измисли че е по-съвременно, но със сигурност е най-надеждният начин да напишеш неработещо приложение, .Net 1,4 .. 15 .. ебах го фреймуорка, като видя нещо дето почва да инсталира 3 Gb малоумщини за една проста функционалност и ми се прииска да убия програмиста. Единственото което може да е някакво предимство е евентуално по бързото писане, ама и това не е точно така, по скоро че може да се пише от идиоти които не са програмисти, да не говорим че писането на С# прави преносимостта на кода голямо приключение.
|
| Нед Юни 03, 2012 12:21 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Айде да не са баш 3ГБ.  В момента .нет за прозорците няма хубава алтернатива.
|
| Пон Юни 04, 2012 4:07 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
На мойта баба Яга в момента са 600МБ при положение, че цялото ХР иска под 1500МБ. А откакто оправих регистрацията непрекъснато се обновява (дори в момента) и нещо все не може да върже двата края. Въобще: тежко и гадно си е, и програмите които го ползват са тежки и гадни.
|
| Пон Юни 04, 2012 10:48 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Така е, до сега никой не е измислил начин да се пише лесно и приятно и резултатът да не е тежък и гаден.  Единствено Objective-C до някъде се приближава до тая заветна цел, но тъпаците са му измислили некъв супер идиотски синтаксис, който е противоестествен на повечето дивелъпъри. 
|
| Пет Юни 08, 2012 1:19 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Аз съм повече хардуерист, отколкото мекуерист, но понякога и на мен се налага да пиша софт. Ползвам хищника Питон и не мисля, че се пише трудно. Графичен интерфейс, сървър-клиентска част с връзка към боза данни, комуникация през RS232 и USB-интерфейс... Има още много възможности, но засега това ми стига.
|
| Пет Юни 08, 2012 2:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе рек, не знам какво и ка са писали, ама за една видеоматрица това прави почти 3 часа инсталация, инсталира каквото се сетиш и още толкова и редуциранат инсталация е 3 Gb .. не знам кой и как го е писал ама да не ти се случва да преинсталираш нещо такова, първо 3 часа инсталиране, после около 1.5 деинсталиране, след това още 3 инсталиране .....
|
| Пет Юни 08, 2012 11:19 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
http://www.microsoft.com/en-us/download ... x?id=17718Това е официалния .net фреймуърк. Малко над 48 МБ, инсталира се за секунди. От там нататък, кой кво е писал и инсталирал си е негов проблем, не на .net.
|
| Съб Юни 09, 2012 1:04 am |
|
 |
|
wizardzero
Ранг: Минаващ
|
Добър ден! Попрочетох коментарите до момента и само да обобщя  Не се обиждам от директни и справедливи критики от знаещи хора.Това първо. Естествено и сам стигнах до извода,че трябва да си науча доста по-добре английския,от колкото е сегашното ми ниво. Регистрирал съм се тук за да разбера какво и как да правя,а не кое и как да НЕ правя  Така че ,съм благодарен на всеки за мнението и критиките! Поздрави!
_________________ Дай на простака власт и му гледай сеира
|
| Съб Юни 09, 2012 10:00 am |
|
 |
|
michev
|
Силно препоръчително е да започнеш със C. Започни с това - http://www.bulbooks.com/book-1451.html (на български е) Като я изчетеш и изпълниш задачките от книгата - заповядай да продължим темата.
|
| Съб Юни 09, 2012 11:49 am |
|
|