|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:47 pm
А бе кой е "магазинът" за NiMH батерии?
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: А бе кой е "магазинът" за NiMH батерии?
Я кажете дали някой от тези инструменти, ще си заслужава: http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... date=16738
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Юни 25, 2012 7:32 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Няма рецепта брат. В Лидл понякога има истински попадения, понякога са откровенни боклуци. Отиваш и проверяваш на място. Например преди месец майка ми видяла там, къмпинг лед лампи. От тия дето могат да се лепят по стените. Три броя за 11лв. всяка с 3 алкални батерии. Те само батериите струва толкова  Перфектни са, отварям ги вътре - спойки, платчица, пластини, абе пипано както си трябва. Взех ги аз и казах ако ходи пак да вземе още, че да раздам на познати. Оня ден пак пуснали, купила тя... ама вече са някакви китайски говна и батериите вътре не са алкални....Отварям ги вътре - типичното китайско лайно - спойките все едно с кибрит правени, платките последна грижа, ледовете светят ама не баш.... Иначе на същата цена в същата опаковка...само дето вътре е китайско говно. Та така, тия явно обират залежала стока от някъде и я разпродават. Трябва да се провери на място, винтоверта ако е с читави батерии....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 26, 2012 10:22 am |
|
 |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
При всички случаи ако нямаш конкретна работа за вършене, не си струва набутването. Аз с един доста по-нещастен винтоверт сглобих мебели за цяла гарсониера и можеше още толкова поне. Но после седенето само за 1/2г му видя сметката на батериите. Между другото много по-удобно е ако е с 2 комплекта батерии. А и е по-сигурно - справка Анериф 
|
| Сря Юни 27, 2012 9:47 am |
|
 |
|
ike
|
Благодаря за мненията. Не ми трябват за конкретна работа, но просто не се знае кога може да изскочи работата. Тогава ще ми се наложи да търся инструменти и ще взема първата срещната дива китайка. Стоките в Лидъл и те са китайски, но се надявам/надявах поне германци да контролират качеството, но Цецо ме разубеди. Явно си е на късмет - тука има, тука няма. Кофти работа.
|
| Сря Юни 27, 2012 10:20 am |
|
 |
|
dtmf
Ранг: Ориентиран
|
Винтоверта Parkside на първо пипане е същински като истински, много добра външна изработка. За навиване на видии в дърво е идеален. За навиване и развиване на болтове също е добре, спусъка е с регулатор на обороти. Интересно ми е с какви батерии е вътре , но понеже го купих преди малко още ми е жал да го отваоря. Отвън има и гумирано покритие , и като цяло не отстъпва на истинските. Няма луфтове и скърцащи части по корпуса. Като за парите си е повече от добре.
Взех и поялника, не че ми трябваше, но заради третата ръка.
Последна промяна dtmf на Пет Фев 15, 2013 7:49 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Юни 29, 2012 5:34 pm |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
Супер си е. Купих предния път (преди няколко месеца) и сега си взех втори. Батерията е с 3 литиево-йонни стандартни елемента. Патронника (даже със свредло 1mm няма грам биене) и въобще цялата механика е много добра (потвърдено в местния сервиз на Бош). Зарежда под 1 час (като синия ми Бош), което все се каня да променя (удължа), аз бърза работа нямам, а на елементите ще им е по-гот.
|
| Пон Юли 02, 2012 4:44 am |
|
 |
|
ike
|
Пак са пуснали в Лидъл LSD: http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _16941.htmИмам от тях, но не съм ги тествал, много рядко ми се налага ползвам батерии за това не мога да кажа дали са хубави или не. Цената на АА и ААА е повече от хубава. Продават отделно и зарядно: http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _16940.htm
|
| Съб Юли 07, 2012 10:00 am |
|
 |
|
dtmf
Ранг: Ориентиран
|
Преди малко купих от почти всички видове батерии които имат. Пакета АА/ААА е 4 бр. което значи 2 лв. за бр. което пък е подозрително евтино. Сложих ги на едно умно зарядно да им измери капацитета, но дали са добри ще се разбере след поне месеци.
|
| Нед Юли 08, 2012 10:21 pm |
|
 |
|
ike
|
|
| Пон Авг 20, 2012 1:04 am |
|
 |
|
ike
|
Това дали е подходящо за печене платки със СМД компоненти? http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _17808.htm
|
| Сря Авг 29, 2012 3:00 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Няма как да докара до 350 градуса. Но става за печене на солдер-маската - за нея трябват 150 градуса
|
| Сря Авг 29, 2012 3:59 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е не му трябват 350 градуса де, той ако опече платката до 350 може направо да я мята. 240 стигат. Като го гледам може и да става - стига да не се задейства тъпата защита от прегряване баш на финалната права, демек като сложи човек платката, надуе реотаните и очаква да не гаснат докато стигне 240-те. А бе Айк ти да не си станал агент на Лидл  . (да не се вържеш, аз се заглеждам по нещата, дето постваш тук - ако и да не съм купил досега).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Авг 29, 2012 4:39 pm |
|
 |
|
ike
|
Не съм агент, проверявам от време на време сайта им и ако има нещо, което би свършило работа на колегите го показам. Ако не ви харесва спама, кажете и ще спра.
Относно грила на мен бакалските ми сметки показват, че до 200 градуса пастата трябва да е стопена вече и е само въпрос на няколко опита да се нагласи точното време с таймера. Проблема е че нямам никакъв практически опит с печене на платки във фурна, за това може и да греша.
|
| Сря Авг 29, 2012 6:45 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Напротив, смисълът настрана от майтапа беше, че ми харесват постовете ти както са, явно като видиш нещо "подходящо" и го постваш. Едва ли някой тук не би се загледал по тия работи. 200C е малко, дори за небезоловни - за тях трябваха 220-230. За безоловните си трябват 240. Нещо с действието на флюса по окисите и т.н. мисля, че беше причината, но от опит го знам, че е така. Но поне докато научиш навиците на конкретната печка ти трябва инфрачервен термометър за контрол, то аз и после го ползвам и съм на нокти да не прегрея платката - или да не я оставя недозагрята (по-малко на нокти но също е важно). Проблемът идва от това, че загряването последните 50-ина градуса е практически изцяло резултат на инфрачервеното светене на горния реотан и върви със скорост зависеща от него (е и от електроснабдяването  ). Платката не трябва да е прекалено близко до реотана та да не може да загрее една част много повече от друга, демек да я облъчва повече или по-малко еднакво (то моите имат и 4 вътрешни плочести слоя които помагат за изравняването). Не трябва и да е прекалено далече да не я чакаш с векове. Като гледам фурничката на средното ниво може и да стане, по-скоро бих се учудил ако не стане. Но не мога да съм сигурен, ей, да не купи някой и после да дойде да ми я бие в главата ако не става  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Авг 29, 2012 7:04 pm |
|
 |
|
ike
|
Лидъл, NiMH батерии с висок саморазряд 4 броя 7 лева. От понеделник, 10 юни 2013г. http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-022 ... _24874.htm
|
| Чет Юни 06, 2013 9:51 pm |
|
|