| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Я дайте актуални линкове, че тука едни гърци живи да ги оплачеш. Наблегнете на БГ ама да не се излагаме, може и чужденеция. Като гледам повече от двуслойна (с метализирани отвори) не им е затрябвала ама знам ли...
|
| Нед Фев 05, 2012 6:30 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Вто Мар 27, 2012 4:06 pm |
|
 |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
ЗПП-Благоевград хлопна кепенците, май за постоянно.
|
| Сря Юли 04, 2012 10:39 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Някой да има опит с алуминиева основа, за светодиодни истории става въпрос. От микрон ще ми правят оферта, но ако анякой вече се е мъчил и знае къде става и къде не ....
|
| Пон Юли 09, 2012 8:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тука преди време ми предлагаха такива платки, за едно приложение, дето се иска да работи при много високи температури (около 185 градуса Целзии), ама теб едва ли ще ти свърши работа тукашна платкаджийница. Ама ако видиш зор кажи, ще ти пратя координатите.
|
| Пон Юли 09, 2012 9:11 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Бившата автоелектроника в Пловдив имат технология за това. За съжаление не мога да ти дам координати. Може да питаш в Вирус. Поддържат контакти с тях.
|
| Пон Юли 09, 2012 9:35 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Юли 09, 2012 9:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Хмм, Ники знаеш, че на нас офиса ни беше в Автоелетроника и аз за първи път чувам, че те можели да правят такива неща. Те правят хибридни схеми, което е върху керамика. Платките за които ТоНи говори (ако правилно съм го разбрал) са съвсем различна технология и ме съмнява Автоелектроника да я имат. Ама нещата може и да са се променили от как ме няма там, така че кой знае  . Аз мисля, че ТоНи говори ей за това нещо: http://www.amitroncorp.com/printed-circ ... minum.html
|
| Пон Юли 09, 2012 9:47 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Когато последно ходих там преди години,ми показваха такова нещо върху медна подложка. Явно основата може да не е само керамика. Не знам дали го правят в малки серии. Нищо не пречи да се пита.
|
| Пон Юли 09, 2012 9:50 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Да бе, да - аз просто се учудих, че могат да правят такива неща. Иначе това е алуминиева или друга метална основа, върху нея има диелектричен материал като FR-4 само че доста по-топлопроводящ и след това вече си е медното фолио, дето го ецват и става като платка.
|
| Пон Юли 09, 2012 9:58 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Сет и те правят такива платки.За цени и условия нямам представа,аз съм прост работник.Но сигурно ще е по-скъпо от другите.Като качество-последната партида ни бяха пуснали няколко платки които фолиото на места беше надуто все едно от долу има вода.Но до сега не се беше случвало.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Пон Юли 09, 2012 10:10 pm |
|
 |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
Ново от xxxxxxx - Алуминиеви еднослойни печатни платки, с дебелина на медното фолио 35микрона тънък топлопроводим слой и алуминиева подложка 1.5мм ! Фермата съм ти е пратил на ЛС. че ако е спомена тук ще стане голяма лудница  Материала го имат на склад при тях . Аз си купих по спомени(може да има малко разминаване) 700х500мм и цената 70-80лв.
|
| Пон Юли 09, 2012 11:10 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
ЛТМ правят такива от известно време. Още не съм ги изпробвал, че проектът за който ми трябват мина на по-заден план...
|
| Вто Юли 10, 2012 1:56 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Това което ми трябва е точно това което Димитър спомена, не само той де. За технологията не знамкаква е, по едно време имаше варианти алуминий с дебела оксидация и отгоре фолио, ама не знам как е сега.
|
| Вто Юли 10, 2012 9:31 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Пак да повдигна въпроса за читава платкарница? Става въпрос за двустранна платка, 105um мед, с повечко фрезоване. Имам изисквания към точността на механичните размери, медното поле и солдер маската спрямо фрезоването. Хубаво би било да правят и платки на алуминиева основа. Не е задължително да са в София. За момента две от софийските са с "бан" при мен. Едната е с перманентен, другата е с втори червен картон.
|
| Пон Фев 04, 2013 9:29 pm |
|
|