|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:42 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Как се свързва dsPIC33FJ64GP802 към програматора ?
| Автор |
Съобщение |
|
valentin_subashov
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Яну 08, 2008 12:03 am Мнения: 36 Местоположение: Враца
|
 Как се свързва dsPIC33FJ64GP802 към програматора ?
Извинявам се предварително за глупавия въпрос,но не съм програмирал до сега въпросния микроконтролер.Проблема е че той има PGED 1 до PGED 3 и PGEC 1 до PGEC 3.Въпроса ми е-как трябва да се свържат към PGD и PGC на програматора? Другите изводи като маса,+3,3 v и MCLR са ясни.Слага се и 10 микрофарада танталов кондензатор към изводи 19 и 20 за ядрото.На една макетна платка ще поставя цокъл(в DIP корпус е) с необходимите връзки и най-вероятно ще опитаме да го програмираме с PicKit 3.Имам и хекса.
|
| Сря Юни 06, 2012 4:31 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
 Re: Как се свързва dsPIC33FJ64GP802 към програматора ?
По подразбиране са PGEC3 и PGED3. ... но трябва да работи и на останалите двойки изводи, зависи кои са назначени за ползване(при дебъг е важно), но само за програмиране трябва да стават всички. Пробвай, не ти гарантирам! 
|
| Сря Юни 06, 2012 6:58 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
dsPIC33FJ64GP802 не съм свързвал, но ето какво пише за него: Програмиране Дебъгване При дебъгване, за да смениш канала, трябва да презапишеш битове ICS<1:0> на адрес 0xF8000E ( конфигурационна дума ). По подразбиране при нов процесор за дебъгване е избран канал 1 ( PGEC1/PGED1 ). След това можеш да си го смениш например с канал 2:
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Юни 06, 2012 7:57 pm |
|
 |
|
valentin_subashov
|
Благодаря на отговорилите. Пробвах на PGEC1 и PGED1.Програматора(PicKit 3) поиска да си обнови софтуера и след това програмира хекса.При проверката MPLAB 8.84 каза че всичко е наред,но при повторното свързване на ПИК-а вече не може да му се прочете ИД-то.Смятам че ПИК-а не е програмиран правилно,защото в схемата не работи както трябва.Засега ще остане така,че в момента нямам много време.
|
| Чет Юни 07, 2012 11:46 am |
|
 |
|
¶
|
Ако не може да се прочете ID-то на процесора, значи нещо не е наред в свързваното, в програматора или процесора. ID-то е твърдо записано в процесора от производителя и се използва от някои програматори да се уверят, че програмират точно този модел процесор, който си задал на програматора.
Възможни причини: резистори/кондензатори по MCLR, PGC и PGD, които променят фронтовете на сигналите. Ако при първото програмиране си сменил PGC/PGD крачетата с _FICD() , е възможно в момента да се програмира на другите крачетата, въпреки, че в документацията пише, че специално за програмирането и трите са еквивалентни. Допускам и възможността да си го опукал, когато си го пуснал след програмирането.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Юни 07, 2012 7:35 pm |
|
 |
|
valentin_subashov
|
Сложил съм цокъл на макетна платка.На нея има само един танталов кондензатор.Няма никакви други резистори или кондензатори.Платката е измита добре.Програматора се забива директно в нея и програмирането става на макетната платка със захранване от ПикКит 3.Сглобих и един програматор "Бренер"9.Той също не прочита ИД-то.Проблема се получи още на програматора(ПикКит 3)Изключвам възможността да е изгорял в устройството в което ще работи,понеже там има стабилизатор на 3,3 волта и друг ПИК 18ЛФ1320 който работи нормално. Хекса съм го взел готов и директно го записвам. Ще поръчам друг ПИК 33 и ще пробвам отново по-нататък.
|
| Пет Юни 08, 2012 10:28 pm |
|
 |
|
¶
|
При положение, че PICKit2/3 не може да го прочете е почти невероятно да се прочете с друг, т.е. с тоя Brener си си направил гимнастика на ръцете А опита ли на другите PGC/PGD ?
|
| Пет Юни 08, 2012 11:03 pm |
|
 |
|
valentin_subashov
|
Пробвах на PGED 3 и PGEC 3-чете се и се програмира нормално.С Бренера също се чете.Не ми се занимаваше да го програмирам,за да не губя време.След програмирането PGED 1 и PGEC 1 са аналогови входове,затова и през тях няма достъп. Засега край с програмирането.Благодаря на всички отговорили.
|
| Съб Юни 09, 2012 7:33 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|